Actual / Regina Elizabeth a II-a si-a anuntat succesorul la conducerea Comunitatii Natiunilor (Commonwealth) | Actual / Rogozin a chemat conducerea Transnistriei la o reuniune internationala | Actual / Andrian Candu: Calitatea drumurilor este o chestiune prioritara pentru tara, fapt confirmat de oameni consultati prin sondajele de opinie | Actual / Pagube enorme dupa incendiul de la Institutul de Zoologie | Actual / Andrian Candu pune la indoiala integritatea lui Andrei Nastase: In spatele lui sunt multe lucruri neclare, netransparente si multe semne de intrebare | Actual / Tarile baltice cer Statelor Unite sisteme de rachete suplimentare, de teama Rusiei | Actual / Lui Valeriu Munteanu ii e rusine cu PL! Nu si-a pus pe panouri sigla partidului, denumirea si nici nu a folosit culoare albastra, desi candideaza din partea PL | Actual / Oficiali SUA: Bombardamentele efectuate de Statele Unite, Marea Britanie si Franta asupra Siriei au avut impact limitat, regimul inca are arme chimice | Actual / La functia de director-adjunct al CNA a fost desemnata Lidia Chireoglo | Wine & Street Food la Palatul Parlamentului | Handbal Masculin / Potaissa Turda mai asteapta | Baschet Feminin / Universitatea Cluj este mai aproape de locul patru | Un nou scandal sexual la o scoala | Primarul Mircia Gutau a deschis seria intalnirilor cu cetatenii Ramnicului cu locuitorii din Goranu | Accident mortal in Fildu de Jos | Prezent la Cluj, ministrul agriculturii promite sprijin pentru producatorii autohtoni | Clujul, promovat la un targ de turism din Dubai | FOTO Parada de masini retro in centrul Clujului | VIDEO Coregrafie SPECIALA in Sala Polivalenta, la startul FED Cup! | Aveti drum la munte? Mare atentie! Traficul rutier intre Poiana Brasov si Rasnov este inchis sambata si duminica |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

,,A avea gandul la moarte permanent inseamna nemurire a sufletului"

Credinciosii din Suseni, Protopopiatul Falticeni, s-au rugat duminica impreuna cu IPS Parinte Arhiepiscop Pimen, care a sfintit biserica parohiala cu hramurile ,,Sfintii Imparati Constantin si Elena" si ,,Sfanta Cuvioasa Parascheva". Arhiereul a fost intampinat de copii si credinciosi imbracati in costume populare.
Dupa tarnosirea bisericii, Parintele Arhiepiscop a oficiat Sfanta Liturghie, in timpul careia raspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic ,,Makarios" de la Suceava. La eveniment au fost prezente si oficialitati locale.
In cuvantul rostit, IPS Pimen a vorbit despre gandul la moarte, care duce la nemurirea sufletului: ,,Suntem datori sa avem gandul la moarte permanent. Sfantul Antonie cel Mare spune ca a avea gandul la moarte permanent inseamna nemurire a sufletului. Avand gandul la moarte, avem in acelasi timp gandul si la judecata lui Dumnezeu, unde vom da seama toti de faptele noastre. Pentru cele bune vom fi rasplatiti cu bucuria mantuirii vesnice, iar pentru cele rele, pentru pacatele nemarturisite la spovedanie si neiertate, cu chinurile cele vesnice.
La finalul Sfintei Liturghii, parintele paroh Daniel Ciofu a primit hirotesia intru iconom stavrofor.
,,Am in pastorire in jur de 200 de suflete, mai precis 58 de familii si 25 de vaduvi, iar prin dragostea lor s-a ridicat aceasta biserica frumoasa, destul de mare, incapatoare", a precizat parohul din Suseni.
Credinciosii prezenti au avut posibilitatea de a trece prin Sfantul Altar, iar la iesire au primit pachete cu hrana din partea Comitetului parohial.
Biserica din Suseni ii are ca ocrotitori pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, precum si pe Sfanta Cuvioasa Parascheva. Piatra de temelie a fost asezata si sfintita in 26 mai 1996 de IPS Parinte Pimen. Biserica este construita din caramida, pe temelie de beton si acoperita cu tabla. Pictura din interior si trei ocnite principale din exterior au fost lucrate intre anii 2006-2016, de insusi parintele paroh Daniel Ciofu, impreuna cu fratele sau. Asezamantul parohial mai cuprinde clopotnita si casa de praznuire, aflata in aceeasi cladire cu casa parohiala. SursaManastirea Copou din Iasi aniverseaza 380 de ani de atestare documentara
Biserica Ortodoxa va sarbatori pe 22 aprilie 2018 Duminica Mironositelor. Manastirea Copou din Iasi ...

Lansari la ,,Gaudeamus"
Targul de carte ,,Gaudeamus" Cluj-Napoca, editia a XIX-a se desfasoara in perioada 18-22 aprilie, in...

IDENTITATE
Prof.Traian D. Lazar Ca ,,locuitor" al arhivelor statului si ale diverselor institutii, am constatat...

Conferinta cu tema ,,Cinstirea Sfintelor Moaste", la Botosani
In cadrul Serilor catehetice ,,Parintele Cleopa Ilie", la Protopopiatul Botosani, in sala de festivi...

Rescript #20 (Jurnal efemer)
Ne urcam in avion si ne gandim la vacanta, dar uitam sa ne facem o cruce. Ne uitam la televizor si r...


Mii de oameni s-au rugat impreuna la Andrieseni
In altarul de vara al Parohiei Andrieseni, din Protopopiatul Iasi 1, s-a oficiat duminica, 15 aprili...

MARTURII VII DESPRE AVVA GHELASIE GHEORGHE
Parintele Ghelasie era un parinte de o mare asceza. Eu, cand il vedeam asa slab, ii spuneam: ,,Mai m...

Povestea Alexandrei Yarovaia si Basarabia secolului XX
La Valenii de Munte, aproape de cladirea fostului tribunal, pe strada Mihai Bravu, langa Biserica ,,...

Pelerinaj pe jos la Robaia
Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani - Cluj Napoca organizeaza sambata, 21 aprilie 2018 a...

Arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei
Arhiereul ales al Episcopiei Spaniei si Portugaliei, arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit epi...