Liga Profesionista de Fotbal isi alege luni presedintele: Gino Iorgulescu si Sorin Dragoi se lupta pentru aceasta functie | Borut Pahor, presedintele in exercitiu al Sloveniei, a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale | Ministrul Finantelor participa la Ora Guvernului in Parlament, la dezbaterea pe tema split TVA | Prim-ministrul japonez Shinzo Abe promite sa fie ferm in fata amenintarii Coreei de Nord | Gino Iorgulescu si Sorin Dragoi isi disputa luni presedintia LPF | Care este legatura dintre un nivel ridicat de inflamatie in organism si aparitia gandurilor suicidale | Proiectul de lege privind reglementarea activitatii de telemunca ar putea fi votat luni in plenul Senatului | VIDEO Cainele presedintelui francez Emmanuel Macron, filmat cand urineaza pe un semineu in timpul unei intalniri a stapanului sau | VIDEO Maratonul de la Venetia: Un localnic a castigat cursa dupa ce favoritii au luat-o pe un drum gresit | Armata americana din Coreea de Sud a inceput un exercitiu de evacuare | Filipine: Armata anunta ca, dupa cinci luni, a reusit sa invinga islamistii ce controlau orasul Marawi | Leul traieste un deja-vu: euro ataca pragul de 4,6 | Scoli invitate intr-o competitie ecologica | Toamna prin suflet de copil | Proiect pentru dezvoltarea invatamantului prescolar | Kruso | Placinta cu dovleac | De ce tace Europa? | Iar sunt furati bugetarii | Toti premieri |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

,,A avea gandul la moarte permanent inseamna nemurire a sufletului"

Credinciosii din Suseni, Protopopiatul Falticeni, s-au rugat duminica impreuna cu IPS Parinte Arhiepiscop Pimen, care a sfintit biserica parohiala cu hramurile ,,Sfintii Imparati Constantin si Elena" si ,,Sfanta Cuvioasa Parascheva". Arhiereul a fost intampinat de copii si credinciosi imbracati in costume populare.
Dupa tarnosirea bisericii, Parintele Arhiepiscop a oficiat Sfanta Liturghie, in timpul careia raspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic ,,Makarios" de la Suceava. La eveniment au fost prezente si oficialitati locale.
In cuvantul rostit, IPS Pimen a vorbit despre gandul la moarte, care duce la nemurirea sufletului: ,,Suntem datori sa avem gandul la moarte permanent. Sfantul Antonie cel Mare spune ca a avea gandul la moarte permanent inseamna nemurire a sufletului. Avand gandul la moarte, avem in acelasi timp gandul si la judecata lui Dumnezeu, unde vom da seama toti de faptele noastre. Pentru cele bune vom fi rasplatiti cu bucuria mantuirii vesnice, iar pentru cele rele, pentru pacatele nemarturisite la spovedanie si neiertate, cu chinurile cele vesnice.
La finalul Sfintei Liturghii, parintele paroh Daniel Ciofu a primit hirotesia intru iconom stavrofor.
,,Am in pastorire in jur de 200 de suflete, mai precis 58 de familii si 25 de vaduvi, iar prin dragostea lor s-a ridicat aceasta biserica frumoasa, destul de mare, incapatoare", a precizat parohul din Suseni.
Credinciosii prezenti au avut posibilitatea de a trece prin Sfantul Altar, iar la iesire au primit pachete cu hrana din partea Comitetului parohial.
Biserica din Suseni ii are ca ocrotitori pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, precum si pe Sfanta Cuvioasa Parascheva. Piatra de temelie a fost asezata si sfintita in 26 mai 1996 de IPS Parinte Pimen. Biserica este construita din caramida, pe temelie de beton si acoperita cu tabla. Pictura din interior si trei ocnite principale din exterior au fost lucrate intre anii 2006-2016, de insusi parintele paroh Daniel Ciofu, impreuna cu fratele sau. Asezamantul parohial mai cuprinde clopotnita si casa de praznuire, aflata in aceeasi cladire cu casa parohiala. SursaDumnezeu vrea ca toti crestinii sa fie sfinti
,,Precum intru El ne-a si ales, inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara de prihana in...

Intronizarea PS Ignatie Trif, noul Episcop al Husilor
In data de 22 octombrie 2017, la Husi, va avea loc intronizarea noului Episcop al Husilor, Preasfint...

Sfantul Nectarie ajuta sa fie adus pe lume un copilas care era sa fie avortat
Eghina romaneasca!   Am avut o sarcina foarte dificila… Patru luni si jumatate nu am manc...

Nu fi curios sa vezi infernul!
Cel ce a creat Raiul si ne-a daruit toate facilitatile de a-l dobandi stie toate durerile noastre si...

Marturisitorii ortodocsi si invatatura despre icoana
Temele abordate in cadrul activitatilor au tratat pe larg invatatura ortodoxa despre cinstirea sfint...


Pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului-Axionita de la Biserica ,,Buna Vestire"- Belu in Grecia
Icoana Maicii Dom­nu­lui-Axio­nita, de la Biserica ,,Buna Vestire"-Belu, Protoieria Sect...

Sprijin pentru copiii de la Centrul de zi ,,Antimis"
In urma colectei desfasurate la Parohia Timisoara Fabric-Vest din Protopopiatul Timisoara II, in ace...

,,Impreuna de Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de Mir"
Inca din cele mai vechi timpuri, Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de Mir, a fost considerat ocrotitorul...

Lansarea Asociatiei ,,Clujul pentru Viata", la Biserica Studentilor
La Biserica Studentilor din Campusul studentesc Hasdeu, are loc azi, 21 octombrie, de la ora 19:00, ...

Zece ani de la infiintarea Episcopiei Salajului
La CatedralaEpiscopala ,,Inaltarea Domnului" din Zalaua avut loc joi,19 octombrie, conferinta pastor...