FOTO: Platim parcari, dar avertizati-ne sa venim cu lopata | Licitatia pentru firma care va aduna gunoiul din judet aduce noi scumpiri ale tarifelor | Aproape 7.000 metri cubi de lemn, exploatati ilegal in prima jumatate a anului 2017 | Se scumpeste painea! | Maine se deschide partia de schi de la Dragus! | 125.000 de vizitatori au trecut pragul Cetatii Fagaras. Iata ce venituri au adus! | Ce sfanti sarbatorim sambata si duminica? Atentie, putini sunt cei care stiu ca trebuie sa-i sune pe purtatorii acestor nume | Marius-Iulian Carabulea, eliberat din functia de secretar general adjunct al Guvernului | Andrei Gerea (ALDE): Jocurile obscure ale PNL amana construirea Spitalului Metropolitan Bucuresti | Ambasadorul Grinkevich: Daca incepem o relatie de cooperare, avem oportunitatea de a vinde produsele agricole pe piata Euro-Asia | Fifor - apel la cetateni: In caz de noi ninsori, sa evite drumurile sau sa se deplaseze cu masinile echipate corespunzator | Expozitia "Martori evrei ai unui secol romanesc" - de luni, la ICR Tel Aviv | #CentenarulMariiUniri Suceava: October Fest in Est si Ziua Bucovinei la Viena, printre manifestarile Centenarului in judet | LPS Suceava reincepe meciurile oficiale din postura de lider al seriei | Sa fie Tennys! | INSP anunta un al doilea deces confirmat cu virus gripal, la un copil de 15 ani din Salaj | Prins de politisti, dupa ce a furat 3.000 de lei din casa unei batrane | Tigari de contrabanda, de aproape 17.000 de euro, capturate in zona de munte | Consilierii locali PSD au refuzat sa participe la dezbaterea bugetului Sucevei | Salutati sacoul de pe scaun al domnului Dragnea! |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Ai ambrozie in curte? Vezi ce amenda ti-a pregatit Primaria Ploiesti

Masuri pentru combaterea ambroziei, la Ploiesti. Un proiect de hotarare in acest sens a fost publicat de Primaria municipiului si urmeaza sa fie supus la vot, in Consiliul Local.
Administratia locala a publicat un proiect de hotarare privind adoptarea de masuri pentru combaterea si distrugerea ambroziei pe teritoriul municipiului Ploiesti. Acestea vizeaza planta care, asa cum se stie, este deosebit de periculoasa pentru sanatatea populatiei, dar care nu este recunoscuta oficial in Romania ca planta de carantina. "In perimetrul zonelor locuite se recomanda ca ambrozia sa fie combatuta in special prin metode mecanice. Astfel, cea mai eficienta este cosirea repetata, aceasta lucrare fiind necesar sa fie executata cel putin lunar in perioada iulie-septembrie. O singura cosire nu este suficienta, deoarece aceasta va stimula ramificarea excesiva, ducand in final la cresterea cantitatii de polen si seminte produsa de plante. Atunci cand plantele sunt putine, acestea pot fi smulse manual, insa nu trebuie rupte, deoarece la fel ca in cazul cosirii numai o singura data, acestea se vor ramifica puternic", se arata in expunerea de motive.
Proiectul arata ca Servicii de Gospodarire Urbana SRL care are in concesiune terenurile si spatiile ce imprejmuiesc cladirile preluate prin contractul nr. 14782/25.08.2010, din domeniul public si privat al municipiului Ploiesti, precum si persoanele fizice si juridice, proprietari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Ploiesti au obligatia sa desfasoare lucrari de combatere si distrugere a ambroziei, fara a aduce atingere integritatii mediului inconjurator. Odata adoptat documentul, la Ploiesti se va "interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea ambroziei, deoarece aplicarea acestor lucrari in mediul urban prezinta risc de impact major asupra sanatatii populatiei".Proiectul, care va fi supus la vot in Consiliul Local, stabileste si ca nerespectarea acestor prevederi, de catre SGU sau de catre proprietari, va fi sanctionata cu amenzi in valoare de 500 pana la 1.000 de lei, in cazul persoanelor fizice, respectiv de 1.500 pana la 2.500 de lei, in cazul persoanelor juridice, informeaza actualitateaprahoveana.ro. SursaProgramatorii cu studii medii, scutiti de impozit de la 1 februarie
Programatorii cu studii medii care urmeaza cursurile unei institutii de învatamânt super...

Un ploiestean, premiera mondiala la muzeul londonez Victoria & Albert
Duminica, 21 ianuarie, unul dintre cei mai apreciati compozitori si violonisti ai generatiei tinere ...

Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat al Regiunii Sud Muntenia, sedinta de constituire la Ploiesti
Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat al Regiunii Sud Muntenia s-a reunit astazi, pentru prima...

Efectele codului portocaliu in Prahova: intreruperi de curent electric si copaci cazuti
Peste 221 de pompieri, cu 71 autospeciale de interventie si 176 mijloace tehnice sunt pregatiti sa i...

Politista lovita cu masina de un sofer oprit in trafic
O politista din cadrul Politiei Locale Ploiesti a fost lovita cu masina de un sofer oprit pentru ver...


S-au ridicat restrictiile de trafic pe DN1A Ploiesti - Valeni - Cheia
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pe DN1A Ploiesti - Che...

Roberta Anastase audiata la DNA
Roberta Anastase a fost audiata, joi, la sediul DNA. Deputatul liberal de Prahova a refuzat sa dea d...

Ana Bogdan, din Sinaia, face furori la AO: 142.500 dolari australieni castigati; calificare in turul 3, performanta carierei!
Jucatoarea de tenis Ana Bogdan (104 WTA), care s-a nascut la Sinaia si a fost antrenata de tatatl sa...

Restrictii de trafic pe DN1 si DN1A. Se actioneaza pentru deszapezirea drumurilor
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca din cauza conditiilor ...

Cursurile scolilor si gradinitelor din Sinaia suspendate din cauza vremii
Datorita vremii nefavorabile – vorbim de ninsori abundente care au cazut in ultimele ore ̵...