Sprijin financiar pentru familia regretatului scriitor Eugen Evu | Informatica Timisoara - Autobergamo Deva in etapa a VII-a din Liga I de futsal | Elevi, justitiabili si reprezentanti ai societatii civile, invitati la ,,Ziua portilor deschise", la Tribunalul Hunedoara | Biblioteca Judeteana se pregateste de Halloween | Populatia judetului a scazut doar cu mai putin de 100 de oameni | Florin Oancea, sprijinit si de primarul municipiului Alba - Iulia, Mircea Hava, in cursa electorala | O femeie, din Deva, la un pas de a fi pacalita de un ,,doctor" cu suma de 10.000 de lei | Sindicalistii BNS au pichetat sediul Prefecturii din Deva - ,,Se fac experiente unice in lume"-lider sindical | ACS Sirineasa ramane lider, iar CNS Cetate Deva a urcat pe podium | Cea mai mare companie de energie din Israel ar putea retehnologiza CET Mintia | O altfel de scoala la Ferma copiilor ,,Ovidenia" | O lege a gratierii fara demonstratii? | Elevii de la Scoala Gimnaziala ,,Mihai Eminescu" Lespezi, in excursie tematica la Vulcanii noroiosi | Congresul Tineretului National Liberal | Trio Syrinx | Secretarii si trezorierii Lions Clubs au inceput cursurile in Bacau | Sorin Condurache va fi inmormantat la Barlad | Aerostar-Dinamo: s-au pus in vanzare biletele | Marul discordiei | Revine Festivalul ,,Neghinita" |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

AU VENIT CU LAMURIRI: Intalnire cu reprezentanti ai ISU pe tema obtinerii autorizatiilor de securitate la incendii

Conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Maramures a avut astazi o intalnire, la Sighet, cu reprezentantii autoritatilor publice locale, proiectanti si reprezentanti ai societatilor comerciale care detin constructii ce functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu. Principala tema de discutie a fost obtinerea acestui document.
In cadrul intalnirii s-a vorbit despre cadrul legislativ european prin care se stabilesc cerintele fundamentale aplicabile constructiilor, cu accent pe cea de securitate la incendiu, cadrul legislativ national privind calitatea in constructii si autorizarea executarii lucrarilor in constructii, dar si despre categoriile de constructii si amenajari pentru care trebuie obtinute avizul si autorizatia de securitate la incendiu.
"Plecand de la principiile constitutionale ca legislatia nu se aplica retroactiv la cladirile mai vechi anterior anului 1992, cand a aparut hotararea de Guvern 5.1 la care nu s-a intervenit, nu s-au facut schimbari de destinatie sau extinderi la cladiri, pe vertical sau orizontala, in principiu nu trebuie aviz, respectiv autorizatie de securitate la incendiu, pentru ca legislatia nu se aplica retroactiv. De asemenea, daca ati avut interventii in ceea ce priveste zugraveala interioara, schimbari de instalatii interioare, electrice, sanitare sau extinderi cum ar fi grupuri sanitare, cu preponderenta in mediul rural, unde sunt frecvente, sau extinderi pentru amplasarea unei centrale termice", a precizat Marian Pitis, sef prevenire incendii in cadrul ISU Maramures.
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au precizat ca scolile vechi intra la autorizare daca au existat modificari precum schimbari de destinatie dintr-o sala de arhiva intr-o sala de clasa, respectiv s-au modificat numarul de utilizatori sau numarul de laboratoare. Si in ceea ce priveste salile de sport exista cateva conditii.
"Salile de sport majoritatea sunt construite dupa anul 1990-2000. Intra la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu daca au o suprafata mai mare de 150 mp atata timp cat se desfasoara activitati de invatamant. Daca nu se desfasoara activitati de invatamant, sala de sport intra, daca are o suprafata, e in functie de numarul de locuri pe scaune, 200 de locuri", a adaugat Pitis.
Un alt subiect abordat a fost despre documentatia necesara obtinerii avizului/autorizatiei de securitate la incendiu. O astfel de intalnire se va organiza in data de 18 octombrie si la Colegiul de Arte din Baia Mare. Sursa

RAPORT: Aproximativ 5% dintre romani cred ca un venit lunar de 750 de lei lunar e suficient pentru un trai decent. Care este suma care ar satisface nevoile curente
Peste 5% din gospodarii considera ca ar fi suficient un venit lunar sub 750 de lei pentru a duce o v...

INVESTIGATII: Ancheta DGA la Academia de Politie. Doi absolventi acuza ca notele la licenta ar fi fost modificate
Procurorii fac investigatii la Academia de Politie, dupa ce doi absolventi au depus plangeri penale ...

PROBLEME: Zeci de profesori nu si-au luat salariile pe luna septembrie pentru ca primariile nu au bani sa le achite
Zeci de profesori din Prahova nu si-au luat salariile pe luna septembrie dupa ce visteriile primarii...

STUDIU: Consumul unei cantitati mici de alcool ne imbunatateste pronuntia intr-o limba straina
Abuzul de alcool este, evident, nociv pentru sanatate. Cu toate acestea, consumul unei cantitati mic...

PREVENTIV: Militari pusi la dieta si sport. Unu din cinci are risc de boli cardiovasculare
Mai multe legume, carne cu cat mai putine grasimi si mai mult sport. Asa ar putea arata in curand re...


IGPR: Actiuni pentru siguranta in scoli - patru infractiuni in flagrant; 390 de elevi care lipseau de la cursuri
Politistii au constatat in flagrant patru infractiuni in zona adiacenta scolilor si au aplicat 697 d...

LA BIBLIOTECA JUDETEANA: Agenda evenimentelor culturale din saptamana 23-28 octombrie
Agenda evenimentelor culturale din saptamana 23-28 octombrie, la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" ...

PROIECT: Legea prin care copiii vor primi miere la scoala, semnata de trei sferturi dintre parlamentarii PSD
Copiii prescolari din gradinitele de stat si confesionale cu program normal de 4 ore, precum si elev...

PROGRAM: Spectacole la Teatrul Municipal, in perioada 24 - 31 octombrie
Ultimele zile ale lunii octombrie aduc la Teatrul Municipal Baia Mare unele dintre cele mai indragit...

MARAMURESUL RASUNA: Patru evenimente de promovare a judetului vor fi organizate in perioada noiembrie - decembrie 2017
Vineri, 20 octombrie 2017, de la ora 14.00, alesii judeteni s-au intalnit in sedinta extraordinara p...