(P) Transilvania Train - Romanii aleg sa investeasca in experiente turistice | NATIONAL: Trafic rutier blocat pe DN 7 din cauza unui accident | Discurs de vicepremier plin balbe | LOCAL: Cod galben de inundatii pentru judetul Botosani | LOCAL: Ziua Veteranilor de Razboi sarbatorita la Botosani | Toate medicamentele pentru bolile grave vor fi decontate, indiferent de pret | Guvernul a aprobat prin OUG accesul neingradit la terapii pentru pacientii cu afectiuni grave | Guvernul a adoptat un memorandum referitor la dezvoltarea noilor tehnologii | Danca: Medierea presedintelui Iohannis in conflictul provocat de Guvern cu BNR este bine-venita; atacul Executivului e inacceptabil | Guvern: Ajutoare de urgenta pentru judetele Teleorman si Vrancea | Dan, despre protectia premierului in strainatate: Exista o structura care are in atributii asigurarea pachetului de securitate | Presedintele Serbiei si premierii Greciei si Bulgariei au fost primiti, la Palatul Victoria, de prim-ministrul Viorica Dancila | Liviu Dragnea, la Conferinta presedintilor de Parlamente din UE - intrevederi cu omologii din Austria, Elvetia, Franta, Polonia | Klaus Iohannis s-a intalnit cu Christian Wulff, fost presedinte al RF Germania | Victor Ionescu (MRP) a discutat despre comunitatea romaneasca cu reprezentantul Guvernului spaniol in provincia Almeria | Dan, despre propunerea privind prelucrarea datelor cu caracter personal: Prevede un mecanism de preventie | Turcan (PNL): CNAIR nu a scos la licitatie executia a peste 68 km din Autostrada Sibiu-Pitesti, ci doar a anuntat o intentie | Turcan: Avocatul Poporului sa ia atitudine fata de actiunile de defilare a copiilor prin fata liderilor PSD-ALDE | #CentenarulMariiUniri Iasi: Expozitia de fotografie-document 'Regina soldat', la Palatul Culturii | Brasov: Traficul rutier pe DN1 se va desfasura cu dificultate din cauza lucrarilor de reparatii la Ghimbav |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

AU VENIT CU LAMURIRI: Intalnire cu reprezentanti ai ISU pe tema obtinerii autorizatiilor de securitate la incendii

Conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Maramures a avut astazi o intalnire, la Sighet, cu reprezentantii autoritatilor publice locale, proiectanti si reprezentanti ai societatilor comerciale care detin constructii ce functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu. Principala tema de discutie a fost obtinerea acestui document.
In cadrul intalnirii s-a vorbit despre cadrul legislativ european prin care se stabilesc cerintele fundamentale aplicabile constructiilor, cu accent pe cea de securitate la incendiu, cadrul legislativ national privind calitatea in constructii si autorizarea executarii lucrarilor in constructii, dar si despre categoriile de constructii si amenajari pentru care trebuie obtinute avizul si autorizatia de securitate la incendiu.
"Plecand de la principiile constitutionale ca legislatia nu se aplica retroactiv la cladirile mai vechi anterior anului 1992, cand a aparut hotararea de Guvern 5.1 la care nu s-a intervenit, nu s-au facut schimbari de destinatie sau extinderi la cladiri, pe vertical sau orizontala, in principiu nu trebuie aviz, respectiv autorizatie de securitate la incendiu, pentru ca legislatia nu se aplica retroactiv. De asemenea, daca ati avut interventii in ceea ce priveste zugraveala interioara, schimbari de instalatii interioare, electrice, sanitare sau extinderi cum ar fi grupuri sanitare, cu preponderenta in mediul rural, unde sunt frecvente, sau extinderi pentru amplasarea unei centrale termice", a precizat Marian Pitis, sef prevenire incendii in cadrul ISU Maramures.
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au precizat ca scolile vechi intra la autorizare daca au existat modificari precum schimbari de destinatie dintr-o sala de arhiva intr-o sala de clasa, respectiv s-au modificat numarul de utilizatori sau numarul de laboratoare. Si in ceea ce priveste salile de sport exista cateva conditii.
"Salile de sport majoritatea sunt construite dupa anul 1990-2000. Intra la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu daca au o suprafata mai mare de 150 mp atata timp cat se desfasoara activitati de invatamant. Daca nu se desfasoara activitati de invatamant, sala de sport intra, daca are o suprafata, e in functie de numarul de locuri pe scaune, 200 de locuri", a adaugat Pitis.
Un alt subiect abordat a fost despre documentatia necesara obtinerii avizului/autorizatiei de securitate la incendiu. O astfel de intalnire se va organiza in data de 18 octombrie si la Colegiul de Arte din Baia Mare. Sursa

PROIECTE: Investitii peste investitii in Oncesti, in educatie, sanatate, turism si nu numai
Oncestiul este o comuna in dezvoltare. Administratia locala a demarat mai multe proiecte pentru mode...

SEVERICA COVACIU, SENATOR PMP: Raspunsul dat de Ministerul Economiei, "o bataie de joc la adresa mea, a institutiei Senatului, precum si a maramuresenilor"
Senatorul PMP, Severica Covaciu, a adresat din nou ministrului Danut Andrusca - ministrul economiei,...

SEDINTA CJ: Ce proiecte au pe ordinea de zi alesii judeteni
Consilierii judeteni maramureseni sunt convocati la sedinta ordinara. Intalnirea forului administrat...

CRIMA: O femeie a fost ucisa in Poienile de sub Munte. Cine e suspectat ca a omorat-o
Caz infiorator in Poienile de sub Munte. O femeie de 44 de ani a fost ucisa noaptea trecuta. Oamenii...

PLANURI: 5 filme Avatar si continuarea seriei Terminator
James Cameron, unul dintre cei mai profitabili regizori din istoria cinematografiei, va continua sa ...


PRESEDINTIE: Iohannis, despre mutarea ambasadei la Ierusalim
Klaus Iohannis a explicat, luni seara, la o plimbare prin Bucuresti, de ce nu e cazul ca Romania sa ...

INGENIOSI HOTI: Furau din masini bruindu-le sistemul de inchidere
Politistii de investigatii criminale maramureseni au dat de urma unei grupari specializate in furtur...

SESIZARI: Tulburarea ordinii publice sanctionata de catre jandarmi
Echipajele de jandarmi aflate in executarea atributiilor de serviciu pe raza municipiului Baia Mare,...

TREBUIE INLOCUITE: O multime de carduri de sanatate sunt pe cale sa expire
Pentru a putea beneficia de consultatii si tratamente medicale sau de retete compensate, romanii au ...

PROIECT: Mamele ar putea primi, de la stat, haine pentru copiii lor, la fiecare nastere
La nastere, mamele din Romania ar putea beneficia de un sprijin material din partea statului, dar do...