Ce facem in weekend | Procurorii cer inchisoare cu executare pentru Vasile Blaga si confiscarea a 700.000 de euro | Ministrul Educatiei, Liviu Pop, la Oradea: De la anul, elevii vor avea manuale unice, iar legea educatiei va fi schimbata (FOTO) | Smecheri de Oradea: Un grup de tineri, filmat in timp ce vandalizeaza un tramvai: "Rupe-l, ba!" (VIDEO) | Udrea, la DNA pentru schimbarea incadrarii | Se apropie prima vacanta pentru scolari! | Medicii ameninta cu greva generala | Toader pune in incurcatura penitenciarele | AVERTISMENT - Romania, lovita de un GER NAPRASNIC la iarna. Specialistii anunta si MINUS 30 DE GRADE | Temperaturi de primavara. Prognoza ANM pentru acest sfarsit de saptamana | Patronii si popularii maghiari pedaleaza (la propriu) pentru construirea Autostrazii Transilvania | Santierele de la Borlesti: Scoli, Gradinite, 10 km de asfalt, Camin Cultural... | Primarul Micu, declarat INCOMPATIBIL si de Curtea de Apel | UPDATE Pana aici i-a fost! DNA cere inchisoare cu executare pentru Blaga | Presupusi traficanti de persoane, prinsi de DIICOT. Victima minora, bolnava de leucemie | Foc sub scaunul lui Tudorel Toader: Declaratia lui este socanta! | Furtuna in piata comunicatiilor: seful ANCOM a DEMISIONAT | Lider PNL recunoaste "amorteala" din partid: Trebuie sa ne punem in miscare! | E OFICIAL: chiar si UE il pune la punct pe Misa cu privire la taxa de solidaritate EXCLUSIV | SRI s-a pus in miscare dupa dezvaluirile lui Dragomir si nemultumirile lui Manda |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Bucurii duhovnicesti pentru credinciosii mehedinteni

Biserica cu hramul ,,Sfantul Ioan Gura de Aur" din Drobeta-Turnu Severin a fost tarnosita, duminica, 8 octombrie. Slujba de sfintire a locasului de inchinare si Sfanta Liturghie au fost savarsite de un sobor de arhierei, preoti si diaconi, sub protia Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei.
In cea de a 20-a Duminica de dupa Rusalii, 8 septembrie, cateva sute de credinciosi severineni au venit sa se roage in cel mai nou locas de inchinare din oras, care a primit harul Prea­sfantului Duh in slujba de tarnosire. Momentul liturgic a fost infumusetat si imbogatit prin prezenta a patru arhierei ai Bisericii Ortodoxe Romane, care au implinit mai intai randuiala sfintirii si apoi au savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie la Altarul noului locas de inchinare. La invitatia arhiereului locului, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, au raspuns: IPS Parinte Mitropolit Irineu, IPS Parinte Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului, si PS Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, inconjurati de un ales sobor de preoti si diaconi.Programul manifestarilor a inceput cu slujba de sfintire a bisericii, urmata de savarsirea Sfintei Liturghii la care au fost prezenti multime de credinciosi. Raspunsurile la slujba de sfin­tire, dar si raspunsurile liturgice au fost date de protopsaltii Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.
La finele slujbei euharistice, IPS Parinte Mitropolit Irineu a precizat ca ,,Biserica este centrul vietii noastre, locul de intalnire a noastra cu Dumnezeu. In biserica venim de cand ne nastem. Crestem in ea si apoi, tot in biserica, venim pe ultimul drum, ca sa luam dezlegare de pacatele noastre pentru a intra in Imparatia cerului". IPS Parinte Irineu a vorbit totodata si despre minunea invierii fiului vaduvei din Nain, tema pericopei evanghelice din cea de a 20-a Duminica de dupa Rusalii. Mesajul cuvantului duhovnicesc s-a indreptat mai ales catre tinerii aflati la rugaciune, acesti fiind indemnati ,,sa ia aminte la povetele sfinte si sa se apropie de Sfanta Biserica pentru a avea o viata curata si binecuvantata de Dumnezeu".
PS Parinte Nicodim, chiriarhul locului, a amintit faptul ca piatra de temelie a locasului de cult a fost pusa in 2007, la implinirea a 1.600 ani de la moartea Sfantului Ioan Gura de Aur. ,,In anul Sfantului Ioan Gura de Aur, au avut loc multe manifestari culturale, simpozioane, care au marcat implinirea celor 1.600 ani. Aici, in municipiul Drobeta-Turnu Severin, s-a pus piatra de temelie a acestei biserici", a spus PS Parinte.
La final, pentru osteneala depusa in lucrarea ridicare, pictare si infrumusetare a sfantului locas de inchinare, pr. paroh Adrian Capitanescu a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor. Au fost acordate de asemenea gramate arhieresti de multumire tuturor celor care au sustinut lucrarea de zidire a bisericii. Pe parcursul intregii zile, toti cei prezenti au primit binecuvantarea de a trece prin Sfantul Altar si a se ruga la jertfelnicul nou sfintit. SursaParadisul ca o biblioteca
Atingerea mamei ii face pe copii mai rezistenti la stres, zice diaconul Sorin Mihalache. Dragostea s...

Mantuirea nu este inutila
De la ateism la barbarism nu este decat un singur pas. Drama consta in lipsa comunicarii cu Dumnezeu...

Vulgaritatile fac viata de netrait
Sursa intelepciunii este experienta, iar sursa experientei este smerenia. Nefericirea omului contemp...

Sa aveti nadejde ca orice veti cere de la Sfantul Nectarie cu credinta se va implini
Ma numesc Milioara Avarvarei si Dumnezeu mi-a randuit sa fiu sotie de preot. In acest articol, vreau...

,,Este cea mai frumoasa slujba, cea pe care am trait-o astazi!"
Ieri-seara, pe 16 octombrie 2017, in sala mare a Teatrului National ,,Vasile Alecsandri" a avut loc ...


Cea mai potrivita analogie pentru vesnicie
In fiecare zi este benefic sa ascultam cel putin o melodie, sa citim cel putin o poezie, sa privim c...

MURATURI? DA, ORICAND!
Totdeauna am fost (placut) surprins de atasamentul romanilor fata de traditionalele... muraturi. Cel...

Fara educatie, sufletul nu poate deveni mai bun
Omul contemporan vrea cu orice pret sa fie original (chiar in sens negativ), in loc sa doreasca doar...

Samarkand: Mormantul Proorocului Daniel
In fiecare an, pe 17 decembrie, cu o saptamana inainte de luminosul praznic al Nasterii Domnului, Bi...

TOAMNA STEARPA
o toamna stearpa si piezisa desfacu-si pasarile cuiburi gradina lumii e pietrisa ceruri se departeaz...