Google ajuta China sa dezvolte inteligenta artificiala | Autostrada Ploiesti-Brasov va fi realizata cu ajutorul Bancii Mondiale | Liberalii cer sustinere pentru proiectele majore de investitii din judet | Fostul suveran - omagiat la Castelul Peles | Proiect al Primariei Turda, de prevenire a abandonului scolar, selectat pentru finantare | Colinde cu scop caritabil la Fundatia ,,Inima Copilului" | 10 pentru Cluj - Juniorii Clujului. Elevul Anului 2017 in Cluj - Iulia Iacob. Portret al scriitorului la tinerete | Teatrul National Cluj - Napoca. "Nu vezi ca stai in bratele mele, orbule?", dor de Nichita Stanescu | Revista Orasul nr. 42-43 (2017) - In intampinarea Marii Uniri | Barbat cercetat de politisti pentru furt de curent electric | REPORTAJ Silicon Dream. Din Cluj in San Francisco, pe urmele visului american | Napalm Death, concert in Cluj-Napoca! | Povesti cu Mos Craciun, la Neatza. "Printre aburii de slanina si in miros de ceapa, Mosul transpira rece..." | Razvan si Dani comenteaza incidentul mortal de la metrou: "Daca cineva punea intr-o carte povestea, ziceai ca este nebun" | Smiley News! PE AICI NU SE TRECE! Tren blocat de o turma de oi, in Romania | Crima de la metrou, explicata de expertii criminologi: ,,Toate acestea ar fi putut fi prevenite. A fost vorba despre o problema psihica " | Smiley News! Nu exista asa ceva! Barbatul din cutie. Gluma de pe trecerea de pietoni care a oprit circulatia | Specialistii, despre criminala de la metrou. Ce motiv ar fi putut avea sa comita fapta | Si-a ales sau nu victimele la intamplare?! Detalii socante despre crima de la metrou: "Tanara care a murit a incercat sa se salveze, dar a fost impinsa inapoi pe sine" | Nici urma de iarna in Romania! Prognoza meteo pentru astazi: Vremea va continua sa fie calda |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Campania ,,Daruieste si fii mai bun!", la Arad

Elevii Scolii Gimnaziale ,,Iustin Marsieu" din Socodor, indru­mati de bunii lor dascali cu suflet mare, au adunat intr-un timp foarte scurt peste 3 tone de alimente pentru saracii care beneficiaza de serviciile sociale oferite de Cantina sociala ,,Sfantul Ierarh Nicolae", administrata de Arhiepiscopia Aradului. Scopul acestei activitati a fost acela de a-i ajuta pe semenii lor aflati in suferinta si nevoie.
,,Actiunea social-filantropica initiata de cadrele didactice ale scolii se afla la a cincea editie si se doreste a continua si in anii urmatori prin parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului. Transportul colectei s-a efectuat prin buna­vointa parintiilor acestor copii credinciosi", a mentionat doamna Rodica Palcu, directorul acestei scoli.
Cantina sociala ,,Sfantul Ierarh Nicolae" daruieste zilnic, celor 100 de beneficiari, o masa calda. Beneficiarii sunt persoane vulnerabile din municipiul Arad (persoane cu handicap, persoane de etnie roma, persoane in varsta care nu au nici un venit sau care au o pensie mica, pensie sociala, familii cu mai multi copii, persoane fara loc de munca) la care se adauga si copiii Centrului de zi ,,Nasterea Maicii Domnului" al Asociatiei Filantropia Arad.
,,Aducandu-ne aminte neincetat inaintea lui Dumnezeu -Tatal nostru - dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel - (I Tesaloniceni 1,3), stiind ca (Efeseni 6,8); socotim drept, in semn de aleasa pretuire pentru osardia si lucrarea social-filantropica adusa, a exprima mul­tumiri, urari de sanatate si indelungata inzilire tuturor celor implicati in aceasta activitate filantropica, dar si indemnul de a sluji si de acum inainte cu aceeasi dragoste si ravna sfanta noastra Biserica Ortodoxa Romana", a mentionat parintele Gabriel Maris, consilier in cadrul Sectorului social filantropic si misionar al Arhiepiscopiei Aradului. SursaHristos ne mantuieste. De ce?
,,…si vei chema numele Lui Iisus" (Matei 1, 21) Iubitii mei, cat de repede trece timpul! Peste...

Betleemul iubirii!
M-am intrebat de multe ori de ce sosirea Craciunului ma emotioneaza in fiecare an pana la lacrimi. S...

Porunca a Patra - Pazirea Zilei de Odihna
Porunca a patra ,,Pazeste ziua odihnei, ca sa tii cu sfintenie, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul t...

VACCINURILE - SCENARIU APOCALIPTIC SAU GARANTIA SANATATII?
Nici una, nici alta. Tema vaccinarii a facut deja atat de multe valuri, a produs atatea conflicte si...

Fuga in Egipt (1)
"Dupa plecarea magilor, iata ingerul Domnului se arata in vis lui Iosif, zicand: Scoala-te, ia Prunc...


Sfantul Ierarh Dosoftei
Mitropolitul Dosoftei s-a nascut in anul 1624 la Suceava, primind la botez numele Dimitrie. A studia...

Balbaiala in stil "ortodox"
Conform ultimului sondaj, in mai putin de jumatate de an, increderea in Biserica Basarabiei a scazut...

Sfantul Spiridon - salvarea modelului de viata
Cand iesea usor dintr-un necaz, femeia ii cauta deindata in urma pe cei carora le datora salvarea ei...

Colindam, colindam iarna
Pregatiri sfinte, colindele copiilor, cuvintele duhovnicilor: decembrie binecuvantat. Despre necazur...

Canonizarea Sfantului Dalmat de Isetk
Adunarea Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse a confirmat, in aceste zile, canonizarea Sfantului Dalm...