Scene de groaza in Racovita | Turneul international de cadete de la Ramnicu Valcea s-a incheiat: Romania U16 a incheiat pe locul al doilea | O parte din dealul Capela va fi a Ramnicului! | Am trait s-o aflam si p-asta: Cine avea fetisuri cu Ana Maria Patru? ,,Ma aducea din arest si ma tinea acolo ostatica in biroul dumnealui"... | Licitatie pentru caminul cultural din Sinbotin - Daesti | Sinistratii din Alunu, tot pe la rude, in locuinte modulare sau centrul social | RoStire | Sfaturi utile pentru a preveni furturile din locuinte | ,,Nu voi pleca niciodata din PER" | Tulburator: Ora si infractiunea in Valcea! | Calin Popescu Tariceanu, asteptat pentru audieri in Comisia de control al SRI din Parlament | Echipamentele Brother TonerBenefit vin cu consumabile originale la pret foarte mic | VESTE SOC despre ION ILIESCU! | LOVITURA pentru cei care au CENTRALE TERMICE de APARTAMENT! | Iohannis ii primeste marti pe absolventii Institutului National al Magistraturii | VIDEO Manchester City, eliminata de o formatie de liga a treia din Cupa Angliei | JO 2018: Canada si SUA se vor intalni in finala turneului feminin de hochei pe gheata | Alesii locali constanteni, convocati in sedinta extraordinara | Cu o revolutie nu se face primavara | Premiile BAFTA dominate de britanici |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Cineastii romani datoreaza foarte mult Cannes-ului

Prezent la Festivalul ,,Les Films de Cannes a Bucarest", a carui deschidere a avut loc vineri la Cinema Muzeul Tara­nului, regizorul Cristian Mungiu a declarat ca generatia Noului Val al cinematografiei ro­manesti datoreaza foarte mult Festivalului Inter­national de Film de la Cannes, prin rolul hotarator in afirmarea pe plan international a re­pre­zentantilor acestei arte. ,,Eu, personal, am primit din partea acestei tari cu mult mai mult decat i-am dat vreodata. Nu m-am asteptat niciodata ca Franta sa aiba un asemenea rol in viata mea. Singurul lucru marunt pe care incerc sa-l fac eu e acest festival, care, deopotriva, onoreaza Franta si reprezinta respectul meu nemasurat pentru aceasta tara, dar e si un festival pentru publicul bucu­restean", a spus Mungiu, in deschiderea ,,Les Films de Cannes a Bucarest".
Festivalul s-a deschis cu proiectia unui film regizat chiar de Mungiu, ,,4 luni, 3 saptamani si 2 zile", film ce a fost prezentat intr-o varianta remasterizata, intr-o proiectie de gala, prilejuita de implinirea a 10 ani de la obtinerea de catre regizor a celebrei distinctii Palme d'Or.
Pentru Anamaria Marinca, interpreta Otiliei in ,,4 luni, 3 saptamani si 2 zile", premiul de la Cannes 2007 a insemnat ,,un inceput", atat in cariera, cat si pentru ,,o frumoasa prietenie cu Cris­tian Mungiu", dupa cum a afirmat la finalul ceremoniei de deschidere a Festivalului ,,Les Films de Cannes a Bucarest", potrivit Agerpres. Laura Vasiliu, Gabita din acelasi film, a caracterizat evenimentul de la Cannes ca fiind unul emotionant, iar pentru Vlad Ivanov, interpretul lui Bebe, premiul de la Cannes ,,a fost clar punctul de plecare" in cariera sa cinematografica.
,,Les Films de Cannes a Bucarest", initiat in 2010 de Cristian Mungiu, se desfasoara in perioada 13-22 octombrie si in tara: pana la 19 octombrie la Brasov, dupa Cluj (13 si 15 octombrie), intre 20 si 22 octombrie va avea loc la Timisoara, Arad si Iasi, iar in perioada 10-12 noiembrie, la Suceava. O editie speciala ,,Les Films de Cannes" va avea loc si la Sibiu, in parteneriat cu Festivalul de film ASTRA, intre 16 si 22 octombrie. ,,Les Films de Cannes a Bucarest" este un proiect finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, de Centrul National al Cinematografiei si de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, in cadrul Programului cultural ,,Bucuresti Oras participativ", cu sprijinul SACD/Societe des Auteurs et Compositeurs Dramatiques si al Institutului Cultural Roman. SursaReflectii ...
Radu BOTIS/Mircea BOTIS Recent ne-a atras atentia cartea ,,Reflectii templiere in Transilvania",apar...

Invatatura Bisericii noastre despre Postul Ortodox - cu foloasele si cu binecuvantarile lui...
Introducere In teologia ortodoxa contemporana, problema postului se afla prin-tre preocuparile princ...

Sfantul Leon, episcopul Cataniei
Sfantul Leon a trait in timpul imparatului Heraclie (641-668). A fost episcop in Catania, din insula...

Cum sa tinem adevaratul POST?
,,Cum sa tinem adevaratul POST?" este o intrebare care ar trebui sa framante pe orice crestin evlavi...

Adevarul despre magia numarului 40! Este numarul absolut! Ciclul perfect pentru toate evenimentele importante ale vietii!
A inceput Postul Pastelui, cel mai important post al ortodoxiei. Este perioada de culegere inainte d...


Peste 350 de copii la etapa judeteana a concursului ,,Din suflet de crestin"
Vineri, 16 februarie 2018, a avut loc la Palatul Copiilor din Iasi etapa judeteana a proiectului edu...

IPS Teofan: ,,Suntem chemati sa ne lepadam de toate lucrurile si vicleniile vrajmasului"
In Duminica Izgonirii lui Adam din rai, ieri, 18 februarie 2018, Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, ...

Postul Pastelui: Nu va temeti de slujbele lungi!
Patriarhul Kirill al Moscovei le-a cerut credinciosilor sa nu sa se teama de oboseala, in timpul slu...

Atelier catehetic la Protopopiatul Botosani
In ideea necesitatii implicarii formative a preotului in demersul de asimilare in mod corect a invat...

Parintele Arsenie mijloceste iertarea noastra
Iarta-ne, Parinte Arsenie ca fotografiem clipa, in loc sa invesnicim iubirea! Iarta-ne, Parinte drag...