Guvernul a reglementat concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate | ,,Unul e Petru Groza, altul - Gheorghiu-Dej". Rares Bogdan ii cere DEMISIA lui Morar EXCLUSIV | Castigator Vocea Romaniei 2017. Cine a luat premiul de 100.000 de euro. De unde este interpreta | Bilantul cutremurului din Indonezia a ajuns la doi morti si sapte raniti | Regele Mihai va fi inmormantat astazi la Curtea de Arges/ Programul complet al funeraliilor | Politia din Canada investigheaza cazul "suspect" al unui miliardar si sotiei lui gasiti decedati | Romania. Se misca pamantul: Sase cutremure inregistrate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului in 48 de ore | Politia din Canada investigheaza cazul "suspect" al unui miliardar si sotiei lui gasiti decedati in locuinta lor | Cristian Chivu si-a luat licenta de antrenor | Regele Mihai va fi inmormantat astazi la Curtea de Arges. Restrictii de trafic in Capitala/ Programul complet al funeraliilor | Politistii au prins mai multe femei in urma unor sesizari de amenintare | Hackerii nord-coreeni au intreprins atacuri cibernetice care au vizat piata criptomonedelor-presa | ,,Unul e Petru Groza, altul - Gheorghiu-Dej". Rares Bogdan ii cere DEMISIA lui Morar EXCLUSIV | Doliu national. Ultima zi de doliu national in memoria Regelui Mihai. Programul ceremoniei funerare. Familii regale prezente | Romania - pe podiumul european al saraciei | Cornel Itu: Camera Deputatilor a decis ca sportul sa fie finantat de autoritatile locale | Reabilitarea cladirii Teatrului National ,,Lucian Blaga", pe lista de investitii a Guvernului pentru 2018 | Divizia 4 Infanterie ,,Gemina", pregatita sa-si indeplineasca misiunile | Muzeul de Arta Cluj - Napoca Salonul de Iarna al Medicilor - 47: Medicina si Arta, o unica identitate! | Concerte si festivaluri de colinde in judetul Cluj, la finalul acestei saptamani |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Conferinta pastoral-misionara in Protoieria Craiova Nord

Preotii din Protoieria Craiova Nord s-au intrunit joi, 5 octombrie, in cadrul conferintei pastoral-misionare de toamna in Arhiepiscopia Craiovei. Activitatea a fost dedicata ,,Anului comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului in Patriarhia Romana", fiind precedata de savarsirea Sfintei Liturghii la Altarul Catedralei Mitropolitane ,,Sfantul Mare Mucenic Dimitrie". Intalnirea a fost prezidata de pr. Bogdan Trifu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, pr. Ion Nicolae, protopop al Protoieriei Craiova Nord, si pr. Grigore Vulcanescu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Craiovei.
Activitatea a avut loc in sala de festivitati a Caminului social ,,Renasterea" din Craiova. In deschidere, pr. conf. univ. dr. Sergiu Popescu, titularul Catedrei de Istoria Bisericii Ortodoxe Romane de la Facultatea de Teologie din Craiova, a prezentat referatele ,,Un aparator al Bisericii stramosesti la vreme de grea cumpana - Patriarhul Justinian Marina" si ,,Cuviosul Gherasim Iscu, staretul Manastirii Tismana - martir al lui Hristos in temnitele comuniste". ,,Dupa razboi, existau numai in Moldova 35.000 de copii orfani. Va dati seama ce problema reprezenta aceasta pentru autoritati! Unii vor fi fost luati, cat avea atunci capacitate statul sa duca in camine pentru copii, altii au mai fost luati si de familie, dar foarte multi ramasesera si nu aveau unde sa fie gazduiti. Si atunci ce face Patriarhul Justinian? Creeaza sau amenajeaza camere: la Mitropolie, la biserici, la manastirile mai instarite din Iasi si din imprejurimi, ca sa fie gazduiti acesti copii. Ba mai mult decat atat, acolo unde se permitea acest lucru, organiza tabere de vara. Multe manastiri din Moldova ii primeau vara pe acesti copii pentru a le oferi ceea ce trebuie si a le usura suferinta. A avut grija de elevii si de studentii saraci, mai ales de cei de la Teologie, pe care i-a primit tot in unele camere de la Mitropolie si in Biserica ,,Sfantul Ioan Botezatorul". Grija lui fata de sarmani l-a facut sa ajute si spitalele din Romania. Din rezerva de lemne a Mitropoliei, a trimis si spitalelor din Iasi. Cu ajutorul preotilor din Iasi si din imprejurimi, a strans ajutoare, mancare, bani si alte bunuri, pe care le-a dat acestor spitale ca sa poata functiona", a subliniat pr. conf. univ. dr. Sergiu Popescu. ­ SursaSfantul Sebastian (18 decembrie)
In aceasta luna, in ziua a optsprezecea pomenirea Sfantului Mucenic Sebastian si Zoe sotia lui si a ...

Lagarul
Inchisa in pacat, inima este exterminata. Departe de Iesire, groapa anxietatii se adanceste. Fara Hr...

Suntem crestini?
O mie sapte sute de ani si mai bine. Este atat de mult de-atunci dar mergand inapoi pe firul evenime...

LADOGA: Cuviosul Antipa
Romanul Antipa de la Calapodesti este cinstit mai ales in Rusia si in Grecia, dar asta nu ii dimueaz...

INTERVIU DESPRE MEDICINA ISIHASTA cu pr. arhim. Andrei Coroian
1.Ce inseamna pentru dumneavoastra conceptul de Medicina Isihasta, propus de catre Pr.Ghelasie Gheor...


Sfantul Proroc Agheu
Agheu a fost unul din ultimii proroci ai Vechiului Testament . Numele „Agheu" inseamna „...

La ce folos sa tinem Postul Craciunului?
Ne apropiem de Marea Bucurie. Suntem in mult dorita asteptare. Dar nu putem stagna. E nevoie de un u...

Fericirea ca obligatie
Sfantul evanghelist Luca, doctorul, istoricul si pictorul preaiubit,a zugravit cu multa maiestrie in...

Sfantul Mucenic Elefterie; Sfintele Mucenite Antia si Suzana
Sfantul Elefterie s-a nascut in Roma intr-o familie de nobili crestini. De mic a ramas orfan de tata...

NASTEREA DOMNULUI - TAINA CRESTINULUI MARTURISITOR - Pastorala IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei
+ TEOFAN PRIN HARUL LUI DUMNEZEU ARHIEPISCOP AL IASILOR SI MITROPOLIT AL MOLDOVEI SI BUCOVINEI Iubit...