Cadou inedit pentru stelisti daca o elimina pe Lazio: "Ii asteptam la noi in fiecare dimineata timp de o luna" | Are doar 9 ani dar viseaza sa joace fotbal ca Ronaldo: "Ma antrenez mai bine ca baietii!" | "Il avem alaturi de noi pe antrenorul Stelei, Mihai Stoica!" :)) Reactia lui Dica dupa gafa translatorului | La Braila sunt 188 de locuri de munca vacante | Cum explica ministrul Sanatatii problemele din spitale si valul de imbolnaviri de gripa | Florin Gardos nu intelege cum a putut sa dispara o echipa precum Olimpia | Cinci eleve s-au batut pentru un baiat, iar doua au ajuns la spital | Limba este esentiala in sexul oral | BUNACIUNEA asta vine din nou la Targu Jiu! | ISU Gorj continua Campania de voluntariat ,,Salvator din pasiune" | Baze SPORTIVE pentru toti targujienii! | Inca o zi libera de la stat in perioada urmatoare! | Noua zona REZIDENTIALA, cu 1.000 de APARTAMENTE, la Targu Jiu! | Dragobetele, sarbatorit la Runcu! | FOTO: Drumuri inzapezite, in Gorj! Un singur utilaj pentru sase sate | IMPORTANT! Cati targujieni vor avea o LOCUINTA in aceasta vara! | SURPRIZA IN PRIMA SENTINTA in dosarul delapidarii de la CEO | ATENTIE: Mii de cazuri de viroze in Gorj! Bebelusii si tinerii sunt cei mai afectati! | Targujienii din zona 8 Mai, LASATI FARA APA. Ce spune APAREGIO | O ICOANA facatoare de MINUNI din Gorj, dusa in capitala! |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Conferinte preotesti in Episcopia Caransebesului

Conferintele preotesti de toamna au debutat anul acesta in Episcopia Caransebesului intr-un mod aparte. Centrul eparhial a organizat pentru cel de-al doilea semestru al anului intalniri cu preotii din toate cele patru protopopiate ale eparhiei, invitand si pe doamnele preotese sa fie alaturi de ei.
Prima intalnire a avut loc marti, 10 octombrie, la Casa de cultura ,,George Suru" din Caransebes, cu clericii din Protopopiatul Caransebes si Protopopiatul Baile Herculane.
La conferinta a fost invitat parintele prof. univ. dr. Stelian Tofana, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj Napoca. Parintele profesor a captat atentia celor prezenti prin conferinta cu tema ,,Biblia in familia si misiunea preotului - provocari, inte­rogatii". La eveniment a fost prezent si Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, care la final si-a exprimat nadejdea ca intalnirile in forma aceasta vor aduce un plus de valoare vietii preotilor, familiilor lor si misiunii pe care o desfasoara. ,,Toti preotii si doamnele preotese au fost captivati de mesajul si de cuvantul parintelui Stelian Tofana si ii multumim ca a acceptat ca in aceasta saptamana sa petreaca cateva zile in eparhia noastra. A fost o desfatare duhovniceasca, un banchet spiritual, ascultandu-l pe parintele profesor, si credem ca acest tip de intalniri vor avea un rezultat benefic, un efect asupra pastoratiei si misiunii preotului si familiei preotului in societatea contemporana. Ii suntem recunoscatori parintelui profesor si il mai as­teptam sa ne impartaseasca din cuvantul Sfintei Scripturi, noua, celor care incercam si in acest colt de tara sa propovaduim Evan­ghe­lia Mantuitorului cu timp si fara timp", a aratat Parintele Episcop Lucian.
Dupa conferinta propriu-zisa, parintele Tofana a purtat un dialog cu cei din sala, raspunzand la intrebarile de dupa prelegere. ,,Am accentuat faptul ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu, incarcat de putere, nu un cuvant obisnuit, ca este Duhului Sfant pe care trebuie s-o purtam cu noi pretutindeni, pentru ca atata timp cat avem aceasta putere cu noi toate obstacolele pot fi biruite. In partea a doua am accentuat rolul Bibliei in misiunea preotului, care trebuie sa se identifice in primul rand cu mesajul Sfintei Scripturi pe care sa-l transmita lumii de astazi, o buna parte necunoscand care este mesajul Bibliei pentru o societate in deriva", a subliniat parintele profesor Stelian Tofana.
Joi, 12 octombrie, are loc o intalnire asemanatoare cu preotii si doamnele preotese din protopopiatele Resita si Moldova Noua, manifestare ce se va desfa­sura in municipiul resedinta de judet. SursaManastirea Delta Neajlovului In cautarea ajutorului crestin
Initial s-a construit aici un mic schit - Schitul Delta Neajlovului. Apoi, a venit timpul inceperii ...

Aflarea moastelor sfintilor mucenici din Evghenia
In timpul imparatilor romani pagani, au fost multe persecutii impotriva celor ce credeau in Hristos....

FARISEUL DIN NOI
Daca am invatat ceva de la sfinti e ca fiecare dintre noi poate sa cada oricat de jos, dupa cum poat...

Rugaciunea din Postul Pastelui care este de mare ajutor in necazuri si suparari! Poate rezolva aproape orice problema!
De mare ajutor credinciosilor care tin post si o spun in fiecare vineri din posturile de peste an, i...

Sfanta Liturghie arhiereasca in Parohia Cajvana II
In Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 18 februarie 2018, la Parohia cu hramurile ,,Nasterea Maicii...


Acum, la inceputul Sfantului si Marelui Post
Cateva referinte despre Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul... Din prima zi a Postului Pa...

Sfantul Eustatie si Sfantul Timotei
Sfantul Eustatie a fost un aparator al Ortodoxiei. A aparat sfintele dogme la Sinodul intai Ecumenic...

Most Noticeable Write My Essay
Most Noticeable Write My Essay Among the standard roles of articles, as a blogger notes is how it is...

Jean Jaures si nevoia profunda de unitate
Jean Jaures, socialist francez de marca, jurnalist si formator de opinie. Cea mai profunda nevoie es...

Iisus - The movie
Pe 12 februarie 1932 se nastea regizorul italian Franco Zeffirelli, cel care realiza in 1977 Gesu di...