Consiliera UDMR Kirei Melinda ii cere lui Bolojan sa indulceasca tonul | ALERTA in Bistrita-Nasaud, dupa un accident in care au fost implicate zece persoane | Un tanar de 19 ani a decedat | Mihail Saakasvili a primit interdictie de intrare in Ucraina timp de trei ani | Victor Rebengiuc, atac la conducerea tarii: -#039;Mergem pe un drum gresit-#039; | Sahtior Donetk a invins AS Roma, scor 2-1, in mansa tur a optimilor Ligii Campionilor | Ministrul rus de Externe sustine ca Ucraina nu vrea sa implementeze acordurile de pace de la Minsk | Donald Trump sugereaza inarmarea unor profesori pentru prevenirea masacrelor din scoli | Partidul Democrat Unionist din Irlanda de Nord i-a cerut Theresei May sa stabileasca bugetul tarii | Aleksandr Vucici: Serbia nu va impune niciodata sanctiuni impotriva Rusiei | ZEXE... de Octavian BOUR | PORTRET: Drew Barrymore - o viata demna de un Oscar | DOCUMENTAR: Cetatea Devei - una dintre cele mai importante fortificatii medivale din Transilvania | PORTRET: Dirijorul Corului de copii Radio, Voicu Popescu, la aniversare | Vasluianul Marcel Chiorean, convocat la echipa nationala de fotbal Under 17 | COMUNICAT DE PRESA ,,Pro Romania" a ajuns, deja, la Vaslui | Doua echipe de rugby-tag din cadrul Scolii Gimnaziale Tanacu participa la ,,Dragobete pentru fete" | CJAS Vaslui a decontat servicii medicale de peste 16 milioane de lei romanilor tratati in strainatate | Vasluienii vor avea unde sa vanda lana oilor | Deputatul Mihai Botez (USR) le cere primarilor vasluieni sa amenajeze trotuare pe drumurile nationale si europene pe care le administreaza | PNL propune "bugetarea participativa" pentru municipiul Vaslui, in care localnicii sa spuna prioritatile lor |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Criterii de evaluare pentru cele 214 scoli doctorale

Universitatea din Craiova a gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, Consiliul National al Rectorilor din Romania, la care au participat 54 din cei 55 de rectori ai universitatilor de stat si 15 din cei 20 de rectori ai universitatilor particulare. Una din temele indelung discutate a fost evaluarea scolilor doctorale din Romania, etapa in urma careia scolile care nu indeplinesc standardele minime vor intra in lichidare.
Presedintele Consiliului National al Rectorilor (CNR) Sorin Cimpeanu a declarat ca la reuniunea de la Craiova rectorii au avut ,,poate cea mai densa agenda", primul dintre subiectele dezbatute fiind evalu­area celor 214 de scoli doctorale din Romania care functioneaza in 56 de universitati, la care se adauga Academia Romana.
,,In cadrul Consiliului Natio­nal al Rectorilor, intrunit la Craiova, am stabilit conditiile de evaluare a acestor scoli doctorale, care vor urmari trei aspecte. Vom avea in vedere, in primul rand, resursa umana, fiind 4.000 de conducatori de doctorat la nivel national. Un alt aspect urmarit va fi infrastructura, iar al treilea aspect va avea in vedere o ana­liza a productiei stiintifice si a impactului international al lu­cra­rilor doctoranzilor. Se va avea in vedere si nivelul de organizare al scolilor doctorale, urmarind transparenta, etica si deontologia, fiind cunoscute reclamatiile care au in vedere neconfor­mi­tatile in care sunt incluse si presiunile politice. Va fi si o compo­nenta internationala a acestei evaluari. Practic, se vor impune standarde minime de functio­nare, iar scolile doctorale care sunt sub aceste standarde vor intra in lichidare. Profesorii care sunt conducatori de doctorate la scolile care intra in lichidare se pot muta la alte scoli doctorale~, a precizat prof. univ. dr. ing. Sorin Cimpeanu, potrivit presei locale. Evaluarea se va face pana in octombrie 2019 de catre specia­listi din cadrul Bancii Mondiale. Presedintele Consiliului Natio­nal al Rectorilor a mai mentionat ca evaluarea se va derula la nivel de scoala doctorala si nu la nivel de institutie organizatoare de stu­dii doctorale (IOSUD) si nici la nivelul specializarilor, pentru ca nu ar fi suficient timp pentru a evalua 19.146 de specializari cat exista in prezent. De altfel, Sorin Cimpeanu a precizat ca la nivel national s-au acordat 60.000 de titluri de doctor in 27 de ani, ceea ce inseamna o medie de trei la mie, sub media europeana, mentionand ca ,,avem prea putini doctori in absolventi de studii doctorale in inginerie, bioeconomie, si prea multi in domenii fara impact~.
La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Educatiei Nationale Gigel Paraschiv a afirmat ca ,,reevaluarea scolilor doctorale este o tema care intere­seaza pe toata lumea. In cadrul intalnirii de la Craiova s-a definitivat cam cum ar trebui sa arate cadrul legal astfel incat aceasta reevaluare sa se faca ra­pid si sa satisfaca toate astepta­rile. Urmeaza ca in Parlamentul Romaniei, intr-un timp foarte scurt, ordonanta 96 sa fie fina­lizata si sa fie trimisa spre promulgare la presedintele Roma­niei". El a subliniat ca Ministerul Educatiei are un proiect finantat din fonduri in care parteneri sunt ARACIS, Banca Mondiala si im­preuna vor finaliza metodologia de evaluare a scolilor doctorale. Presedintele CNR Sorin Cimpeanu s-a referit si la chestiunea finantarii, aratand ca, pentru aplicarea noii legi a salarizarii, finantarea de baza la univer­si­tatile din Romania, in 2018, trebuie sa creasca de la 2,7 miliarde lei la 3,9 miliarde lei. ,,Universi­tatile au solicitat, intr-o maniera foarte clara si foarte ferma, alocarea acestor resurse bugetare necesare pentru respectarea cadrului legal impus de legea salarizarii", a mai spus Sorin Cimpeanu, potrivit Agerpres. SursaManastirea Delta Neajlovului In cautarea ajutorului crestin
Initial s-a construit aici un mic schit - Schitul Delta Neajlovului. Apoi, a venit timpul inceperii ...

Aflarea moastelor sfintilor mucenici din Evghenia
In timpul imparatilor romani pagani, au fost multe persecutii impotriva celor ce credeau in Hristos....

FARISEUL DIN NOI
Daca am invatat ceva de la sfinti e ca fiecare dintre noi poate sa cada oricat de jos, dupa cum poat...

Rugaciunea din Postul Pastelui care este de mare ajutor in necazuri si suparari! Poate rezolva aproape orice problema!
De mare ajutor credinciosilor care tin post si o spun in fiecare vineri din posturile de peste an, i...

Sfanta Liturghie arhiereasca in Parohia Cajvana II
In Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 18 februarie 2018, la Parohia cu hramurile ,,Nasterea Maicii...


Acum, la inceputul Sfantului si Marelui Post
Cateva referinte despre Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul... Din prima zi a Postului Pa...

Sfantul Eustatie si Sfantul Timotei
Sfantul Eustatie a fost un aparator al Ortodoxiei. A aparat sfintele dogme la Sinodul intai Ecumenic...

Most Noticeable Write My Essay
Most Noticeable Write My Essay Among the standard roles of articles, as a blogger notes is how it is...

Jean Jaures si nevoia profunda de unitate
Jean Jaures, socialist francez de marca, jurnalist si formator de opinie. Cea mai profunda nevoie es...

Iisus - The movie
Pe 12 februarie 1932 se nastea regizorul italian Franco Zeffirelli, cel care realiza in 1977 Gesu di...