A ramas cum a propus Gutau: doua licee, in pragul divizarii | "Farmecul Sarbatorilor de Iarna" a cuprins orasul Curtici! | Politistii locali cu ochii pe autovehiculele de mare tonaj | Dorel Caprar: ,,Banii pentru pasajele de pe centura Aradului sunt alocati in bugetul pe 2018" | Eurodeputatul PSD Victor Bostinaru: ,,Parlamentul European trebuie sa ceara astazi Consiliului aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen" | Adrian Todor: ,,Administratiile locale vor putea sa aloce mai multi bani sportului" | Iustin Cionca: ,,Aradul pierde peste 45 de milioane de euro! Toate marile proiecte ale judetului risca sa se blocheze!" | Daca e duminica, ne vedem la teatru! | Eurodeputatul PSD Victor Bostinaru: ,,Acordul nuclear iranian nu poate fi denuntat unilateral de catre Statele Unite" | Proiect pilot de tip Smart City, in Piatra Neamt | Practicile necorespunzatoare de securitate prezinta riscuri pentru companiile care folosesc servicii cloud | Siguranta la metrou este posibila | Cate ore pierdem zilnic in intalniri | Colaborare de tip open-source | Noi numiri la conducerea Nuclearelectrica. Unul dintre directorii generali adjuncti are functii de conducere si la Hidroelectrica, si la ELCEN, ceea ce ridica problema unui conflict de interese | Ce familii regale vor participa la funeraliile Regelui Mihai I | Efectul dezbaterilor intense din 2017 pe tema Pilonului II de pensii: Aproape 40.000 de romani si-au facut pensii private facultative, cel mai mare numar din ultimii 7 ani | Buzau: Sase femei au ajuns la spital cu multiple traumatisme dupa ce puntea pe care o treceau s-a rupt | Romanii cumpara cu 75% mai mult din magazinele online in saptamana de dinainte de Craciun - studiu | UPDATE Kovesi: Daca vor intra in vigoare modificarile propuse la procedura penala DNA se inchide / Acestea nu ne vor mai lasa sa investigam infractiunile de coruptie / Imaginati-va cum e sa suni o persoana care a cerut mita. Ce sa mai investighezi? |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

CRIZA in cresele din Ploiesti! Mai putin de 400 de locuri disponibile, intr-un oras cu 200.000 de locuitori

Daca de criza de locuri in gradinite s-a mai pomenit sau nu, in ultima vreme, mai ales dupa aparitia alternativelor private, fenomenul ramane daca ne raportam la situatia creselor din municipiu. Mai putin de 400 de locuri au la dispozitie parintii nevoiti sa lucreze inainte de a-si inscrie copiii in invatamantul prescolar, intr-un municipiu cu peste 200.000 de locuitori.
Situatia a fost prezentata, pentru Telegrama, de reprezentantii Primariei, intr-un raspuns oficial la o solicitare pe aceasta tema transmisa administratiei locale. In Ploiesti functioneaza sase crese: nr. 10 (40 de locuri), nr. 23 (40 de locuri), nr. 39 (80 de locuri), nr. 40 (60 de locuri), nr. 49 (80 de locuri) si Upetrom (80 de locuri). In total, la finalul anului scolar, in aceste unitati erau inscrisi 610 copii, autoritatile mentionand ca acest lucru a fost posibil pentru ca nu toti frecventau in acelasi timp, cel mai probabil fiindca, la varsta anteprescolara, imbolnavirile sunt frecvente si de aici si un numar mare de absenti inregistrat constant si care permite, cel putin pe hartie, aceasta supraaglomerare.
Vorbim, totusi, de numai cateva sute de locuri in crese, intr-unul dintre marile municipii ale tarii, o oferta evident insuficienta pentru a satisface nevoile tinerelor familii care nu au la dispozitie bunici la care sa apeleze si nici posibilitatea angajarii unei bone.
Potrivit aceluiasi raspuns, in cazul creselor, inscrierile se fac pe tot parcursul anului, dar in limita locurilor disponibile, iar pentru acceptarea copilului parintii trebuie sa demonstreze ca au o sursa de venit si domiciliu in apropierea unitatii. Prioritate la inscriere au copiii cu frati in gradinita adiacenta cresei respective, iar pentru hrana micutilor se percepe o taxa de 10 lei/copil/zi, adica un tarif lunar calculat in functie de numarul de prezente.
La inscriere, parintii trebuie sa prezinte un dosar in care sa se regaseasca o cerere, copie dupa certificatul de nastere al copilului, actele de identitate ale parintilor, adeverinta de venit pentru parinti, adeverinta medicala de intrare in colectivitate si adeverinta boli cronice parinti. Copilul este primit la cresa numai la prezentarea unui aviz epidemiologic eliberat de medicul de familie si valabil cel mult 48 de ore.
Lista creselor de stat care functioneaza in Ploiesti:
Cresa nr. 10 - str. Raristei, nr. 62 B
Cresa nr. 23 - str. Rasnovenilor, nr. 46
Cresa nr. 39 - str. Gen. Eremia Grigorescu, nr. 11
Cresa nr. 40 - str. Anotimpului, nr. 2
Cresa nr. 49 - str. Arinului, nr. 1
Cresa Upetrom - str. 1 Decembrie 1918, nr. 1 SursaElevii, parintii si profesorii cer Guvernului mai multi bani pentru Educatie
Alianta pentru Educatie de Calitate, formata din Consiliul National al Elevilor, Asociatia Elevilor ...

O noua inventie in cercetarea romaneasca: Evaluarea ,,copy-paste"
In atentia d-lui Adrian Curaj, director general al UEFISCDI, Subsemnatii, conf. dr. Andrei Bereschi,...

Ce facem in 2018 cu cercetatorii din Institutele Nationale de Cercetare-Dezvoltare?
Anul 2017 se apropie de sfarsit iar cercetatorii din Institutele Nationale de Cercetare-Dezvoltare (...

"Omul carte", la Scoala nr. 12 "B.P. Hasdeu" din Constanta
Școala Gimnaziala nr. 12 „B.P. Hasdeu” din Constanța a gazduit, vineri, cea de...

Concert de fanfara la centrul comercial VIVO!
Decembrie este cea mai indragita perioada din an, cand suntem inconjurați de muzica specifica a...


Cum il sarbatoreste biserica pe Sfantul Nicolae
Biserica Ortodoxa il cinsteste, astazi, pe Sfantul Ierarh Nicolae, ocazie cu care IPS Teodosie, Arhi...

Artistii aromani sustin Identitatea Culturala in Dobrogea
Timp de aproape trei saptamani, Galeria de Arta „Virgil Coman” a dedicat proiectul ̶...

Atelierul Zanelor se intoarce, la Constanta, pentru cei mici
Zanele de la Junior Chamber International (JCI) s-au pregatit temeinic pentru sarbatorile de iarna, ...

Pamantul va trece printr-o zona in care se afla cantitati mari de praf lasate de un asteroid activ
În ziua de 13 spre 14 decembrie 2017, Pamântul va trece printr-o zona în care se a...

O sarbatoare in stil romanesc, cu tinerii de la Total Dance Center
Traditia, valorile si semnificatia zilei de 1 Decembrie, atat de importante pentru neamul romanesc, ...