Revolutia fiscala face prapad la IMM-uri: Un antreprenor din doi va face concedieri | SANOVIL Bistrita: Azi a inceput derularea celei mai mari investitii private din regiune in domeniul sanatatii! | Neglijenta se plateste... scump! A patit-o un barbat din Budesti! | Daca tot o ai medie, macar sa ti-o vada toti, daca nu o folosesti! | Parva vrea unirea cu Republica Moldova! E prima comuna din Romania care a semnat | FOTO/VIDEO: Catelus salvat de pompierii bistriteni dintr-un canal! | E greu la primarie! Viceprimarul si primarul unei comune si-au dat spor de ,,conditii vatamatoare" | Amenzi de 5.600 de lei si 20 autovehicule au fost ridicate! | (P) Cum poate un start-up sa foloseasca robotii colaborativi pentru a fi competitiv. 5 mituri despre coboti | Prin proiectul "Dragostea poarta Pantofii rosii", Fundatia Mereu Aproape lupta contra violentei impotriva femeilor | Ghiciti personajele din imagine si povestea? "Ce babuta frumoasa avem!" | Horoscopul zilei 21 februarie 2018. AVERTISMENT pentru acesti nativi: "Evitati discutiile cu o femeie mai in varsta!" | "Radacini - Kunta Kinte", seria cu peste 255 de milioane de telespectatori, ajunge la final, la Happy Channel | Cum iti ofera mierea de Manuka o piele stralucitoare si dinti mai albi | 6 tipuri de rochii care vor ramane mereu pe val | Cum alegi imaginile perfecte pentru o fotocarte de neuitat | Ce spune Roxana Nemes despre iubit: "Am avut o conexiune inca de la inceput" | Impacare bomba in lumea mondena a Bucurestiului. Povestea de amor straino-damboviteana | Noua fita in materie de aranjamente tip cadou. Trandafirii sunt istorie! Carnaciorii, la putere! | Clipe de groaza pentru Dorian Popa. Cum se sacrifica mama de dragul sau |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

CRIZA in cresele din Ploiesti! Mai putin de 400 de locuri disponibile, intr-un oras cu 200.000 de locuitori

Daca de criza de locuri in gradinite s-a mai pomenit sau nu, in ultima vreme, mai ales dupa aparitia alternativelor private, fenomenul ramane daca ne raportam la situatia creselor din municipiu. Mai putin de 400 de locuri au la dispozitie parintii nevoiti sa lucreze inainte de a-si inscrie copiii in invatamantul prescolar, intr-un municipiu cu peste 200.000 de locuitori.
Situatia a fost prezentata, pentru Telegrama, de reprezentantii Primariei, intr-un raspuns oficial la o solicitare pe aceasta tema transmisa administratiei locale. In Ploiesti functioneaza sase crese: nr. 10 (40 de locuri), nr. 23 (40 de locuri), nr. 39 (80 de locuri), nr. 40 (60 de locuri), nr. 49 (80 de locuri) si Upetrom (80 de locuri). In total, la finalul anului scolar, in aceste unitati erau inscrisi 610 copii, autoritatile mentionand ca acest lucru a fost posibil pentru ca nu toti frecventau in acelasi timp, cel mai probabil fiindca, la varsta anteprescolara, imbolnavirile sunt frecvente si de aici si un numar mare de absenti inregistrat constant si care permite, cel putin pe hartie, aceasta supraaglomerare.
Vorbim, totusi, de numai cateva sute de locuri in crese, intr-unul dintre marile municipii ale tarii, o oferta evident insuficienta pentru a satisface nevoile tinerelor familii care nu au la dispozitie bunici la care sa apeleze si nici posibilitatea angajarii unei bone.
Potrivit aceluiasi raspuns, in cazul creselor, inscrierile se fac pe tot parcursul anului, dar in limita locurilor disponibile, iar pentru acceptarea copilului parintii trebuie sa demonstreze ca au o sursa de venit si domiciliu in apropierea unitatii. Prioritate la inscriere au copiii cu frati in gradinita adiacenta cresei respective, iar pentru hrana micutilor se percepe o taxa de 10 lei/copil/zi, adica un tarif lunar calculat in functie de numarul de prezente.
La inscriere, parintii trebuie sa prezinte un dosar in care sa se regaseasca o cerere, copie dupa certificatul de nastere al copilului, actele de identitate ale parintilor, adeverinta de venit pentru parinti, adeverinta medicala de intrare in colectivitate si adeverinta boli cronice parinti. Copilul este primit la cresa numai la prezentarea unui aviz epidemiologic eliberat de medicul de familie si valabil cel mult 48 de ore.
Lista creselor de stat care functioneaza in Ploiesti:
Cresa nr. 10 - str. Raristei, nr. 62 B
Cresa nr. 23 - str. Rasnovenilor, nr. 46
Cresa nr. 39 - str. Gen. Eremia Grigorescu, nr. 11
Cresa nr. 40 - str. Anotimpului, nr. 2
Cresa nr. 49 - str. Arinului, nr. 1
Cresa Upetrom - str. 1 Decembrie 1918, nr. 1 SursaSistem de vouchere pentru invatamantul din Romania
Concept. Sistemul de vouchere in educatie a fost gandit de economistul Milton Friedman, fost laureat...

Cristi Danilet: S-au bagat atatia bani in redactarea codurilor, iar dupa trei ani gasesti ca au defecte: dezavantajeaza anumiti infractori din Romania
Interviul de mai jos are doua parti. In prima parte, judecatorul Cristi Danilet vorbeste despre nevo...

Lost in Translation. Competitiile UEFISCDI si deontologia academica
N-as fi supus atentiei publice experienta de candidat intr-o competitie de cercetare daca n-as fi cr...

UEFISCDI - catre un sindicat al plagiatorilor?
In atentia: D-lui Prof. univ. dr. Adrian Curaj, Director General al UEFISCDI, D-lui Acad. Prof. univ...

Candidat eliminat la Bac, dupa ce i-a sunat telefonul mobil in timpul examenului
Bacalaureat 2018 continua, vineri, cu proba D, de evaluare a competentelor digitale. Pentru aceasta ...


Prin ce aventuri trec "Alba ca Zapada si cei sapte pitici"
Trupa „Sufletel” pune in scena, sambata, 10 februarie, de la ora 11.00, la restaurantul ...

Rectori cu musca pe caciula
Nu voi intelege in ruptul capului cum 44 de rectori de la Universitati de calibre diferite au putut ...

,,Colectivul" lumii universitare romanesti: rectori, nu ratati ultima voastra sansa
Exista momente de cotitura in constiinta colectiva a natiunilor. Evenimente aparent minore care prov...

Doi elevi constanteni, in cursa la "Master of Mathematics"
Elevii Mihai Iliant si Edis Memis, din Constanta, vor reprezenta tara noastra la concursul internati...

Voievodul Mircea cel Batran, comemorat de "mircisti"
Elevii Colegiului National „Mircea cel Batran” isi cinstesc, astazi, patronul spiritual....