Premierul Mihai Tudose se va afla intr-o vizita de lucru in Hunedoara | Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania - Ziua Portilor Deschise | Brandul Sense lanseaza campania aniversara ,,10 ani de moda romaneasca" | Planul de Mobilitate Urbana Durabila dezbatut la Reghin | Pe tatami la Cupa Muresului Cis Gaz | Inca un proiect pentru comunitatea din Zau de Campie | Masuri pentru implementarea monitorizarii preturilor pentru carburanti | Actual / Depozit de nutret la Stefan Voda, cuprins de flacari | Actual / De ce NU a incaput Maia Sandu in stirea de la Jurnal TV despre vizita la Bruxelles?! | Actual / Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu implineste 140 de ani | Actual / Poluarea a UCIS noua milioane de oameni la nivel mondial in 2015 | Actual / Veste buna pentru 18 mii de oameni din raioanele Telenesti si Orhei | Actual / ANSA: In loturile de prune intoarse pana acum din Rusia nu s-au depistat neconformitati | Actual / Ambasada Germaniei la Chisinau, informata despre lobby-ul unui deputat german al APCE in favoarea lui Usatii | Actual / Conditii mai simple de evidenta fiscala pentru agentii economici. Fiscul a prezentat serviciul unificat ,,Factura fiscala" | Eleve hartuite sexual de profesori in scoli de top. #MeToo scoate la lumina situatii la SNSPA si la Colegiul ,,Mihai Viteazul" | O batrana de 80 de ani a ajuns la spital dupa ce a incurcat sticla de agheasma cu cea de diluant | SCANDALOS! Ce se intampla cu DOSARUL la doi ani de la moartea politistului Bogdan Gigina. Romania, sub ZODIA anchetelor si audierilor... | Cel mai mare risc al legii care prevede eliberarea a sute de condamnati din inchisori | Barbat retinut dupa ce a batut un taximetrist si i-a furat masina, in Capitala |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

,,Important e ca nu am fost singuri la greu"

In dupa-amiaza zilei de sambata, 7 octombrie 2017, Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a vizitat parohiile Petricani si Plopenii Mari din Protopopiatul Saveni, unde a oficiat slujba de sfintire a unei catapetesme noi, respectiv a unei case sociale.
Aflat sambata in Protopopiatul Saveni cu ocazia resfintirii Bisericii ,,Sfantul M. Mucenic Gheorghe" si ,,Sfanta M. Mucenita Ecaterina" din Draguseni, IPS Parinte Teofan a vizitat mai multe parohii din zona. Prima oprire a fost la Biserica ,,Sfantul M. Mucenic Dimitrie" - Petricani, unde a oficiat slujba de sfintire a noii catapetesme. La final, dupa ce a rostit un cuvant de invatatura, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei l-a hirotesit intru iconom stavrofor pe parintele paroh Ovidiu Cojocaru si a oferit distinctii de vrednicie enoriasilor care s-au implicat in lucrarile de infrumusetare ale locasului de cult. Printre cei evidentiat s-a numarat Aurora Zadobrinschi, care a primit ,,Crucea Sfantul Ierarh Dosoftei", primarul orasului Saveni, Relu Petru Tarzioru, precum si prezbitera Delia-Adina Cojocariu.
Ziua de sambata a fost una istorica si pentru Parohia ,,Sfanta Cuvioasa Parascheva" - Plopenii Mari, comuna Ungureni. Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in sobor numeros de preoti si diaconi, a oficiat slujba de sfintire, prin ungere cu mir sfintit si agheasma, a noii case sociale.
Din soborul slujitor a facut parte si parintele Constantin Macuc, protoiereul Protopopiatului Saveni, care a apreciat la finalul slujbei activitatea misionara si administrativa a Parohiei Plopenii Mari. ,,A fost un efort indelungat, destul de greu, incat uneori credeam ca nu mai reusim sa ducem la bun sfarsit lucrarea. Cu ajutorul lui Dumnezeu insa, am ajuns in acest moment atat de frumos, in care am chemat harul lui Dumnezeu sa sfinteasca acest asezamant. A fost greu, insa, important e ca nu am fost singuri la greu, si de aceea aceasta zi este si una a multumirilor celor care ne-au ajutat si ne-au fost alaturi", a subliniat parintele paroh Cristian Zaharia in cuvantul de final.
Ca urmare a implicarii sale in realizarea lucrarilor de constructie si de infrumusetare a casei sociale, parintele Cristian Zaharia a primit din partea Mitropolitului Moldovei si Bucovinei distinctia ,,Crucea Sfantul Ierarh Dosoftei". De asemenea, au fost evidentiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult si au ajutat la zidirea casei sociale, acestea primind distinctii si diplome de vrednicie. Printre cei care au primit distinctii s-au numarat primarul comunei Ungheni, Ilie Ivanache, care a primit ,,Crucea Moldava" pentru mireni, precum si prezbitera Simona Zaharia. La intoarcerea spre Iasi, IPS Mitropolit Teofan s-a oprit timp de cateva minute la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului"- Epureni, unde a vizitat gradinita parohiala si a stat de vorba cu prescolarii si cu parintele paroh Gavril Pascovici. SursaParadisul ca o biblioteca
Atingerea mamei ii face pe copii mai rezistenti la stres, zice diaconul Sorin Mihalache. Dragostea s...

Mantuirea nu este inutila
De la ateism la barbarism nu este decat un singur pas. Drama consta in lipsa comunicarii cu Dumnezeu...

Vulgaritatile fac viata de netrait
Sursa intelepciunii este experienta, iar sursa experientei este smerenia. Nefericirea omului contemp...

Sa aveti nadejde ca orice veti cere de la Sfantul Nectarie cu credinta se va implini
Ma numesc Milioara Avarvarei si Dumnezeu mi-a randuit sa fiu sotie de preot. In acest articol, vreau...

,,Este cea mai frumoasa slujba, cea pe care am trait-o astazi!"
Ieri-seara, pe 16 octombrie 2017, in sala mare a Teatrului National ,,Vasile Alecsandri" a avut loc ...


Cea mai potrivita analogie pentru vesnicie
In fiecare zi este benefic sa ascultam cel putin o melodie, sa citim cel putin o poezie, sa privim c...

MURATURI? DA, ORICAND!
Totdeauna am fost (placut) surprins de atasamentul romanilor fata de traditionalele... muraturi. Cel...

Fara educatie, sufletul nu poate deveni mai bun
Omul contemporan vrea cu orice pret sa fie original (chiar in sens negativ), in loc sa doreasca doar...

Samarkand: Mormantul Proorocului Daniel
In fiecare an, pe 17 decembrie, cu o saptamana inainte de luminosul praznic al Nasterii Domnului, Bi...

TOAMNA STEARPA
o toamna stearpa si piezisa desfacu-si pasarile cuiburi gradina lumii e pietrisa ceruri se departeaz...