Nici macar Radwanska nu intelege ce s-a intampla cu Simona Halep: "In mod normal ea nu joaca asa!" | GIGANTUL Levy, SENZATIE pe retelele de socializare! Debut la 32 la nationala dupa ce a jucat fotbal pe plaja! FOTO | "De 20 de ani mintim oamenii ca e un nou inceput!" Reactia lui Tucudean dupa scarita SUPERBA cu Israel. VIDEO | Contra, mutari inspirate, victorie cu Israel dupa 22 de ani: "Am avut o reactie de echipa puternica!" | Stanciu a anuntat ca se INSOARA dupa reusita superba cu Israel: "Dedic golurile viitoarei mele sotii!" VIDEO | Fericire MAXIMA pentru Mitrita dupa debut: "Sper sa joc si contra Suediei pe Oblemenco, ar fi minunat!" VIDEO | VIDEO. Trecem la ora de vara in aceasta noapte. Ce facem cu ceasurile? | Gheorghe Flutur si Lucian Harsovschi au primit, la Bruxelles, premiul ,,Suceava - destinatie europeana de excelenta" | Apel pentru protejarea pasarilor migratoare afectate de ger | ,,Caldura" bucovineana in ultimele zvacniri ale iernii iesene | CSU Suceava a scapat printre degete victoria cu Minaur Baia Mare | ,,Societatea are datoria de a sprijini femeia aflata in criza de sarcina" | Elev din Falticeni eliminat dupa ce i-a sunat telefonul | Accident rutier terifiant produs pe raza satului Baisesti | Agentul Sorin Vezeteu, ucis intr-o gara din Suceava, este politistul anului 2017 | In retea | Suceava devine membru cu drepturi depline al Retelei Destinatiilor Europene de Excelenta | La zi: 25 martie - curiozitati, aniversari | Miami Open | Marius Copil a fost eliminat in turul 2 de de rusul Karen Hacianov | Contra jubileaza dupa amicalul castigat cu Israel: "Am avut o reactie extraordinara, iar jucatorii merita toate felicitarile!". Pe cine a remarcat |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

,,Important e ca nu am fost singuri la greu"

In dupa-amiaza zilei de sambata, 7 octombrie 2017, Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a vizitat parohiile Petricani si Plopenii Mari din Protopopiatul Saveni, unde a oficiat slujba de sfintire a unei catapetesme noi, respectiv a unei case sociale.
Aflat sambata in Protopopiatul Saveni cu ocazia resfintirii Bisericii ,,Sfantul M. Mucenic Gheorghe" si ,,Sfanta M. Mucenita Ecaterina" din Draguseni, IPS Parinte Teofan a vizitat mai multe parohii din zona. Prima oprire a fost la Biserica ,,Sfantul M. Mucenic Dimitrie" - Petricani, unde a oficiat slujba de sfintire a noii catapetesme. La final, dupa ce a rostit un cuvant de invatatura, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei l-a hirotesit intru iconom stavrofor pe parintele paroh Ovidiu Cojocaru si a oferit distinctii de vrednicie enoriasilor care s-au implicat in lucrarile de infrumusetare ale locasului de cult. Printre cei evidentiat s-a numarat Aurora Zadobrinschi, care a primit ,,Crucea Sfantul Ierarh Dosoftei", primarul orasului Saveni, Relu Petru Tarzioru, precum si prezbitera Delia-Adina Cojocariu.
Ziua de sambata a fost una istorica si pentru Parohia ,,Sfanta Cuvioasa Parascheva" - Plopenii Mari, comuna Ungureni. Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in sobor numeros de preoti si diaconi, a oficiat slujba de sfintire, prin ungere cu mir sfintit si agheasma, a noii case sociale.
Din soborul slujitor a facut parte si parintele Constantin Macuc, protoiereul Protopopiatului Saveni, care a apreciat la finalul slujbei activitatea misionara si administrativa a Parohiei Plopenii Mari. ,,A fost un efort indelungat, destul de greu, incat uneori credeam ca nu mai reusim sa ducem la bun sfarsit lucrarea. Cu ajutorul lui Dumnezeu insa, am ajuns in acest moment atat de frumos, in care am chemat harul lui Dumnezeu sa sfinteasca acest asezamant. A fost greu, insa, important e ca nu am fost singuri la greu, si de aceea aceasta zi este si una a multumirilor celor care ne-au ajutat si ne-au fost alaturi", a subliniat parintele paroh Cristian Zaharia in cuvantul de final.
Ca urmare a implicarii sale in realizarea lucrarilor de constructie si de infrumusetare a casei sociale, parintele Cristian Zaharia a primit din partea Mitropolitului Moldovei si Bucovinei distinctia ,,Crucea Sfantul Ierarh Dosoftei". De asemenea, au fost evidentiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult si au ajutat la zidirea casei sociale, acestea primind distinctii si diplome de vrednicie. Printre cei care au primit distinctii s-au numarat primarul comunei Ungheni, Ilie Ivanache, care a primit ,,Crucea Moldava" pentru mireni, precum si prezbitera Simona Zaharia. La intoarcerea spre Iasi, IPS Mitropolit Teofan s-a oprit timp de cateva minute la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului"- Epureni, unde a vizitat gradinita parohiala si a stat de vorba cu prescolarii si cu parintele paroh Gavril Pascovici. SursaDespre Praznicul Buneivestiri sau inceputul mantuirii noastre...
Cu binecuvantarea si purtarea de grija cea mult milostiva si adanc iubitoare a lui Dumnezeu, in fiec...

Rescript 9
Un tanar din ghetoul varsovian avea puterea sa zica in timpul razboiului ca el crede in Dumnezeu, de...

Despre Prasnicul Buneivestiri sau inceputul manturii noastre
Cu binecuvantarea si purtarea de grija cea mult milostiva si adanc iubitoare a lui Dumnezeu, in fiec...

ACATISTUL BUNEIVESTIRI A PREASFINTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PURUREA FECIOAREI MARIA
25 martie Dupa obisnuitul inceput, se zic: Condacele si Icoasele Condacul 1, glasul al 8-lea Aparato...

Leastvita
Doare rau cand cazi de pe Scara. Pana e Zi, mai putem re-urca. Prima treapta e cea mai dificila: lep...


Lupta pentru unitatea neamului, o datorie si o binecuvantare
Este nevoie de timp sa constientizam ca suntem un neam. Unii din cei de dincolo de Prut platesc trib...

Sarbatoarea Bunei Vestiri in Moldova
Credinciosii din Moldova vor serba maine, 25 martie 2018, in mod deosebit Praznicul Bunei Vestiri. M...

CIRESUL SPOVEDANIEI-de IOANA STUPARU
Cleopatra Luca Ioana Stuparu este o scriitoare in opera careia satul si-a lasat amprenta, in sensul ...

Rescript 8
Intr-un orasel norvegian dintr-o insula din Oceanul Arctic este interzis sa mori. Avand o clima pola...

Slujba misionara in Parohia Covasna, Protopopiatul 2 Iasi
In Biserica ,,Sfanta Treime" - Covasna-Costuleni, Protopopiatul 2 Iasi, judetul Iasi, s-a oficiciat ...