Rosneft si kurzii irakieni au incheiat un acord pentru exportul de petrol | Faze tari: Cassini a facut o descoperire majora despre inelele lui Saturn; A fost descoperita cea mai veche masina de jucarie din lume; Un baiat de 10 ani a supravietuit in mod miraculos dupa ce a cazut in Cascada Niagara | Caru' cu vedete: Vedete din Romania care au fost hartuite sexual; Serban Huidu, acuzat ca isi terorizeaza chiriasii: Ne-a taiat curentul; Cat a fost darul la nunta lui Mutu. Suma uimitoare stransa de proaspetii insuratei. | Bancul zilei: Cum stiu rabinii tot ce face Trump | Trucul care te va face sa castigi SUTE de lei LUNAR! | Ce trebuie sa faci la cutremur dupa ce te ascunzi sub masa! Detaliul necunoscut care ti-ar putea salva viata | Rosneft si kurzii irakieni au incheiat un acord pentru exportul de petrol | Theresa May cere UE sa o ajute la promovarea Brexit in Regatul Unit | EFEMERIDE ASTRONOMICE - 20 octombrie | Cresterea temperaturii oceanelor ar afecta diversitatea speciilor marine la nivel mondial (studiu) | X sau zero? | CSS/CSSM Bacau are 4 campioni nationali | Pret afisat corect la raft! Pomelnice: 40 de zile - 15 lei, un an - 140 lei! | Lucrurile pe care le faci zilnic imbolnavesc grav inima! Afla cum poti preveni aceasta afectiune | Reprezentantii fondurilor de pensii, despre Pilonul II: Strategia noastra e putin afectata de asta | Calin Popescu Tariceanu ii pune la punct pe ambasadorii care au -#039;fetisuri-#039; si -#039;vorbesc numai de coruptie-#039; | Europa League - Cosmin Moti a marcat pentru Ludogoret Razgrad | Summitul UE cere o ancheta riguroasa a asasinatului jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia | Cresterea temperaturii oceanelor ar afecta diversitatea speciilor marine la nivel mondial (studiu) | NUMERELE CASTIGATOARE EXTRASE LA TRAGERILE LOTO, JOI, 19 OCTOMBRIE 2017 |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Intalnire duhovniceasca la capela studentilor din Brasov

La capela ,,Sfantul Ierarh Luca al Crimeei" si ,,Sfantul Ierarh Andrei Saguna" din Complexul studentesc ,,Colina" al Uni­versitatii ,,Transilvania" din Brasov a debutat duminica, 8 octombrie, seria de intalniri duhovnicesti dedicate elevilor si studentilor, si totodata, profesorilor si parintilor.
Prima intalnire duhovniceasca a fost precedata de slujba Utreniei, urmata de Sfanta Liturghie, oficiata de preotul Ciprian Nistor, lector la Universitatea ,,Transilvania" si de preotul Bogdan Branzea, duhovnic al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Brasov. Apoi, toti cei prezenti au luat parte la o agapa frateasca, prilej de a se cunoaste si de a comunica.,,La aceasta prima intalnire au participat elevi, parinti, actuali si fosti studenti impreuna cu membri ai Asociatiei si din Fratia Ortodoxa , filiala Brasov. Ziua s-a incheiat cu sinaxa intitulata in care am cautat raspunsuri la intrebarile , , , , , . Fiecare participant a incercat sa gaseasca raspunsuri la aceste intrebari si a intervenit ori de cate ori a socotit necesar", ne-a spus pr. Ciprian Nistor.
Discutia din cadrul intalnirii a fost moderata de cei doi preoti mentionati, ambii cadre didactice. Pe langa cele amintite, s-a discutat si despre familie si importanta ocrotirii ei.
,,Tot acum au fost aduse in discutie provocarile actuale ale familiei contemporane, cat si lupta de mentinere a acesteia, subliniind faptul ca legatura Familie - Biserica - Scoala este una sinergica. Cu siguranta aceasta va fi tema pe care o vom aprofunda in intalnirea noastra viitoare. Seara ar fi continuat fara oprire, caci cu fiecare idee desluseam noi semnificatii si ne imbogateam sufleteste", ne-a mai spus pr. Ciprian Nistor. SursaParadisul ca o biblioteca
Atingerea mamei ii face pe copii mai rezistenti la stres, zice diaconul Sorin Mihalache. Dragostea s...

Mantuirea nu este inutila
De la ateism la barbarism nu este decat un singur pas. Drama consta in lipsa comunicarii cu Dumnezeu...

Vulgaritatile fac viata de netrait
Sursa intelepciunii este experienta, iar sursa experientei este smerenia. Nefericirea omului contemp...

Sa aveti nadejde ca orice veti cere de la Sfantul Nectarie cu credinta se va implini
Ma numesc Milioara Avarvarei si Dumnezeu mi-a randuit sa fiu sotie de preot. In acest articol, vreau...

,,Este cea mai frumoasa slujba, cea pe care am trait-o astazi!"
Ieri-seara, pe 16 octombrie 2017, in sala mare a Teatrului National ,,Vasile Alecsandri" a avut loc ...


Cea mai potrivita analogie pentru vesnicie
In fiecare zi este benefic sa ascultam cel putin o melodie, sa citim cel putin o poezie, sa privim c...

MURATURI? DA, ORICAND!
Totdeauna am fost (placut) surprins de atasamentul romanilor fata de traditionalele... muraturi. Cel...

Fara educatie, sufletul nu poate deveni mai bun
Omul contemporan vrea cu orice pret sa fie original (chiar in sens negativ), in loc sa doreasca doar...

Samarkand: Mormantul Proorocului Daniel
In fiecare an, pe 17 decembrie, cu o saptamana inainte de luminosul praznic al Nasterii Domnului, Bi...

TOAMNA STEARPA
o toamna stearpa si piezisa desfacu-si pasarile cuiburi gradina lumii e pietrisa ceruri se departeaz...