Google ajuta China sa dezvolte inteligenta artificiala | Autostrada Ploiesti-Brasov va fi realizata cu ajutorul Bancii Mondiale | Liberalii cer sustinere pentru proiectele majore de investitii din judet | Fostul suveran - omagiat la Castelul Peles | Proiect al Primariei Turda, de prevenire a abandonului scolar, selectat pentru finantare | Colinde cu scop caritabil la Fundatia ,,Inima Copilului" | 10 pentru Cluj - Juniorii Clujului. Elevul Anului 2017 in Cluj - Iulia Iacob. Portret al scriitorului la tinerete | Teatrul National Cluj - Napoca. "Nu vezi ca stai in bratele mele, orbule?", dor de Nichita Stanescu | Revista Orasul nr. 42-43 (2017) - In intampinarea Marii Uniri | Barbat cercetat de politisti pentru furt de curent electric | REPORTAJ Silicon Dream. Din Cluj in San Francisco, pe urmele visului american | Napalm Death, concert in Cluj-Napoca! | Povesti cu Mos Craciun, la Neatza. "Printre aburii de slanina si in miros de ceapa, Mosul transpira rece..." | Razvan si Dani comenteaza incidentul mortal de la metrou: "Daca cineva punea intr-o carte povestea, ziceai ca este nebun" | Smiley News! PE AICI NU SE TRECE! Tren blocat de o turma de oi, in Romania | Crima de la metrou, explicata de expertii criminologi: ,,Toate acestea ar fi putut fi prevenite. A fost vorba despre o problema psihica " | Smiley News! Nu exista asa ceva! Barbatul din cutie. Gluma de pe trecerea de pietoni care a oprit circulatia | Specialistii, despre criminala de la metrou. Ce motiv ar fi putut avea sa comita fapta | Si-a ales sau nu victimele la intamplare?! Detalii socante despre crima de la metrou: "Tanara care a murit a incercat sa se salveze, dar a fost impinsa inapoi pe sine" | Nici urma de iarna in Romania! Prognoza meteo pentru astazi: Vremea va continua sa fie calda |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Intalnire panortodoxa a tinerilor din Austria

Sambata, 7 octombrie, a avut loc la Viena cea de-a sasea intalnire panortodoxa a tinerilor din Austria, organizata in Campusul scolar catolic ,,Mater Salvatoris". Ziua a inceput prin participarea tinerilor la Sfanta Liturghie, oficiata in biserica scolii de catre IPS Parinte Arsenie, Mitropolitul grec ortodox al Austriei, inconjurat de un sobor format din 15 preoti si 3 diaconi din Bisericile Ortodoxe surori.
Ziua intalnirii a cuprins 5 seminarii in cadrul carora a fost discutata din mai multe perspective tema stabilita de membrii Conferintei Episcopilor Ortodocsi din Austria pentru acest an: ,,Libertate si responsabilitate". Parintele prof. Nicolae Dura, care a venit insotit de studenti din cadrul Colegiului Universitar de Pedagogie din Viena, a condus seminarul numit ,,Libertate si responsabilitate in societate"; pr. Viktor Schilowsky a condus seminarul in cadrul caruia s-au vizionat si apoi s-au discutat cateva scene din filmul rusesc ,,Insula"; pr. prof. Alexander Lapin a condus seminarul denumit ,,Ce fac eu cu libertatea mea"; staretul unei manastiri ortodoxe din Austria, pr. Paisie Jung, a condus seminarul ,,Libertate si responsabilitate in lumea monahala"; iar prof. Angelos Fotiadis a condus seminarul de muzica religioasa. Organizatorul acestei intalniri a fost preotul Emanuel Nutu, slujitor la Parohia Ortodoxa Romana din Viena, ajutat de reprezentanti ai celorlalte Biserici surori. ,,Ne-am bucurat de o atmosfera cu totul deosebita, cei peste 300 de tineri veniti nu doar din Viena, ci si din alte parti ale Austriei participand activ la seminariile organizate si bucurandu-se de o zi in care si-au intarit convingerea ca nu sunt singuri, ci parte a unei familii mari, tot mai vizibila si mai activa, o zi in care s-au pus bazele unor noi prietenii. Dorinta tinerilor de a descoperi si a trai cat mai mult din frumusetea invataturii si traditiei ortodoxe ne da speranta ca Ortodoxia in Austria are un viitor luminos, in sensul pastrarii si transmiterii ei generatiilor viitoare", ne-a spus parintele Emanuel Nutu. SursaHristos ne mantuieste. De ce?
,,…si vei chema numele Lui Iisus" (Matei 1, 21) Iubitii mei, cat de repede trece timpul! Peste...

Betleemul iubirii!
M-am intrebat de multe ori de ce sosirea Craciunului ma emotioneaza in fiecare an pana la lacrimi. S...

Porunca a Patra - Pazirea Zilei de Odihna
Porunca a patra ,,Pazeste ziua odihnei, ca sa tii cu sfintenie, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul t...

VACCINURILE - SCENARIU APOCALIPTIC SAU GARANTIA SANATATII?
Nici una, nici alta. Tema vaccinarii a facut deja atat de multe valuri, a produs atatea conflicte si...

Fuga in Egipt (1)
"Dupa plecarea magilor, iata ingerul Domnului se arata in vis lui Iosif, zicand: Scoala-te, ia Prunc...


Sfantul Ierarh Dosoftei
Mitropolitul Dosoftei s-a nascut in anul 1624 la Suceava, primind la botez numele Dimitrie. A studia...

Balbaiala in stil "ortodox"
Conform ultimului sondaj, in mai putin de jumatate de an, increderea in Biserica Basarabiei a scazut...

Sfantul Spiridon - salvarea modelului de viata
Cand iesea usor dintr-un necaz, femeia ii cauta deindata in urma pe cei carora le datora salvarea ei...

Colindam, colindam iarna
Pregatiri sfinte, colindele copiilor, cuvintele duhovnicilor: decembrie binecuvantat. Despre necazur...

Canonizarea Sfantului Dalmat de Isetk
Adunarea Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse a confirmat, in aceste zile, canonizarea Sfantului Dalm...