FOTO/VIDEO: Impresii de calatorie. Ce au admirat elevii de la LPS intr-o scoala din Slovenia | Barbatul care a incendiat aseara casa iubitei sale, de negasit | Ionut Simionca (PMP): Primarul Ovidiu Cretu e obligat sa demisioneze! | Juncker si May au stabilit sa intensifice negocierile pe tema Brexit | De ce a fost cerul Romaniei atat de rosu duminica seara. Explicatia care da frisoane | Ca-n codru! | Drum infundat | Viitorul Liteni continua parcursul perfect | European Dignity Watch sesizeaza incalcarea democratiei din Romania prin ignorarea celor ... | Fanii "caramelelor" au primit un ALTFEL de autograf de la Tatiana Selaru. "Sa va faceti aparitia mai des in viata mea" | Vezi ce avantaje are consumul zilnic de miere! | Vezi cum iti poti relaxa ochii obositi | Florin Vodita, consilier al premierului: Sectorul auto va fi incurajat in continuare | Paul Stanescu, despre numirea sa ca ministru: Nu am emotii, eu stiu ca nu am incalcat legea | Plumb, catre deputati: Dosarul penal nu ar fi trebuit sa existe; e rezultatul unui abuz; votati conform constiintei | Raluca Turcan: PNL se exprima pentru ridicarea imunitatii deputatului Rovana Plumb | Ghinea: USR va vota pentru cererea DNA in cazul Plumb; Parlamentul nu este Tribunal | Senat: Medicii specialisti si rezidenti si cadrele didactice pot obtine locuinte ANL si dupa 35 de ani | UPDATE Camera Deputatilor a respins solicitarea DNA in cazul Rovanei Plumb | Camera Deputatilor: OUG care permite trecerea ELCEN la Primaria Capitalei - adoptata |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Intalnire panortodoxa a tinerilor din Austria

Sambata, 7 octombrie, a avut loc la Viena cea de-a sasea intalnire panortodoxa a tinerilor din Austria, organizata in Campusul scolar catolic ,,Mater Salvatoris". Ziua a inceput prin participarea tinerilor la Sfanta Liturghie, oficiata in biserica scolii de catre IPS Parinte Arsenie, Mitropolitul grec ortodox al Austriei, inconjurat de un sobor format din 15 preoti si 3 diaconi din Bisericile Ortodoxe surori.
Ziua intalnirii a cuprins 5 seminarii in cadrul carora a fost discutata din mai multe perspective tema stabilita de membrii Conferintei Episcopilor Ortodocsi din Austria pentru acest an: ,,Libertate si responsabilitate". Parintele prof. Nicolae Dura, care a venit insotit de studenti din cadrul Colegiului Universitar de Pedagogie din Viena, a condus seminarul numit ,,Libertate si responsabilitate in societate"; pr. Viktor Schilowsky a condus seminarul in cadrul caruia s-au vizionat si apoi s-au discutat cateva scene din filmul rusesc ,,Insula"; pr. prof. Alexander Lapin a condus seminarul denumit ,,Ce fac eu cu libertatea mea"; staretul unei manastiri ortodoxe din Austria, pr. Paisie Jung, a condus seminarul ,,Libertate si responsabilitate in lumea monahala"; iar prof. Angelos Fotiadis a condus seminarul de muzica religioasa. Organizatorul acestei intalniri a fost preotul Emanuel Nutu, slujitor la Parohia Ortodoxa Romana din Viena, ajutat de reprezentanti ai celorlalte Biserici surori. ,,Ne-am bucurat de o atmosfera cu totul deosebita, cei peste 300 de tineri veniti nu doar din Viena, ci si din alte parti ale Austriei participand activ la seminariile organizate si bucurandu-se de o zi in care si-au intarit convingerea ca nu sunt singuri, ci parte a unei familii mari, tot mai vizibila si mai activa, o zi in care s-au pus bazele unor noi prietenii. Dorinta tinerilor de a descoperi si a trai cat mai mult din frumusetea invataturii si traditiei ortodoxe ne da speranta ca Ortodoxia in Austria are un viitor luminos, in sensul pastrarii si transmiterii ei generatiilor viitoare", ne-a spus parintele Emanuel Nutu. Sursa,,Este cea mai frumoasa slujba, cea pe care am trait-o astazi!"
Ieri-seara, pe 16 octombrie 2017, in sala mare a Teatrului National ,,Vasile Alecsandri" a avut loc ...

Cea mai potrivita analogie pentru vesnicie
In fiecare zi este benefic sa ascultam cel putin o melodie, sa citim cel putin o poezie, sa privim c...

MURATURI? DA, ORICAND!
Totdeauna am fost (placut) surprins de atasamentul romanilor fata de traditionalele... muraturi. Cel...

Fara educatie, sufletul nu poate deveni mai bun
Omul contemporan vrea cu orice pret sa fie original (chiar in sens negativ), in loc sa doreasca doar...

Samarkand: Mormantul Proorocului Daniel
In fiecare an, pe 17 decembrie, cu o saptamana inainte de luminosul praznic al Nasterii Domnului, Bi...


TOAMNA STEARPA
o toamna stearpa si piezisa desfacu-si pasarile cuiburi gradina lumii e pietrisa ceruri se departeaz...

Rugaciunea din scorbura
Vor fi primejdii de la tilhari, primejdii de la rudenii, primejdii de la neamuri, primejdii intre fr...

Pe jos la Sfantul Antonie
Ca multe din pelerinajele mele, trebuie sa marturisesc ca si drumul in Egipt, la Sfantul Antonie cel...

Sfintirea Bisericii ,,Sfantul Ierarh Nectarie" din Iasi
Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inco...

Cuvioasa
Cuvioasa Paraschiva, ocroteste familia noastra! Asa incheiem fiecare rugaciune, atat cei mici, cat s...