41 de trenuri anulate vineri dimineata. LISTA anuntata de CFR | Lansam Mostenitorii Romaniei, un proiect Radio Romania | Simona Halep, dupa partida cu Dodin: "A fost un meci nebun, nu stiam unde vine mingea" | Cum salvezi o barza? | Campionatul National de Kung-Fu se va disputa la Constanta | UPDATE! Trafic blocat pe A2 Bucuresti - Constanta, dupa ce un TIR s-a rasturnat | Trenurile circula in conditii de iarna. Zeci de curse feroviare au fost ANULATE | Dobrogea: Temperaturi de iarna la mijloc de primavara | Cinci romani au murit in explozia de la uzina din Cehia | Jud. TULCEA - Circulatie in conditii de iarna pe toate tronsoanele de drum. Nu exista rute blocate | Judetele Constanta si Tulcea, sub avertizari meteo de vreme severa | Un ciclon cu praf saharian va lovi si Romania, producand un fenomen mai putin obisnuit | Se reduce timpul de asteptare pentru examenul auto | Risc de avalansa in Muntii Rodnei | Mierea, tot mai aproape de elevi | O noua campanie de donare de sange la Spitalul municipal Sighet | Scade numarul cazurilor de infectii respiratorii | Seara de tango argentinian, la Filarmonica de Stat "Transilvania" | Fostul viceprimar al Clujului, condamnat la inchisoare cu executare | Vremea rea da peste cap transporturile din tara |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Ministerul Finantelor vrea sa stranga 4 miliarde de lei DE LA POPULATIE!

"Pentru populatie o sa implementam un program nou, Programul Tezaur. Este un instrument nou pentru populatie, care va fi distribuit prin unitatile trezoreriei de stat. Noi am anuntat in planul anual de finantare ca il vom lansa. Am anuntat si un volum indicativ de 4 miliarde lei pe care cautam sa-l luam. Acesta este un instrument cumva modernizat de care lumea intreba nostalgic si pe care noi il emiteam undeva inainte de 2005. Atunci se emitea prin trezorerii, dar era in forma materializata, adica omul pleca cu un certificat si aceea era dovada faptului ca el a subscris si acela era inscrisul in baza caruia i se rambursa suma, dobanzile si asa mai departe", au precizat sursele citate.
Potrivit acestora, instrumentul va fi acum modernizat, in sensul ca nu va mai fi intr-o forma materializata.
"Practic, te duci la Trezoreria de care apartii cu buletinul, iti deschizi un cont de subscriere si contul acela il poti alimenta prin cash, numerar, cand il deschizi, sau la subscriere sau de acasa din contul tau bancar. Dupa ce ai acest cont de subscriere si il alimentezi cum vrei, cand Finantele anunta astfel de emisiuni, pentru ca intentia este sa le avem intr-o frecventa lunara, te duci la trezorerie ca sa subscrii. Te duci si spui: "Vreau in emisiunea anuntata de stat sa subscriu 10 titluri de stat"", au explicat sursele.
Un certificat va avea o valoare de un leu, iar dobanzile vor fi specificate in prospecte.
"Unul are valoarea de 1 leu. Este accesibil oricarui om. Practic si un pensionar isi poate lua 10 titluri de 10 lei. Completezi un formular de subscriere in care apare numarul de titluri si valoarea lor. Acela se semneaza in doua exemplare, unul pentru tine si unul pentru trezorerie. Banii din contul de subscriere se debiteaza si se crediteaza contul de emisiune si esti detinatorul numarului de titluri de stat pe care le detii. Dobanzile vor fi specificate in prospectele de emisiune. Trimestrial vom iesi cu un prospect de emisiune. Nu le poti tranzactiona, spre deosebire de Fidelis. Nici la Fidelis nu am renuntat, a fost pus 'on hold' (in asteptare) pentru ca am lucrat la acest nou instrument. O sa avem in vedere niste maturitati mai lungi la Fidelis, daca o sa le reluam. In martie va fi prima emisiune de certificate Tezaur", au mai aratat sursele citate.
Ministerul Finantelor Publice anunta anul trecut ca programul Tezaur va da posibilitatea tuturor persoanelor fizice interesate sa achizitioneze titluri de stat direct prin Trezoreria Statului, fara comisioane si cu o dobanda atractiva.
"Spre deosebire de programul Fidelis, emisiunile de titluri de stat prin Trezorerie vor fi emise cu o frecventa trimestriala, in baza unor prospecte de emisiune, punandu-se astfel la dispozitia persoanelor fizice un instrument de economisire de-a lungul unui intreg an. Asadar, orice persoana fizica va avea posibilitatea subscrierii frecvente a emisiunilor de titluri de stat pe o paleta mai larga de scadente", potrivit unui comunicat al MFP.
Valoarea unui titlu de stat va fi de 1 leu, spre deosebire de valoarea de 100 de lei, aferenta ultimelor titluri de stat emise prin programul Fidelis.
Un alt beneficiu al noului program consta in faptul ca spre deosebire de emisiunile anterioare efectuate prin Trezorerie (inainte de anul 2005), aceste titluri de stat vor fi emise intr-o forma dematerializata, persoanele fizice care vor cumpara astfel de titluri urmand sa isi deschida conturi in Trezorerie in acest sens, mai informeaza ministerul.
Prin noul program, titlurile de stat pentru populatie vor fi emise prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului. In acelasi timp, veniturile obtinute din detinerea titlurilor emise de statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal.
Termenii si conditiile financiare aferente fiecarei emisiuni vor fi specificate in cadrul prospectelor de emisiune care urmeaza sa fie aprobate prin ordin al ministrului Finantelor Publice. SursaDezvoltatorul imobiliar Maia, in continua expansiune!
Maia, cel mai apreciat dezvoltator imobiliar din Pitesti, se afla in continua expansiune. Dupa proie...

Gerul scumpeste masiv preturile legumelor romanesti
Temperaturile polare ale iernii tarzii care a acaparat Romania in luna martisorului pun la grea ince...

Vom fi controlati de inteligenta artificiala? Robotul Sophia declara ca oamenii vor fi nevoiti sa se adapteze
Robotul umanoid care imita aproape perfect aspectul fizic si mimica faciala a omului, detinand totod...

Statul a nationalizat Santierul Mangalia. Damen a acceptat sa fie actionar minoritar
Statul roman va detine pachetul majoritar de actiuni la Santierul Mangalia si va forma un joint vent...

Robotii patrund in constructia de nave
Gigantul Hyundai Heavy Industries Co. a declarat ca va folosi roboții pentru a construi nave, p...


Maternitatea Bucur va renaste intr-o cladire care urmeaza sa se construiasca
Municipalitatea va asigura sprijinul logistic in vederea obtinerii avizelor necesare pe care Municip...

Impotmolirea autostrazii IT
Din fericire, succesorii lui nu erau in acelasi vid de competenta, ba au mai si promis informatizare...

Mark Zuckerberg: Declaratii referitoare la scandalul Cambridge Analytica
Totusi, Zuckerberg a spus ca s-au produs unele neintelegeri si a vrut sa revina cu clarificari in ce...

Facturile de energie termica se pot achita in sase casierii sau prin virament bancar
SC Termocalor Confort SA anunta abonatii ca au la dispozitie mai multe centre unde pot achita factur...

/MEDIA: Romanii incurca nevoile cu dorintele si cheltuiesc pe mofturi. AGERPRES a lansat Buget Inteligent
Proiectul va contine o serie de articole ce abordeaza subiecte despre educatia financiara din Romani...