STARS HALLOWEEN PARTY - copilul TAU este vedeta | 50 de ani! Fiu, sot, tata, socru, primar... | Berlusconi spera ca Sorrentino sa realizeze un film despre el care "sa nu fie un atac la persoana" | Mii de maltezi au participat la un miting pentru a cere dreptate in cazul asasinarii jurnalistei anticoruptie Daphne Caruana Galizia | Italienii din regiunile Lombardia si Veneto au votat pentru mai multa autonomie | Secretarul american de Stat cere desfiintarea militiilor irakiene sustinute de Teheran | A fost numit succesorul generalului Adrian Soci la comanda Diviziei 2 Infanterie Getica de care apartin unitatile militare terestre din judetul Constanta | EFEMERIDE ASTRONOMICE - 23 octombrie | Locuitorii din regiunile italiene Lombardia si Veneto au votat pentru sporirea autonomiei - rezultate partiale | MARELE PREMIU al SUA: CASTIGATOR ASTEPTAT pe circuitul de la AUSTIN | BASF: De la concept la terasa verde: acoperisurile pe baza de Neopor | RASTURNARE DE SITUATIE intr-un mare dosar: Tot ce a facut DNA e SPULBERAT / DOCUMENT | Mii de maltezi au participat la un miting pentru a cere dreptate in cazul asasinarii jurnalistei anticoruptie Daphne Caruana Galizia | Secretarul american de Stat cere desfiintarea militiilor irakiene sustinute de Teheran | Palatul Copiilor Vaslui se prabuseste, Ministerul Educatiei ridica din umeri | Palatul comunal Barlad, a 83-a aniversare (FOTO) | TIMPUL: Scrisoare a romanilor din Ucraina catre romanii din Tara si de pretutindeni: ,,Copiii nostri vor intra in scoala romani si vor iesi din ea... ucraineni" | Papa Francisc va avea o convorbire telefonica cu echipajul Statiei Spatiale Internationale | PORTRET: Pierre Larousse - 200 de ani de la nasterea unui remarcabil pionier al enciclopediei universale | Sapte rugbysti barladeni s-au infruntat intr-un meci test intre Romania A si XV-le Presedintelui, sub privirile selectionerului Lynn Howells |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

MUZICA: Turneul Vioara lui George Enescu va continua cu inca doua recitaluri

Vioara "Guarneri del Gesu", supranumita Catedrala, cea la care a cantat George Enescu, isi continua calatoria in aceasta toamna, prelungind cu inca doua recitaluri, la cererea publicului, turneul Vioara lui George Enescu, au informat, miercuri, organizatorii evenimentului. Protagonistii turneului sunt violonistul Gabriel Croitoru si pianistul Horia Mihail, se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis AGERPRES de catre organizatori, Radio Romania si Filarmonica Brasov.Primul recital este programat pe data de 18 octombrie, la sala Patria din Brasov."Povestea viorii lui George Enescu este poate binecunoscuta spectatorilor din Brasov, caci au mai existat recitaluri in orasul meu. Si anul acesta, dupa evenimentele din parcurile bucurestene si din tara, revin impreuna cu Gabriel Croitoru pe scena Salii Patria, cu bucuria la fel de mare de a canta aici. Este un program atractiv atat pentru noi, cat si pentru public, dupa cum am constatat la recitalurile anterioare. O calatorie muzicala prin diferite epoci din care nu lipsesc desigur cele doua balade, ale lui Enescu si Porumbescu, cele ce ne-au adus mult succes pe unde am fost. Sper ca si publicul din Brasov va veni in numar mare sa se bucure de sunetul atat de frumos al viorii Guarneri del Gesu si de acest program", a spus Horia Mihail, citat in comunicat.
Numerosii spectatori prezenti la recitalurile din cadrul turneului au fost cuceriti de sunetul extraordinar al viorii, impresionati fiind, in aceeasi masura, de interpretarea celor doi mari solisti.
"Ne-am bucurat mult ca au trecut si pe la noi. Iubim acesti artisti", "Vioara suna atat de cald dar pregnant. E o minune", "Un regal in orasul nostru. A fost minunat sa ascultam recitalul cu fotografia lui Enescu pe fundal. A fost un arc peste timp si o legatura profunda in muzica", au spus spectatorii, conform comunicatului de presa.
Vioara dateaza din anul 1731, purtand semnatura artistului Giuseppe Guarnieri, unul dintre lutierii cremonezi de notorietate. Aceasta origine ii justifica valoarea, comparabila doar cu instrumentele realizate de Stradivarius.
Un alt recital va avea loc la Bucuresti, la Sala Teatrelli, pe 24 octombrie, mai arata sursa citata. Sursa

ORA DE IARNA: Ceasurile se dau inapoi cu o ora peste o saptamana
Trecerea la ora de iarna in 2017 se face in noaptea dintre 28 si 29 octombrie 2017 (ultima duminica ...

#metoo: Un subiect tabu in Romania: "Victimele hartuirii sexuale nu au suportul necesar, au o temere de a sesiza institutiile"
Campania #metoo, in care femeile victime ale hartuirii si abuzurilor sexuale isi povestesc experient...

ANM: Minime de -30 de grade in luna ianuarie
Meteorologii avertizeaza ca vom avea parte de ger inca din luna decembrie si temperaturi de pana la ...

CONSULTARE PUBLICA: Introducerea unei probe sportive obligatorii la BAC si cresterea numarului de ore de sport in fiecare ciclu de invatamant
Introducerea unei probe sportive obligatorii la BAC si cresterea numarului de ore de sport in fiecar...

ZILE LIBERE: Cand intra elevii in PRIMA vacanta din acest an scolar si cand incepe vacanta de iarna
Anul scolar 2017-2018. Structura anului scolar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 - 2 februari...


ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII: Boala care ucide anual 400.000 de persoane, poate fi depistata si tratata la timp
71 de milioane de oameni au infectie cronica cu virusul hepatitei C la nivel mondial, iar aceasta bo...

ADVERTORIAL: Agentia de turism Mara International Tour are oferte speciale pentru pachetele la ski in Europa
Agentia de turism Mara International Tour va propune sa profitati acum de ofertele speciale pentru p...

STUDIU: Cum recunosti hartuirea sexuala la birou
Statisticile spun negru pe alb ca hartuirea sexuala este inca prezenta in destul de multe birouri. I...

RAPORT: Piata asigurarilor din Romania este stabila, caracterizata de imbunatatirea indicatorilor de prudentialitate si de lichiditate
Piata asigurarilor din Romania este una stabila, caracterizata de imbunatatirea indicatorilor de pru...

BINE DE STIUT: Romanii pot recupera taxa auto chiar daca si-au vandut masinile intre timp
Chiar daca intre timp si-au vandut masinile pentru care au platit una dintre fostele taxe auto, roma...