Seful Institutului Seismologic Timisoara: Cutremurele din Banat sunt total imprevizibile, dar nu sunt distrugatoare | Subiectele zilei: Stela Popescu, momente vesele si triste;Cruzime, abuzuri, tortura! Romania risca ancheta UE cu privire la exportul cu animale vii;PSD si jivinele capitaliste | Der Spiegel: Germania, democratia si lumea - Sfarsitul sfarsitului istoriei | NYT: S-ar putea ca esecul Angelei Merkel sa fie exact ce are nevoie Europa | VIDEO Un panou imens in Times Square cere sprijin pentru destituirea lui Trump/ Publicitatea l-a costat pe democratul Steyer 20 de milioane de dolari | Presedintele Iohannis participa la Summitul Parteneriatului Estic de la Bruxelles | O "ARtfel" de expozitie AGERPRES, de vineri la Palatul Sutu | Columbia: "Anglia", numarul doi din Clanul Golfului, a fost ucis intr-o operatiune a fortelor de securitate | Opt barbati, care pretind a fi nord-coreeni, gasiti pe o barca esuata in nordul Japoniei | DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Bratianu | DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coanda | DESTINATII DE WEEKEND - sfarsit de saptamana in Bucuresti (evenimente culturale) | Erdogan merge la Atena. Va fi prima vizita in Grecia a unui presedinte turc in ultimii 65 de ani | MAI a publicat normele de aplicare a prevederilor Legii privind Statutul rezervistilor voluntari. Ce sunt rezervistii voluntari. Cum se face incadrarea | Aeronave din SUA si Coreea de Sud vor participa la un exercitiu militar comun in luna decembrie | EFEMERIDE ASTRONOMICE - 24 noiembrie | DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Bratianu | DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coanda | EXCLUSIV! Se pregateste o numire BOMBA la Vama Iasi! Propunerea finantistilor este CONTROVERSATA | SCANDALOS! Bojdeuca lui Ion Creanga a ajuns la mana MOLDOVENILOR de peste PRUT! Iasul nu a fost in stare sa acopere crapaturile din LUT! |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Promovarea si punerea in valoarea a Cetatii Giurgiu printr-un proiect de circa 4 milioane de euro

Punerea in valoarea a patrimoniului cultural din municipiul Giurgiu reprezinta una dintre prioritatile administratiei publice locale pentru urmatorii patru ani, acest obiectiv urmand a fi indeplinit in cea mai mare parte prin intermediul fondurilor europene, in completarea proiectelor deja depuse sau realizate de municipalitate.In acest sens, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a avut ieri o intalnire cu reprezentantii firmei de proiectare si impreuna cu directorul Directiei de Programe Europene, Ianca Meca au mers in teren sa vizioneze locatiile vizate prin proiecte ce vor fi depuse pe Programul Operational Regional, Axa 5.1- Patromoniu Cultural, la sfarsitul lunii august, conform termenelor stabilite prin ghidul solicitantului. Primul proiect vizeaza restaurarea partiala, conservarea, protectia si promovarea Cetatii Giurgiu, are o valoarea estimativa de 4 milioane de euro si porneste de la necesitatea revitalizarii zonei Cetatii Giurgiu, monument de categorie 1 A, prin restaurarea partiala, conservarea, promovarea si integrarea acesteia in tesutul urban al orasului Prin implementarea proiectului se doreste stoparea degradarii monumentului, urmand sa fie efectuate lucrari specifice de conservare si protejare si revitalizarea turismul prin includerea Cetatii in circuitul turistic. Proiectul include si activitati de digitizare a cetatii partial restaurate prin folosirea tehnologiei moderne, dar si de promovare turistica a obiectivului si activitati de marketing. Primaria Giurgiu mai are deja depus un alt proiect dedicat Cetatii Giurgiu, in luna septembrie 2015, in cadrul Programului Transfrontalier V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, Axa 2-O regiune verde, in valoare de 2 milioane de euro. Proiectul aflat in evaluare presupune construirea unei pasarele exterioare circulare, acoperite de jur-imprejurul Cetatii, pe care vor fi amplasate ecrane cu touch-screen si alte dispozitive moderne care sa ofere informatii si imagini despre cetate. Tot spatiul din interiorul pasarelei va fi acoperit cu o structura usoara, moderna, cu sisteme de scurgere a apei si iluminare naturala. Practic, asupra cetatii nu se va interveni, ci va fi pusa doar in valoare prin spatiul imediat invecinat. SursaLa cat se ridica "paradaratul" pentru un post de bugetar!
Febra accesului pe posturi in institutii bugetare dupa majorarea " total nejustificata si nesustenab...

STELA POPESCU a transformat pana si propria sa moarte intr-o comedie!
Joi la pranz mare parte dintre agentiile de presa si mijloacele mass media pareau fastacite anuntand...

A MURIT Stela Popescu
Marea actita Stela Popescu s-a stins in urma cu cateva momente din viata. Informatia a fost facuta p...

Deputatul Alexandru ANDREI, despre achizitia rachetelor PATRIOT: ,, Chiar daca ne inarmam, nu vrem sa mergem la razboi, dar trebuie sa fim pregatiti"
Luna noiembrie a fost una incarcata, ca activitate, atat in cadrul Comisiei pentru aparare, ordine p...

La multi ani Domnule Profesor DAN MUCENIC!
Profesorul, gazetarul , mare iubitor al creatorilor de limba si literatura romana, DAN MUCENIC, isi ...


Dan Mucenic, 66! La multi, multi ani, Maestre!
Publicist remarcabil, cu o cariera impresionanta si cu o reputatie deosebita. Unul dintre cei mai ta...

Politistii giurgiuveni continua actiunile de combatere a ilegalitatilor din domeniul silvic
In urma neconformitatilor constatate la o societate comerciala politistii au aplicat amenzi de 15.00...

De la AgroBragadiru, la Ministerul Sanatatii via Institutia Prefectului
Desi toata lumea il astepta pe functia de subprefect al judetului Giurgiu, ginerele lui Florian Nide...

Incendiu la o casa, in municipiul Giurgiu (FOTO)
Un incendiu a izbucnit astazi, la orele 9:16, la o locuinta, situata pe strada Soimului, in municipi...

Romanii si turcii - lideri la contrabanda de obiecte, prin frontiera Giurgiu
In perioada 19-23 noimebrie, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Gi...