Botosanenii nu vor sa-si deschida ,,restaurante" cu mancare ca la bunica | ATENTIE botosaneni: Daca ati cumparat aceste produse de la Decathlon, mergeti in magazin sa le returnati! | Un fost actor de la Botosani a facut senzatie la Romanii au Talent cu ,,pitipoanca oportunista" - VIDEO | Pompieri, bravo voua! Animale chinuite salvate dintr-o groapa adanca - GALERIE FOTO | S-a infiintat filiala judeteana Giurgiu a Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (FOTO) | Metrorex va transmite Comisiei Europene, in doua luni, clarificarile solicitate cu privire la linia de metrou spre Otopeni | Invatamantul ialomitean a primit bani mai putini | Universitatea CSM Oradea primeste, duminica, replica bucurestencelor de la CS Agronomia | Simona Halep a pierdut fara drept de apel in semifinala Indian Wells: "Nu m-am putut concentra" | Fake news: Agentia de stiri a Consiliului Judetean se ocupa cu rafuieli, nu cu stiri | Profesorul-camatar: Obtinea imprumuturi pentru mai multe persoane, dar le cerea comision | Oradeanul Alex George Cret s-a clasat pe locul V la puternicul turneu de judo de la Zagreb | Risc de inundatii pe raurile Barcau si Crisul Negru! | Hepatita cronica | TT, nu e titlu de spectacol ci anunt: ,,PIERDUT DIRECTOR!" | PMP, pentru alegerea primarilor din doua tururi! | MAE urecheaza Rusia: Condamnam ferm incalcarea normelor de drept international! | Arhiepiscopia Tomisului, calcata de inspectorii ANAF: suspiciuni de frauda SURSE | Melescanu spulbera misterul din jurul evaluarii diplomatilor | Mihai Sora, mesaj virulent: Teleormanul este acel taram in care mortii voteaza |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Reforma profunda a bacalaureatului in Franta

Franta a anuntat, saptamana trecuta, ca bacalaureatul, examen sacrosant aparut in timpul lui Napoleon care nu mai raspunde insa nevoilor moderne de formare, va avea o noua structura, incepand din 2021, relateaza AFP.
Noul bacalaureat va contine patru probe scrise, printre care franceza si filosofia, precum si un mare examen oral, in timp ce seriile de probe specializate vor fi suprimate, a anuntat ministrul educatiei, Jean-Michel Blanquer.
Potrivit ministrului Blanquer, examenul oral si cele patru probe scrise vor reprezenta 60% din nota finala de bacalaureat. Cele 40% ramase vor proveni din asa-numitul ,,control continuu" si notele scolare (10%), ,,pentru a pune in valoare regularitatea muncii elevului". ,,Controlul continuu" inseamna o serie de ,,probe comune" semestriale care pot avea loc in decembrie, ianuarie sau aprilie. Subiectele vor fi extrase dintr-o banca nationala de subiecte, iar lucrarile vor fi corectate de alti profesori decat cei ai elevului.
Ministrul a anuntat si sfarsitul impartirii in serii (specializari) de tipul L (literar), ES (economic si social) si S (stiintific) pentru bacalaureat. ,,Vrem sa oferim mai multa decizie elevilor si sa evitam ierarhiile artificiale intre serii", a declarat el.
In locul seriilor L, ES si S, elevii vor urma un trunchi comun si vor alege trei ,,specialitati" in primii trei ani de liceu, din care vor ramane doar doua in anul terminal.
In trunchiul comun figureaza franceza, filosofia, istoria-geografia si invatamantul moral si civic, doua limbi de circulatie, sportul si o noua disciplina intitulata umanism stiintific si digital.Printre ,,specialitati" se afla matematicile, fizica-chimia, stiintele vietii si ale Pamantului, istoria-geografia si geopolitica, stiintele economice si sociale, umanism-literatura-filosofie, limbi si literaturi straine, ecologie-agronomie si teritorii, arte, stiinte din domeniul ingineriei, digitale si informatice. SursaRescript 2
#2 Sabin miluieste toata viata un sarac. Exact acest nevoias primeste bani si il tradeaza. Sabin moa...

Proclamarea solemna a canonizarii Sfantului Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, si a Sfantului Gheorghe Pelerinul
Duminica, 25 martie a.c., de sarbatoarea Bunei Vestiri, va avea loc la Iasi Proclamarea solemna a ca...

Lansarea proiectului ,,Uniti pentru o Romanie vie!"
Scoala Gimnaziala ,,Mihail Sadoveanu" din Bacau a gazduit miercuri, 14 martie 2018, lansarea proiect...

Rescript
#1 Azi am renuntat la FB. Ma simt eliberat. Dincolo de lumea tastelor, ma simt pacatos. Obligat. Con...

Maiorul Iancu Catuneanu
Maiorul Iancu Catuneanu, care s-a duelat cu Alexandru Sturdza, in anul 1908, era ploiestean   I...


Cinstirea Crucii in viata noastra - Parintele Teofil Paraian
Crucea Mantuitorului nostru Iisus Hristos este Fata lui Dumnezeu indreptata catre oameni, in inteles...

Parintele Arsenie si drogurile digitale
Mai bine nu existau. Drogurile digitale mai bine nu ar patrunde si la noi. Desi, ieri la Racovita er...

Sfanta Liturghie, ,,cea mai de seama slujba obsteasca a Bisericii"
Credinciosii din Botosani au participat in numar mare la conferinta cu tema ,,Sfanta Liturghie". Ace...

Dumnezeu Vindecatorul
Czeslaw Milosz, laureat al premiului Nobel pentru literatura in anul 1980, scrie intr-o poezia inspi...

Parintele Paulin Lecca, un carturar si un mare duhovnic
Marele duhovnic a fost dar nepretuit al lui Dumnezeu pentru spatiul cultural si spiritual romanesc. ...