26 septembrie, ziua internationala pentru eliminarea totala a armelor nucleare | Un caz teribil. Un tanar roman de 24 de ani si-a anuntat moartea pe Facebook dar nimeni nu l-a luat in seama | 27 septembrie-Ziua Mondiala a Turismului | 100 de melodii ale romanilor! Daca ploaia s-ar opri - Cargo | APIA locala in casa noua: Agentia de la Resita si-a mutat sediul dintr-un cartier intr-altul | A transformat fiecare zodie in ceva cu adevarat sexy, aranjandu-se in 12 moduri complet diferite. Cum arata zodia ta | Echipa Visuri la cheie schimba destinul unui tata si pe cel al celor patru copii ai sai, miercuri, de la 20:30! | Gospodarii de la PRO TV sunt fara pereche si in audiente! | Interviu Exclusiv cu Lia Bugnar: "De cand am zis DA mi-am dat seama ca frica e o alintatura la care n-am dreptul" | Se asfalteaza pe strada Babadag | MEDGIDIA: Intrare LIBERA la Festivalul National de Teatru "Tanta si Costel" | Lucian Munteanu a realizat ,,dubla" pentru Damila Maciuca in partida cu Minerul Berbesti (4-0) | CS Gusoeni a marcat 11 goluri intr-o saptamana | Ion Popescu, o viata dedicata fotbalului | Cosmin Vacaru, decisiv in derby-ul dintre AS Mihaesti si AS Rm. Valcea 2016 | Razvan Milosteanu a dat gol pentru noua sa echipa, Cozia Calimanesti | Valcea fierbe! Derbiul Cozia - Flacara se joaca sambata | Alicia Fernandez Fraga, bijuteria de 24 de karate din curtea HCM-ului. Iberica a fost laudata si de selectionerul Ambros Martin | Valcenii Ionut Stoica si Catalin Parvulescu (AFC Hermannstadt), tot mai aproape de Liga I | Florin Costea i-a promis lui Adrian Mititelu ca, in iarna, se va transfera la FCU Craiova |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Reguli Noi De Depozitare A Gunoiului

Joi, 22 septembrie, in municipiul Giurgiu au fost amplasate primele containere pentru colectarea selectiva a gunoiului. Managerul operatorului SC Girexim, George Rizea a precizat ca pana la sfarsitul saptamanii, toate cele 88 de rampe de colectare selectiva a gunoiului din municipiul Giurgiu vor avea amplasate noile containere. Prezent la eveniment, primarul Nicolae Barbu a cerut ca toate containerele sa fie inscriptionate vizibil, iar la fiecare rampa de depozitare sa fie aplicate panouri pe care sa fie scris explicit ce trebuie depozitat in fiecare container. Asadar, atat pe containere cat si pe panoul de informare va fi scris ce trebuie depozitat in fiecare container in parte.euro-2 "Pana la sfarsitul anului vom avea o structura in cadrul Politiei Locale care se va ocupa strict de partea de mentinere a curateniei orasului, de partea de colectare a deseurilor. Cu timpul, cetatenii trebuie sa inteleaga ca ne va fi mai bine tuturor, daca facem o colectare selectiva, in sensul ca putem reduce costurile municipalitatii si implicit ale fiecarui cetatean. Pe masura ce rampele vor fi dotate cu aceste containere, o sa dezvoltam un proiect al Primariei cu o monitorizare video a rampelor de gunoi si vom identifica persoanele care nu se supun regulilor. Pana la sfarsitul anului vom avea o activitate de informare si constientizare a cetatenilor, urmand ca din ianuarie 2017 sa aplicam legea si sa luam masuri coercitive, adica amenzi pentru cei care nu inteleg sa respecte curatenia orasului. Din ianuarie, dupa ce vom reduce costul contravalorii la cetatean si suportarea de catre Primarie a unei cote mai mari, abia atunci vom trece si la aplicarea masurilor coercitive. Pentru ca Primaria vine in interesul cetateanului prin reducerea costurilor (prin taxa de habitat s-a mai efectuat o reducere de la 13 lei la 9 lei - la case si de la 9 lei la 6 lei la bloc). Incercam sa mai reducem cu 1 leu, si daca lucrurile merg cum trebuie, in 2018 vom mai reduce costurile cu inca 1 leu, Conditia este ca cetatenii sa faca aceasta colectare selectiva, astfel ca municipalitatea sa nu plateasca penalitati la UE pentru neincadrarea in targetul obligatoriu asumat. Decat sa dam banii pe penalitati, mai bine ajutam cetatenii cu un pret mai mic. Cu conditia ca si ei sa constientizeze ca trebuie sa isi colecteze selectiv gunoiul", a declarat primarul Barbu.
Managerul SC Girexim, George Rizea a precizat la randu-i cum se va face colectarea in zonele de case:"Pentru locuitorii din zona de case, conform proiectului aveam obligatia de a-i dota cu o pubela de 120 de litri in care sa puna deseurile mixte. Insa, la cererea Primariei vom mai dota cu inca o pubela pentru deseurile reciclabile, care in mod normal ar fi trebuit colectate in saci. Foarte curand, fiecare gospodarie va fi dotata cu doua sau trei pubele, care vor fi gestionate de cetateni".Primarul Barbu a cerut operatorului ca fiecare gospodarie sa aiba cate trei pubele: una pentru deseurile mixte, una pentru hartie si plastic si una pentru deseurile organice.In ce priveste deseurile voluminoase (deseuri din demolari, deseuri din constructii), acestea pot fi duse de populatie la Centrul de reciclare, care va fi deschis zilnic. SursaSoferii care nu achita in 30 de zile o amenda ar putea ramane fara carnet!
Soferii ar putea ramane fara permis daca nu achita amenzile in termen de 30 de zile, prevede o propu...

Cat reprezinta nivelul de dezvoltare in judetul Giurgiu fata de media UE
Romania se situeaza pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste inegalitatile dintre regi...

Victorie pentru CFR in fata Astrei, 3-2, dupa un meci in care clujenii au marcat si in proprie poarta!
CFR Cluj s-a impus in fata Astrei la Giurgiu, scor 3-2 in etapa a 12-a a Ligii 1 si ramane lider, re...

Raspunsul la scrisoarea adresata domnului Cosmin Cretu
Incep prin a face doua precizari. Prima vizeaza opinia semnatarului scrisorii, opinie pe care o resp...

De Ziua Educatiei, elevii au ,,vacanta"!
Scoala abia a inceput. Prima veste pentru sistemul de invatamant care abia si-a pornit mecanismul es...


Astra Giurgiu a pierdut duelul cu CFR Cluj
Astra a pierdut duelul cu CFR Cluj, pe teren propriu, iar liderul campionatului si-a pastrat diferen...

Sute de someri din Giurgiu au ramas fara bani
Refuzarea unui loc de munca, a unui curs de formare profesionala propus de Agentia Judeteana pentru ...

Un nou CABINET OFTALMOLOGIC SI DE OPTICA MEDICALA! CU ,,HAPPY OPTIC GIURGIU"... VEDEM MAI BINE! (FOTO)
In Giurgiu, pe bulevardul Bucuresti, la parterul blocului 11/2 S, s-a deschis, de cateva zile, ,,Hap...

Elevii si profesorii vor fi liberi. Vezi cand si din ce motive...
5 octombrie, zi libera pentru elevi si profesori. In aceasta zi nu se vor tine ore. Fiecare scoala v...

SCRISOARE. Domnului Cosmin Cretu, directorul Teatrului Tudor Vianu, Giurgiu
Domnule Cosmin, baiatul meu cam de aceeasi varsta se numeste Costin, va marturisesc sincer ca am rec...