Atentie soferi, noi reguli pentru Politia Rutiera - UNDE pot fi amplasate si CUM vor fi folosite radarele | Primarul unei comune din Botosani isi vinde ferma si cere 6 milioane de euro pe ea | Profesor pus la perete si amenintat la o scoala din municipiu: Poate fi considerata si ca | Primarul Silviu Cazacu: "La Chiriacu... ENEL-ul a oprit curentul. Noi am luat toate masurile!" | OTILIA a filmat videoclipul "DEVOCION" pe un OZN VIDEO | E PE BUNE! Un roman si-a uitat sotia intr-o parcare din Ungaria. Ce a urmat este HALUCINANT | Firma, amendata pentru ca nu a curatat un drum judetean unde s-au produs doua accidente in zece minute | Consiliera UDMR Kirei Melinda ii cere lui Bolojan sa indulceasca tonul | Procurorul general a dispus controale la toate parchetele din tara, inclusiv in Bihor. Cazurile mediatizate vor fi verificate! | IPS Teodosie, cercetat intr-un nou dosar | Muta valorile Muzeului Tarii Crisurilor in sediul de langa Parcul Balcescu | UPDATE Primaria Gabrielei Firea explica salariul handbalistei Cristina Neagu | Corlatean, verdicte taioase despre justitie, dincolo de Toader, Kovesi, Iohannis sau Lazar EXCLUSIV | Emotii mari pentru Hrebenciuc: DNA ii doreste inchisoare cu nemiluita | Romania are auspicii din ce in ce mai bune pentru Schengen. Chiar Juncker a spus-o | Un columbian si o prezentatoare tv romanca vor sa faca o nunta in adidasi, cu banii de la "Guess My Age - Ghiceste varsta" | Concert La Familia dupa 20 de ani: Poveste de cartier | Andra sustine spectacolul AIEVEA cu casa inchisa! | Sonia si Tudor Caragea primesc o veste tulburatoare in cel de-al saselea episod al serialului "Fructul oprit" | Greva de la Salina Slanic, suspedata dupa discutiile dintre sindicalisti si ministrul Economiei |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Resfintire de biserica la poalele colinei Copou

Ieri, 8 octombrie 2017, Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a resfintit Biserica ,,Sfantul Apostol Toma", sau Toma Cozma, asa cum mai este cunoscuta, din Iasi.
Pe o ploaie tomnatica, sute de credinciosi au fost prezenti ieri, 8 octombrie, la resfintirea Bisericii Toma Cozma din Iasi. Slujba a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Dupa aceasta a fost savarsita Sfanta Liturghie arhiereasca pe un podium special amenajat in curtea locasului de cult.
Dupa citirea pericopei evanghelice a zilei, Parintele Mitropolit a rostit un cuvant de invatatura. ,,In Evanghelia de astazi ni s-a relatat despre invierea fiului unei vaduve dintr-un oras din Tara Sfanta, numit Nain. Prin aceasta se arata marele adevar: ca Domnul nostru Iisus Hristos este Domnul Invierii, Domnul Vietii si ca ultimul cuvant nu-l are moartea, ultimul cuvant nu-l are mormantul, ultimul cuvant nu-l are intunericul in care suntem asezati fiecare la sorocul vietii noastre, ci ultimul cuvant il are Invierea. Domnul Hristos este Domnul Invierii, aratandu-ne prin aceasta ca destinatia vietii noastre nu este mormantul, ci este invierea Imparatiei lui Dumnezeu", a subliniat Inaltpreasfintia Sa.
La final Sfintei Liturghii, preotul paroh Mihai Margineanu a primit distinctia ,,Crucea Patriarhala", acordata de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pentru efortul depus la consolidarea si infrumusetarea sfantului locas de cult. De asemenea, preotul slujitor Iustinian-Ionut Raduc a primit ,,Crucea Sfantului Ierarh Dosoftei", din partea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Teofan. Pe parcursul zilei, credinciosii s-au inchinat, potrivit traditiei, in Sfantul Altar, dar si la particele din moastele Sfantului Apostol Toma si ale Sfintei Mari Mucenite Ecaterina.
Biserica Toma Cozma, cu hramurile Sfantul Apostol Toma si Sfanta Mare Mucenita Ecaterina, a fost inaltata in anul 1807, pe coasta vestica a dealului ,,Muntenimii", mai tarziu, ,,mahalaua Pacurarilor", situata la poalele Copoului, una dintre cele sapte coline ale Iasului, cu o frumoasa perspectiva asupra zonei de nord-vest a orasului. Sursa

Rugaciunea din Postul Pastelui care este de mare ajutor in necazuri si suparari! Poate rezolva aproape orice problema!
De mare ajutor credinciosilor care tin post si o spun in fiecare vineri din posturile de peste an, i...

Sfanta Liturghie arhiereasca in Parohia Cajvana II
In Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 18 februarie 2018, la Parohia cu hramurile ,,Nasterea Maicii...

Acum, la inceputul Sfantului si Marelui Post
Cateva referinte despre Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul... Din prima zi a Postului Pa...

Sfantul Eustatie si Sfantul Timotei
Sfantul Eustatie a fost un aparator al Ortodoxiei. A aparat sfintele dogme la Sinodul intai Ecumenic...

Most Noticeable Write My Essay
Most Noticeable Write My Essay Among the standard roles of articles, as a blogger notes is how it is...


Jean Jaures si nevoia profunda de unitate
Jean Jaures, socialist francez de marca, jurnalist si formator de opinie. Cea mai profunda nevoie es...

Iisus - The movie
Pe 12 februarie 1932 se nastea regizorul italian Franco Zeffirelli, cel care realiza in 1977 Gesu di...

Reflectii ...
Radu BOTIS/Mircea BOTIS Recent ne-a atras atentia cartea ,,Reflectii templiere in Transilvania",apar...

Invatatura Bisericii noastre despre Postul Ortodox - cu foloasele si cu binecuvantarile lui...
Introducere In teologia ortodoxa contemporana, problema postului se afla prin-tre preocuparile princ...

Sfantul Leon, episcopul Cataniei
Sfantul Leon a trait in timpul imparatului Heraclie (641-668). A fost episcop in Catania, din insula...