Matusa tinerei ucise la metrou: "Acum nu are posibilitatea nici sa o inmormanteze" | VIDEO / Oana Zavoranu a dat in sfarsit marea veste. "Este copilul pe care mi l-am dorit dintotdeauna" | Care sunt cele mai cautate cuvinte pe Google in 2017 | Accident grav la Bistrita-Nasaud. 19 persoane implicate | Motociclistii cu suflet mare continua actiunile frumoase. Mos Craciun pe doua roti ajunge la alte 17 familii sarmane | S-a infiintat Academia de Fotbal CNS Cetate Deva! | Inchisoare cu suspendare pentru fostul directorul al Liceului Apollonius | BASCHET/ Cupa ,,Fulg de nea" de la Deva, la editia a IV-a | Proiecte de dezvoltare ale comunei Burjuc, propuse la finantare | Cate fonduri europene si guvernamentale au atras cei de la ,,judet" si pentru ce | Bat clopotele peste Romania - de astazi, trei zile de doliu. Delegatie din judet, la capataiul Regelui Mihai | Oancea ,,taie-n carne vie". Vrea reduceri de personal | Piateta din apropierea casei lui Groza va purta numele Regelui Mihai I | Braconier oprit cu focuri de arma la Lapugiu | Victoria care ne ajuta sa crestem | CSM/ JC Royal, pe locul 1 | Salvati-l pe nea' Petrica | Hanuka - Sarbatoarea Luminilor | ,,Spiridusii lui Mos Craciun" si tineRETEA | Pagina 1 |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Resfintire de biserica la poalele colinei Copou

Ieri, 8 octombrie 2017, Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a resfintit Biserica ,,Sfantul Apostol Toma", sau Toma Cozma, asa cum mai este cunoscuta, din Iasi.
Pe o ploaie tomnatica, sute de credinciosi au fost prezenti ieri, 8 octombrie, la resfintirea Bisericii Toma Cozma din Iasi. Slujba a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Dupa aceasta a fost savarsita Sfanta Liturghie arhiereasca pe un podium special amenajat in curtea locasului de cult.
Dupa citirea pericopei evanghelice a zilei, Parintele Mitropolit a rostit un cuvant de invatatura. ,,In Evanghelia de astazi ni s-a relatat despre invierea fiului unei vaduve dintr-un oras din Tara Sfanta, numit Nain. Prin aceasta se arata marele adevar: ca Domnul nostru Iisus Hristos este Domnul Invierii, Domnul Vietii si ca ultimul cuvant nu-l are moartea, ultimul cuvant nu-l are mormantul, ultimul cuvant nu-l are intunericul in care suntem asezati fiecare la sorocul vietii noastre, ci ultimul cuvant il are Invierea. Domnul Hristos este Domnul Invierii, aratandu-ne prin aceasta ca destinatia vietii noastre nu este mormantul, ci este invierea Imparatiei lui Dumnezeu", a subliniat Inaltpreasfintia Sa.
La final Sfintei Liturghii, preotul paroh Mihai Margineanu a primit distinctia ,,Crucea Patriarhala", acordata de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pentru efortul depus la consolidarea si infrumusetarea sfantului locas de cult. De asemenea, preotul slujitor Iustinian-Ionut Raduc a primit ,,Crucea Sfantului Ierarh Dosoftei", din partea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Teofan. Pe parcursul zilei, credinciosii s-au inchinat, potrivit traditiei, in Sfantul Altar, dar si la particele din moastele Sfantului Apostol Toma si ale Sfintei Mari Mucenite Ecaterina.
Biserica Toma Cozma, cu hramurile Sfantul Apostol Toma si Sfanta Mare Mucenita Ecaterina, a fost inaltata in anul 1807, pe coasta vestica a dealului ,,Muntenimii", mai tarziu, ,,mahalaua Pacurarilor", situata la poalele Copoului, una dintre cele sapte coline ale Iasului, cu o frumoasa perspectiva asupra zonei de nord-vest a orasului. Sursa

Eghina romaneasca: a doua zi atat punga de puroi cat si durerea disparusera
Iata ca si eu am fost in chip minunat ajutat de Sfantul Nectarie! In vara acestui an, 2011, un om de...

Sfantul Dosoftei: Psaltirea in versuri
Psalmul lui David, 1 Ferice de omul ce n-a merge In sfatul celor fara de lege Si cu raii nu va sta-n...

Sa fie pace!
Pe undeva ma simt impacat cu lumea. Dragostea crestinilor pe care ii intalnesc in drumurile mele (of...

Sfintii Mucenici Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie
Sfintii Mucenici Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie au trait in timpul persecutiilor impotriva crest...

De ce ne spovedim?
Sfanta Taina a Spovedaniei, este momentul in care, intre preot, penitent si Dumnezeu se produce o mi...


Paradoxul si savoarea poemelor lui Girel Barbu
Vasilica GRIGORAS: Paradoxul si savoarea poemelor lui Girel Barbu Prin generozitatea poetului Girel ...

Rugaciunea care alunga toate relele si aduce lumina in viata credinciosului!
Sarbatorita in fiecare an pe data de 13 decembrie, sfanta Lucia este una dintre cele mai iubite sfin...

Hristos ne mantuieste. De ce?
,,…si vei chema numele Lui Iisus" (Matei 1, 21) Iubitii mei, cat de repede trece timpul! Peste...

Betleemul iubirii!
M-am intrebat de multe ori de ce sosirea Craciunului ma emotioneaza in fiecare an pana la lacrimi. S...

Porunca a Patra - Pazirea Zilei de Odihna
Porunca a patra ,,Pazeste ziua odihnei, ca sa tii cu sfintenie, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul t...