Nici macar Radwanska nu intelege ce s-a intampla cu Simona Halep: "In mod normal ea nu joaca asa!" | GIGANTUL Levy, SENZATIE pe retelele de socializare! Debut la 32 la nationala dupa ce a jucat fotbal pe plaja! FOTO | "De 20 de ani mintim oamenii ca e un nou inceput!" Reactia lui Tucudean dupa scarita SUPERBA cu Israel. VIDEO | Contra, mutari inspirate, victorie cu Israel dupa 22 de ani: "Am avut o reactie de echipa puternica!" | Stanciu a anuntat ca se INSOARA dupa reusita superba cu Israel: "Dedic golurile viitoarei mele sotii!" VIDEO | Fericire MAXIMA pentru Mitrita dupa debut: "Sper sa joc si contra Suediei pe Oblemenco, ar fi minunat!" VIDEO | VIDEO. Trecem la ora de vara in aceasta noapte. Ce facem cu ceasurile? | Gheorghe Flutur si Lucian Harsovschi au primit, la Bruxelles, premiul ,,Suceava - destinatie europeana de excelenta" | Apel pentru protejarea pasarilor migratoare afectate de ger | ,,Caldura" bucovineana in ultimele zvacniri ale iernii iesene | CSU Suceava a scapat printre degete victoria cu Minaur Baia Mare | ,,Societatea are datoria de a sprijini femeia aflata in criza de sarcina" | Elev din Falticeni eliminat dupa ce i-a sunat telefonul | Accident rutier terifiant produs pe raza satului Baisesti | Agentul Sorin Vezeteu, ucis intr-o gara din Suceava, este politistul anului 2017 | In retea | Suceava devine membru cu drepturi depline al Retelei Destinatiilor Europene de Excelenta | La zi: 25 martie - curiozitati, aniversari | Miami Open | Marius Copil a fost eliminat in turul 2 de de rusul Karen Hacianov | Contra jubileaza dupa amicalul castigat cu Israel: "Am avut o reactie extraordinara, iar jucatorii merita toate felicitarile!". Pe cine a remarcat |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Reuniune a membrilor CROCEU la Moscova

In perioada 6-8 octombrie 2017 a avut loc, la Moscova, intalnirea anuala a Comitetului Reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe pe langa Institutiile Europene (CROCEU). Reuniunea a fost gazduita de Departamentul pentru Relatii Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, la invitatia Preafericitului Parinte Kiril, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii. Tema principala a fost ,,Ma­nifestarea solidaritatii Bisericii Ortodoxe si a popoarelor lumii in fata extremismului si a terorismului".
Au fost prezenti reprezentanti ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, ai Patriarhiei Moscovei, ai Patriarhiei Romane, ai Patriarhiei Bulgare, ai Bisericii Ortodoxe a Ciprului asi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei. Acestora li s-au adaugat oficiali ai statului rus si ai Vaticanului, precum si membri ai mai multor ONG-uri ruse.
Biserica Ortodoxa Romana a fost reprezentata la aceasta intalnire de catre pr. Sorin Selaru, directorul Reprezentantei Patriarhiei Romane pe langa Insti­tu­tiile Europene, si de pr. George Valcu, secretarul reprezentantei. ,,In cadrul discutiilor, membrii CROCEU si-au exprimat ingrijorarea fata de cresterea fara precedent a amplorii atacurilor teroriste din Europa si din alte parti ale lumii. De asemenea, participantii si-au exprimat preocuparea deosebita fata de persecutia continua la care sunt supusi crestinii din Orientul Mijlociu si pentru situatia dificila a crestinilor ortodocsi din Ucraina. Cei care au luat cuvantul au subli­niat ca avem de-a face cu un fenomen complex, iar raspunsul societatii trebuie sa ia serios in calcul cauzele sale profunde. A fost lansat un apel la intarirea dialogului interreligios, solidaritate, implementarea unor politici de integrare coerente in Europa, la o mai solida educatie religioasa a tinerilor si nu numai, precum si la o mai buna cooperare intre stat si Biserica", a declarat pr. George Valcu.
Sambata, 7 octombrie, comitetul a vizitat mai multe insti­tutii educationale si sociale aflate sub patronajul Bisericii, o experienta informativa asupra modului foarte dinamic in care isi organizeaza aceasta Biserica prezenta in societate. Membrii CROCEU s-au intalnit si cu Preasfintitul Parinte Pantelimon, Episcop-vicar patriarhal si presedinte al Departamentului Sinodal pentru Caritate si Misiune Sociala al Patriarhiei Moscovei.
Sarbatoarea Sfantului Serghie de Radonej
Programul a culminat duminica, 8 octombrie, cu participarea membrilor comitetului la Sfanta Liturghie savarsita de Preafericitul Parinte Kiril, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, inconjurat de un impresionant sobor de slujitori, la hramul lavrei Sfantului Serghie de Radonej, in nordul Moscovei. Dupa slujba, membrii CROCEU au fost primiti in audienta de catre Preafericitul Parinte Kiril. ,,Preafericirea Sa i-a primit cu multa caldura pe membrii comitetului si i-a incurajat in efortul lor de a face auzite, cu o voce comuna, preocupararile si viziunea Bisericii Ortodoxe asupra provocarilor multiple cu care se confrunta in prezent Europa. Preafericirea Sa a subliniat ca problemele fundamentale ale batranului continent sunt, in acest moment, criza valorilor si diluarea fara precedent a marturiei crestine in acest spatiu geografic. In acest sens, mai ales in conditiile imigratiei masive necrestine pe care o observam in ultimii ani, vocatia Bisericii Ortodoxe este, potrivit Preafericirii Sale, de a da o marturie mai puternica a credintei in Hristos si a perspectivei asupra vietii, a persoanei umane si a lumii intregi care izvoraste din aceasta credinta", a spus pr. George Valcu.
Comitetul Reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe pe langa Uniunea Europeana a fost fondat in anul 2010 si e format din reprezentantii la Bruxelles ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, ai Patriarhiei Moscovei, ai Patriarhiei Romane, ai Patriarhiei Bulgariei, ai Bisericii Ciprului si ai Bisericii Greciei. Aceasta a fost cea de-a patra intalnire CROCEU gazduita de una dintre Bisericile Ortodoxe surori, prima avand loc in anul 2014, la Bucuresti. SursaDespre Praznicul Buneivestiri sau inceputul mantuirii noastre...
Cu binecuvantarea si purtarea de grija cea mult milostiva si adanc iubitoare a lui Dumnezeu, in fiec...

Rescript 9
Un tanar din ghetoul varsovian avea puterea sa zica in timpul razboiului ca el crede in Dumnezeu, de...

Despre Prasnicul Buneivestiri sau inceputul manturii noastre
Cu binecuvantarea si purtarea de grija cea mult milostiva si adanc iubitoare a lui Dumnezeu, in fiec...

ACATISTUL BUNEIVESTIRI A PREASFINTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PURUREA FECIOAREI MARIA
25 martie Dupa obisnuitul inceput, se zic: Condacele si Icoasele Condacul 1, glasul al 8-lea Aparato...

Leastvita
Doare rau cand cazi de pe Scara. Pana e Zi, mai putem re-urca. Prima treapta e cea mai dificila: lep...


Lupta pentru unitatea neamului, o datorie si o binecuvantare
Este nevoie de timp sa constientizam ca suntem un neam. Unii din cei de dincolo de Prut platesc trib...

Sarbatoarea Bunei Vestiri in Moldova
Credinciosii din Moldova vor serba maine, 25 martie 2018, in mod deosebit Praznicul Bunei Vestiri. M...

CIRESUL SPOVEDANIEI-de IOANA STUPARU
Cleopatra Luca Ioana Stuparu este o scriitoare in opera careia satul si-a lasat amprenta, in sensul ...

Rescript 8
Intr-un orasel norvegian dintr-o insula din Oceanul Arctic este interzis sa mori. Avand o clima pola...

Slujba misionara in Parohia Covasna, Protopopiatul 2 Iasi
In Biserica ,,Sfanta Treime" - Covasna-Costuleni, Protopopiatul 2 Iasi, judetul Iasi, s-a oficiciat ...