EDITATII matematica, clasele V-VIII. Tel. 0723865021. | INDECO SOFT angajeaza asistent - implementator soft, pentru zona Arges | Accident pe DN 76, in Draganesti: Un localnic care circula pe marginea drumului a fost lovit mortal de o masina | Mars ciclistic pentru reluarea lucrarilor la autostrada Transilvania | Joc dificil pentru Luceafarul, sambata, la Calarasi! | Patru eleve de la Liceul din Bratca, duse din clasa direct la spital | Procesul dintre OTL si angajati s-a rupt in doua: firma trebuie sa dovedeasca paguba reclamata de 210.000 lei/zi | Bolojan anunta un proiect de 10 milioane euro: extinderea Spitalului Municipal cu o cladire pe 6 niveluri, doar pentru Pediatrie | DNA cere inchisoare pentru Vasile Blaga, scoaterea lui din politica si confiscarea a 700.000 euro | Pieton bihorean mort pe DN 76: Se plimba, seara, langa sosea in haine inchise la culoare | Pana la proba contrarie, Bihorul e pregatit pentru iarna naprasnica ce se arata | ASCO preia cererile pentru ajutoarele termice. Tre` sa fii matematician pentru a-ti calcula singur modul de acordare! | Delegatie Sanitas Neamt la marsul de protest de la Bucuresti! | UPDATE Pana aici i-a fost! DNA, inchisoare cu executare pentru Blaga | Ministerul Sanatatii, anunt esential pentru medicii rezidenti. Ce se intampla de la 1 martie 2018 | Roxana Wring (USR) detoneaza ultimul SONDAJ. Ar putea invia USL! EXCLUSIV | UPDATE Tudose ii da peste nas lui Misa: Traducerea a iesit rau! | Consiliul Baroului Cluj a castigat: Judecatoarea care a dat-o afara pe avocata trebuie cercetata disciplinar | Sentinta: Primaria Cluj-Napoca a aplicat discriminatoriu cota de impozitare pentru cladirile verzi | Opt detinuti din Penitenciarul Gherla eliberati in ziua intrarii in vigoare a Legii privind recursul compensatoriu |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Reuniune a membrilor CROCEU la Moscova

In perioada 6-8 octombrie 2017 a avut loc, la Moscova, intalnirea anuala a Comitetului Reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe pe langa Institutiile Europene (CROCEU). Reuniunea a fost gazduita de Departamentul pentru Relatii Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, la invitatia Preafericitului Parinte Kiril, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii. Tema principala a fost ,,Ma­nifestarea solidaritatii Bisericii Ortodoxe si a popoarelor lumii in fata extremismului si a terorismului".
Au fost prezenti reprezentanti ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, ai Patriarhiei Moscovei, ai Patriarhiei Romane, ai Patriarhiei Bulgare, ai Bisericii Ortodoxe a Ciprului asi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei. Acestora li s-au adaugat oficiali ai statului rus si ai Vaticanului, precum si membri ai mai multor ONG-uri ruse.
Biserica Ortodoxa Romana a fost reprezentata la aceasta intalnire de catre pr. Sorin Selaru, directorul Reprezentantei Patriarhiei Romane pe langa Insti­tu­tiile Europene, si de pr. George Valcu, secretarul reprezentantei. ,,In cadrul discutiilor, membrii CROCEU si-au exprimat ingrijorarea fata de cresterea fara precedent a amplorii atacurilor teroriste din Europa si din alte parti ale lumii. De asemenea, participantii si-au exprimat preocuparea deosebita fata de persecutia continua la care sunt supusi crestinii din Orientul Mijlociu si pentru situatia dificila a crestinilor ortodocsi din Ucraina. Cei care au luat cuvantul au subli­niat ca avem de-a face cu un fenomen complex, iar raspunsul societatii trebuie sa ia serios in calcul cauzele sale profunde. A fost lansat un apel la intarirea dialogului interreligios, solidaritate, implementarea unor politici de integrare coerente in Europa, la o mai solida educatie religioasa a tinerilor si nu numai, precum si la o mai buna cooperare intre stat si Biserica", a declarat pr. George Valcu.
Sambata, 7 octombrie, comitetul a vizitat mai multe insti­tutii educationale si sociale aflate sub patronajul Bisericii, o experienta informativa asupra modului foarte dinamic in care isi organizeaza aceasta Biserica prezenta in societate. Membrii CROCEU s-au intalnit si cu Preasfintitul Parinte Pantelimon, Episcop-vicar patriarhal si presedinte al Departamentului Sinodal pentru Caritate si Misiune Sociala al Patriarhiei Moscovei.
Sarbatoarea Sfantului Serghie de Radonej
Programul a culminat duminica, 8 octombrie, cu participarea membrilor comitetului la Sfanta Liturghie savarsita de Preafericitul Parinte Kiril, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, inconjurat de un impresionant sobor de slujitori, la hramul lavrei Sfantului Serghie de Radonej, in nordul Moscovei. Dupa slujba, membrii CROCEU au fost primiti in audienta de catre Preafericitul Parinte Kiril. ,,Preafericirea Sa i-a primit cu multa caldura pe membrii comitetului si i-a incurajat in efortul lor de a face auzite, cu o voce comuna, preocupararile si viziunea Bisericii Ortodoxe asupra provocarilor multiple cu care se confrunta in prezent Europa. Preafericirea Sa a subliniat ca problemele fundamentale ale batranului continent sunt, in acest moment, criza valorilor si diluarea fara precedent a marturiei crestine in acest spatiu geografic. In acest sens, mai ales in conditiile imigratiei masive necrestine pe care o observam in ultimii ani, vocatia Bisericii Ortodoxe este, potrivit Preafericirii Sale, de a da o marturie mai puternica a credintei in Hristos si a perspectivei asupra vietii, a persoanei umane si a lumii intregi care izvoraste din aceasta credinta", a spus pr. George Valcu.
Comitetul Reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe pe langa Uniunea Europeana a fost fondat in anul 2010 si e format din reprezentantii la Bruxelles ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, ai Patriarhiei Moscovei, ai Patriarhiei Romane, ai Patriarhiei Bulgariei, ai Bisericii Ciprului si ai Bisericii Greciei. Aceasta a fost cea de-a patra intalnire CROCEU gazduita de una dintre Bisericile Ortodoxe surori, prima avand loc in anul 2014, la Bucuresti. SursaParadisul ca o biblioteca
Atingerea mamei ii face pe copii mai rezistenti la stres, zice diaconul Sorin Mihalache. Dragostea s...

Mantuirea nu este inutila
De la ateism la barbarism nu este decat un singur pas. Drama consta in lipsa comunicarii cu Dumnezeu...

Vulgaritatile fac viata de netrait
Sursa intelepciunii este experienta, iar sursa experientei este smerenia. Nefericirea omului contemp...

Sa aveti nadejde ca orice veti cere de la Sfantul Nectarie cu credinta se va implini
Ma numesc Milioara Avarvarei si Dumnezeu mi-a randuit sa fiu sotie de preot. In acest articol, vreau...

,,Este cea mai frumoasa slujba, cea pe care am trait-o astazi!"
Ieri-seara, pe 16 octombrie 2017, in sala mare a Teatrului National ,,Vasile Alecsandri" a avut loc ...


Cea mai potrivita analogie pentru vesnicie
In fiecare zi este benefic sa ascultam cel putin o melodie, sa citim cel putin o poezie, sa privim c...

MURATURI? DA, ORICAND!
Totdeauna am fost (placut) surprins de atasamentul romanilor fata de traditionalele... muraturi. Cel...

Fara educatie, sufletul nu poate deveni mai bun
Omul contemporan vrea cu orice pret sa fie original (chiar in sens negativ), in loc sa doreasca doar...

Samarkand: Mormantul Proorocului Daniel
In fiecare an, pe 17 decembrie, cu o saptamana inainte de luminosul praznic al Nasterii Domnului, Bi...

TOAMNA STEARPA
o toamna stearpa si piezisa desfacu-si pasarile cuiburi gradina lumii e pietrisa ceruri se departeaz...