Guvernul a reglementat concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate | ,,Unul e Petru Groza, altul - Gheorghiu-Dej". Rares Bogdan ii cere DEMISIA lui Morar EXCLUSIV | Castigator Vocea Romaniei 2017. Cine a luat premiul de 100.000 de euro. De unde este interpreta | Bilantul cutremurului din Indonezia a ajuns la doi morti si sapte raniti | Regele Mihai va fi inmormantat astazi la Curtea de Arges/ Programul complet al funeraliilor | Politia din Canada investigheaza cazul "suspect" al unui miliardar si sotiei lui gasiti decedati | Romania. Se misca pamantul: Sase cutremure inregistrate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului in 48 de ore | Politia din Canada investigheaza cazul "suspect" al unui miliardar si sotiei lui gasiti decedati in locuinta lor | Cristian Chivu si-a luat licenta de antrenor | Regele Mihai va fi inmormantat astazi la Curtea de Arges. Restrictii de trafic in Capitala/ Programul complet al funeraliilor | Politistii au prins mai multe femei in urma unor sesizari de amenintare | Hackerii nord-coreeni au intreprins atacuri cibernetice care au vizat piata criptomonedelor-presa | ,,Unul e Petru Groza, altul - Gheorghiu-Dej". Rares Bogdan ii cere DEMISIA lui Morar EXCLUSIV | Doliu national. Ultima zi de doliu national in memoria Regelui Mihai. Programul ceremoniei funerare. Familii regale prezente | Romania - pe podiumul european al saraciei | Cornel Itu: Camera Deputatilor a decis ca sportul sa fie finantat de autoritatile locale | Reabilitarea cladirii Teatrului National ,,Lucian Blaga", pe lista de investitii a Guvernului pentru 2018 | Divizia 4 Infanterie ,,Gemina", pregatita sa-si indeplineasca misiunile | Muzeul de Arta Cluj - Napoca Salonul de Iarna al Medicilor - 47: Medicina si Arta, o unica identitate! | Concerte si festivaluri de colinde in judetul Cluj, la finalul acestei saptamani |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Sclavia in Romania, un fenomen care ia amploare

Romania prezinta cel mai mare risc in ceea ce priveste sclavia moderna, arata un studiu facut de o companie britanica de consultanta. Lipsa unei legislatii, dar si a unui program care sa ajute victimele exploatarii prin munca sunt principalele cauze, spun specialistii. Anul trecut, in tara noastra, dar si in Italia, au fost inregistrate cele mai grave incalcari.
Romania, Grecia, Italia, Cipru si Bulgaria sunt pe primele locuri in Europa cand vine vorba de pericolul in privinta sclaviei, arata clasamentul mondial realizat de specialisti britanici.
Romania se afla in 2016 pe locul 66 in lume in ceea ce priveste sclavia moderna. Asta cu toate ca, in 2015, tara noastra era undeva pe la mijlocul clasamentului. Mai exact ocupa pozitia 122. Potrivit analizelor si studiilor, atat in Romania cat si in Italia au fost inregistrate cele mai grave incalcari cand vine despre munca fortata.
Sunt numeroase cazuri de romani ajunsi in scalvie pe culturile agricole din Sicilia. Exploatarea muncitorilor straini, care ajung in Italia, mai ales a femeilor nu este o noutate. Unele dintre femei declarau, atunci, ca angajatorii lor le cer inclusiv favoruri sexuale.
Traind cu frica in san si amenintate de presupusii angajatori, romancele au spus prin ce trec doar preotilor din regiune.
Alfred Bulai, sociolog: ,,Este vorba, intotdeauna, despre un nivel redus de educatie. Practic, nu stii sa iti negociezi niste drepturi elementare si atunci sigur, cuplat cu saracie, ajungi la un asemenea tip de raporturi de dominatie, din care indivizii nu mai pot scapa pentru ca nu au abilitatile si cunoasterea necesara pentru a face acest lucru.
Specialistii spun ca in Romania nu exista o legislatie care sa ajute persoanele exploatate.
Silvia Tabusca, coordonatorul Programului de Securitate Umana: ,,Victimele exploatarii prin munca, adesea sub forma traficului de persoane, nu au un sistem in plan national foarte bine pus la punct care sa le permita o protectie reala. Romania este singurul stat in spatiul UE care nu ofera servicii specializate victimelor exploatate prin munca fortata".
Peste 4 milioane de romani lucreaza in acest moment peste hotare.
Sursa: Digi24 SursaRestrictii de trafic in Bucuresti pentru funeraliile Regelui Mihai
Mai multe restrictii de trafic vor fi impuse sâmbata în Bucuresti, în contextul fu...

Restrictii de circulatie la Curtea de Arges pentru funeraliile regale
Pe mai multe strazi din municipiul Curtea de Arges vor fi impuse restrictii rutiere, sâmbata, ...

Ultima seara a regelui Mihai la Palat vegheata de mii de oameni si fete regale
Ultima seara a regelui Mihai la Palatul Regal a fost vegheata la capatâi de mii de oameni obis...

Primaria Capitalei vrea sa cumpere fostul cinema Lumina cu 1,6 milioane de euro
Primaria Capitalei vrea sa cumpere fostul cinema Lumina, oferind actualului proprietar suma de 1,6 m...

Nevoia obsesiva de a publica selfie-uri, in atentia psihologilor: SELFITA, o noua problema psihica
Exista trei niveluri de selfita...


X Factor Finalistul Publicului 15 decembrie. ELIMINARI
X Factor Finalistul Publicului 15 decembrie. ELIMINARI. Vineri, 15 decembrie, are loc prima gala din...

Donald Trump sustine PSD Sibiu. Randuri despre un comunicat (si un partid) patafizic
In ultimele zile, PSD Sibiu a emis doua comunicate mincinoase – in care acuza protestatarii di...

Peste 500 de jandarmi si de politisti vor fi mobilizati maine, cu ocazia funeraliilor regale
Institutia Prefectului - Judetul Arges acorda o mare importanta bunei desfasurari a funeraliilor Maj...

Sunteti asteptati la Targul de Craciun de la Mioveni
Centrul Cultural Educativ impreuna cu Primaria Orasului Mioveni invita toti locuitorii urbei si nu n...

STIRILE SERII BUCURESTI - 15 DECEMBRIE
* Magdalena Serban, femeia acuzata ca a omorât o tânara dupa ce a împins-o pe sine...