Anunt istoric de la NASA: A descoperit un intreg sistem solar cu opt planete (Video) | Becali anunta ca Dica nu va fi dat afara: Minciuni! | Boris Johnson, ministrul britanic de Externe: Brexit-ul este de neoprit | Oficial. Ordinul ministrului Apararii privind incadrarea in conditii deosebite, conditii speciale, si alte conditii, specifice personalului militar | TERIFIANT! Un student bun de la FEAA a intrat ieri in galeria monstrilor din Iasi! Iata traseul ales de el: de la facultate la condamnarea pe viata! | Descoperire socanta in cabinetele stomatologice din Iasi. Cei care s-au tratat aici ar fi bine sa faca un control medical. Majoritatea pacientilor sunt copii | SUA sustin ca Iranul furnizeaza ilegal armament rebelilor huthi din Yemen | Oficial rus: SUA si Canada cauta pretexte pentru a furniza arme letale Guvernului de la Kiev | Raportorul special al ONU este ingrijorat cu privire la impactul sanctiunilor asupra nord-coreenilor | Blestemul Romaniei de a fi avut un rege prea tanar intr-un razboi atat de mare | ZEXE! | Doamna din... Grigorescu | Functionarii de la Centrul de Informare pentru Cetateni au primit colindatori | Liga Franceza de Fotbal a decis ca Supercupa din 2018 sa se joace in Asia | Putin se declara garantul stabilitatii inainte de alegerile prezidentiale din Rusia | SCANDAL in interiorul PSD, in Comisia de Buget: vesti proaste pentru romanii din diaspora | Doliu in Franta: Tatal marelui Michel Platini a incetat din viata | Doua persoane au murit si alte cateva a fost ranite dupa ce au fost injunghiate in Maastricht | 38 de jihadisti au fost executati: Fusesera condamnati la moarte pentru terorism | ATENTAT in Olanda: Doi morti si mai multi raniti, bilant provizoriu |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Se pot depune dosarele pentru ajutorul de incalzire

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni si combustibili petrolieri se acorda pe baza de cerere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. Cererile pot fi depuse cel tarziu pana pe 20 noiembrie.
Persoanele singure si familiile cu venituri mici care nu-si permit sa plateasca in intregime cheltuielile cu incalzirea in sezonul rece pot cere sprijin financiar de la stat sub forma unui ajutor de incalzire. Legislatia in vigoare prevede ca cererile pentru acordarea ajutorului de incalzire s-au putut depune, in principiu, pana in 15 octombrie. Nu e un termen-limita, legea stipuleaza ca cei care au nevoie de ajutor financiar pentru combustibil pot depune solicitarile pana la data de 20 noiembrie, pentru intregul sezon rece.
,,Cei care indeplinesc conditiile in vederea obtinerii ajutorului pentru incalzirea locuintei trebuie sa stie ca daca depun cererile pana la data de 20 a lunii ei vor primi ajutor financiar si pentru luna respectiva. Pentru a beneficia de ajutor din partea statului pe intregul sezon rece, cei in cauza trebuie sa depuna cererile pana la data de 20 noiembrie 2017", a explicat Flaviu Cozuc, directorul AJPIS Alba, pentru un ziar local.
Pentru acordarea ajutorului pentru energie termica (sistem centralizat de incalzire), limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 de lei, in cazul familiilor, si 1.082 de lei, in cazul persoanei singure. In cazul in care locuinta este incalzita cu gaze naturale, energie electrica, precum si cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 de lei atat in cazul familiilor, cat si in cazul persoanei singure. Pentru a primi ajutor pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni si combustibili petrolieri, solicitantii trebuie sa completeze o cerere, la care trebuie sa adauge acte doveditoare privind componenta familiei, veniturile membrilor acesteia, precum si documente in baza carora este detinuta locuinta (copie act de proprietate). Nu se iau in calcul la stabilirea venitului total al familiei sumele provenite din acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei; sumele provenite din acordarea alocatiei de stat pentru copii; bugetul personal complementar; ajutoarele de stat acordate producatorilor agricoli; bursele scolare, de studiu si bursele sociale din cadrul Programului national de protectie sociala ,,Bani de liceu"; stimulentul educational; veniturile obtinute din activitatile cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.
Ajutoarele de incalzire sunt binevenite pentru populatia defavorizata a Romaniei, care reprezinta aproape 40% din totalul locuitorilor, conform datelor Eurostat publicate luni, cu ocazia Zilei internationale pentru eradicarea saraciei, in 17 octombrie. In 2008, Romania avea 9,11 milioane de cetateni supusi riscului de saracie si excluziune sociala, iar anul trecut - 7,69 milioane.
In perioada 2008-2016, riscul de saracie si excluziune sociala a crescut in 10 state membre din UE, cel mai ridicat avans fiind inregistrat in Grecia (de la 28,1% in 2008 la 35,6% in 2016, sau 7,5 puncte procentuale), Cipru (4,4 puncte procentuale), Spania (4,1 puncte procentuale) si Suedia (3,4 puncte procentuale). In schimb, cel mai semnificativ declin a fost raportat in Polonia (de la 30,5% in 2008 la 21,9% in 2016, sau 8,6 puncte procentuale), Letonia (de la 34,2% in 2008 la 28,5% in 2016, sau 5,7 puncte procentuale) si Romania (de la 44,2% in 2008 la 38,8% in 2016, sau 5,4 puncte procentuale). SursaFericirea ca obligatie
Sfantul evanghelist Luca, doctorul, istoricul si pictorul preaiubit,a zugravit cu multa maiestrie in...

Sfantul Mucenic Elefterie; Sfintele Mucenite Antia si Suzana
Sfantul Elefterie s-a nascut in Roma intr-o familie de nobili crestini. De mic a ramas orfan de tata...

NASTEREA DOMNULUI - TAINA CRESTINULUI MARTURISITOR - Pastorala IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei
+ TEOFAN PRIN HARUL LUI DUMNEZEU ARHIEPISCOP AL IASILOR SI MITROPOLIT AL MOLDOVEI SI BUCOVINEI Iubit...

Vremea postului este vesela
In vremea postului nu trebuie sa ne intristam. „Vremea postului este vesela”. Acesta est...

Post-ortodoxia sau Ortodoxia tarzie
M-am straduit sa ma abtin sa scriu in decembrie - luna frumoasa, plina de sarbatori si praznice lumi...


Eghina romaneasca: a doua zi atat punga de puroi cat si durerea disparusera
Iata ca si eu am fost in chip minunat ajutat de Sfantul Nectarie! In vara acestui an, 2011, un om de...

Sfantul Dosoftei: Psaltirea in versuri
Psalmul lui David, 1 Ferice de omul ce n-a merge In sfatul celor fara de lege Si cu raii nu va sta-n...

Sa fie pace!
Pe undeva ma simt impacat cu lumea. Dragostea crestinilor pe care ii intalnesc in drumurile mele (of...

Sfintii Mucenici Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie
Sfintii Mucenici Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie au trait in timpul persecutiilor impotriva crest...

De ce ne spovedim?
Sfanta Taina a Spovedaniei, este momentul in care, intre preot, penitent si Dumnezeu se produce o mi...