Vlad si Mircea Cosma, termen la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Joi s-ar putea da sentinta definitiva | MApN cheltuieste 174.000 euro pentru echipamentul CSA Steaua DOCUMENT EXCLUSIV | Lovitura naucitoare incasata de primarul Mihai Chirica. Viceprimarul Gabriel Harabagiu va fi dat afara din Palatul Roznovanu in cateva zile | Grup infractional organizat? Jaf si cotropire! Reteta prin care Veolia fura banii iesenilor! Francezii umfla facturile, si apoi ii dau pe oameni afara din casa | Parlamentul nord-coreean se va intruni la 11 aprilie, inaintea summiturilor cu SUA si Coreea de Sud | Angela Merkel condamna actiunea militara a Turciei in Siria | Parlamentul din Kosovo a ratificat acordul privind linia de demarcatie cu Muntenegru | Ministrul Apararii si seful Statului Major, in vizita la exercitiul DACIAN LANCER 18 de la Cincu | Acuzatii fara precedent la adresa lui Vladimir Putin: Scandalul dintre Rusia si Marea Britanie DEGENEREAZA - -#039;Se va folosi ca Hitler-#039; | Polonia vrea sa obtina compensatii pentru distrugerile suferite in Al Doilea Razboi Mondial | DRDP: Starea drumurilor din judetul Constanta si zonele limitrofe. Cum se circula. S-a actionat cu zeci de utilaje | Amendamentele la legile Justitiei pot fi depuse pana joi, la ora 15, la Senat | Caz HALUCINANT in Italia: Un lider al mafiei a incercat sa arda de vii sase romani, printre care doi copii | Liderii Uniunii Europene ii vor propune, vineri, Marii Britanii un acord de tranzitie post-Brexit | Politica nu este neaparat ratiune | Actual / Ce spun astrele azi, 22 martie | Actual / Cum te ajuta scrisul in dezvoltarea personala | Actual / 5 zodii cu noroc in dragoste la sfarsitul lui martie | Actual / Donald Tusk explica de ce nu l-a felicitat pe Vladimir Putin | Departamentul american al Trezoreriei a pregatit restrictii pentru investitiile chineze in SUA |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Se pot depune dosarele pentru ajutorul de incalzire

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni si combustibili petrolieri se acorda pe baza de cerere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. Cererile pot fi depuse cel tarziu pana pe 20 noiembrie.
Persoanele singure si familiile cu venituri mici care nu-si permit sa plateasca in intregime cheltuielile cu incalzirea in sezonul rece pot cere sprijin financiar de la stat sub forma unui ajutor de incalzire. Legislatia in vigoare prevede ca cererile pentru acordarea ajutorului de incalzire s-au putut depune, in principiu, pana in 15 octombrie. Nu e un termen-limita, legea stipuleaza ca cei care au nevoie de ajutor financiar pentru combustibil pot depune solicitarile pana la data de 20 noiembrie, pentru intregul sezon rece.
,,Cei care indeplinesc conditiile in vederea obtinerii ajutorului pentru incalzirea locuintei trebuie sa stie ca daca depun cererile pana la data de 20 a lunii ei vor primi ajutor financiar si pentru luna respectiva. Pentru a beneficia de ajutor din partea statului pe intregul sezon rece, cei in cauza trebuie sa depuna cererile pana la data de 20 noiembrie 2017", a explicat Flaviu Cozuc, directorul AJPIS Alba, pentru un ziar local.
Pentru acordarea ajutorului pentru energie termica (sistem centralizat de incalzire), limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 de lei, in cazul familiilor, si 1.082 de lei, in cazul persoanei singure. In cazul in care locuinta este incalzita cu gaze naturale, energie electrica, precum si cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 de lei atat in cazul familiilor, cat si in cazul persoanei singure. Pentru a primi ajutor pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni si combustibili petrolieri, solicitantii trebuie sa completeze o cerere, la care trebuie sa adauge acte doveditoare privind componenta familiei, veniturile membrilor acesteia, precum si documente in baza carora este detinuta locuinta (copie act de proprietate). Nu se iau in calcul la stabilirea venitului total al familiei sumele provenite din acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei; sumele provenite din acordarea alocatiei de stat pentru copii; bugetul personal complementar; ajutoarele de stat acordate producatorilor agricoli; bursele scolare, de studiu si bursele sociale din cadrul Programului national de protectie sociala ,,Bani de liceu"; stimulentul educational; veniturile obtinute din activitatile cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.
Ajutoarele de incalzire sunt binevenite pentru populatia defavorizata a Romaniei, care reprezinta aproape 40% din totalul locuitorilor, conform datelor Eurostat publicate luni, cu ocazia Zilei internationale pentru eradicarea saraciei, in 17 octombrie. In 2008, Romania avea 9,11 milioane de cetateni supusi riscului de saracie si excluziune sociala, iar anul trecut - 7,69 milioane.
In perioada 2008-2016, riscul de saracie si excluziune sociala a crescut in 10 state membre din UE, cel mai ridicat avans fiind inregistrat in Grecia (de la 28,1% in 2008 la 35,6% in 2016, sau 7,5 puncte procentuale), Cipru (4,4 puncte procentuale), Spania (4,1 puncte procentuale) si Suedia (3,4 puncte procentuale). In schimb, cel mai semnificativ declin a fost raportat in Polonia (de la 30,5% in 2008 la 21,9% in 2016, sau 8,6 puncte procentuale), Letonia (de la 34,2% in 2008 la 28,5% in 2016, sau 5,7 puncte procentuale) si Romania (de la 44,2% in 2008 la 38,8% in 2016, sau 5,4 puncte procentuale). SursaMAREA PACALEALA
Postul Mare ne-a imbogatit cu un nou sfant - Iosif Naniescu, Mitropolitul Moldovei intre anii 1875 s...

Rescript 7
Singurii oameni de succes sunt cei ce Il iubesc si impart vesnicia cu El. Nu au tintit o vesnicie in...

Fabricati, fabricati !
Acum se fabrica totul. Nu mai trebuie sa faci sapun, sa coci paine, sa speli rufe, sa cosi, sa tesi ...

Concert coral religios la Iasi
Corala barbateasca ,,Cvartson" din Iasi, dirijata de Alexandru Darie, a sustinut luni, 19 martie 201...

Desi am schimbat decorul, nu mi-am schimbat niciodata inima
Ma simt paradoxal si neimportant pentru lume. In orice caz, inoportun pentru felul in care lumea gan...


Rescript 6
Cel ce se roaga va dobandi intelepciune. Dar si blandete, rabdare si bunatate. Rugaciunea atrage har...

Rugaciune pentru prieteni
Doamne, Dumnezeul meu, ajuta-i pe toti prietenii mei vazuti si nevazuti. Pomeneste-I cand vei veni i...

Iconarul fara maini
Iata mai jos viata unui Iov al vremurilor de pe urma cand nimeni nu mai credea ca poate exista asa c...

Despre impartasirea Sfantului Duh
Fiindca mintea e de-a pururi miscatoare si nu poate nici o clipa sa stea, se cuvine ca de-a pururi s...

Binecuvantare arhiereasca la Manastirea Piatra Sfanta - Tarata
Preasfintitul Parinte Calinic Botosaneanul, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat d...