FOTO/VIDEO: Impresii de calatorie. Ce au admirat elevii de la LPS intr-o scoala din Slovenia | Barbatul care a incendiat aseara casa iubitei sale, de negasit | Ionut Simionca (PMP): Primarul Ovidiu Cretu e obligat sa demisioneze! | Juncker si May au stabilit sa intensifice negocierile pe tema Brexit | De ce a fost cerul Romaniei atat de rosu duminica seara. Explicatia care da frisoane | Ca-n codru! | Drum infundat | Viitorul Liteni continua parcursul perfect | European Dignity Watch sesizeaza incalcarea democratiei din Romania prin ignorarea celor ... | Fanii "caramelelor" au primit un ALTFEL de autograf de la Tatiana Selaru. "Sa va faceti aparitia mai des in viata mea" | Vezi ce avantaje are consumul zilnic de miere! | Vezi cum iti poti relaxa ochii obositi | Florin Vodita, consilier al premierului: Sectorul auto va fi incurajat in continuare | Paul Stanescu, despre numirea sa ca ministru: Nu am emotii, eu stiu ca nu am incalcat legea | Plumb, catre deputati: Dosarul penal nu ar fi trebuit sa existe; e rezultatul unui abuz; votati conform constiintei | Raluca Turcan: PNL se exprima pentru ridicarea imunitatii deputatului Rovana Plumb | Ghinea: USR va vota pentru cererea DNA in cazul Plumb; Parlamentul nu este Tribunal | Senat: Medicii specialisti si rezidenti si cadrele didactice pot obtine locuinte ANL si dupa 35 de ani | UPDATE Camera Deputatilor a respins solicitarea DNA in cazul Rovanei Plumb | Camera Deputatilor: OUG care permite trecerea ELCEN la Primaria Capitalei - adoptata |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Sfantul Mucenic Serghie, cinstit in Parohia Radeni

Zilele de 6 si 7 octombrie au fost momente de mare sarbatoare in Parohia Radeni, Protopopiatul Targu Neamt. Comunitatea parohiala si-a cinstit ocrotitorul, pe Sfantul Serghie.
Manifestarile au debutat vineri seara cu slujba Vecerniei unita cu Litia, la care au participat 17 preoti arondati Cercului pastoral ,,Sfantul Pantelimon", dar si invitati ai parintelui paroh Andrei George Stan, dintre care amintim pe arhim. Hariton Negrea, staretul Manastirii Petru-Voda, pr. Neculai Axentioi, protopop de Targu Neamt, pr. Chesarie Niculita, egumenul Schitului Urecheni, pr. Vasile Lupascu, preot pensionar si fost paroh al Parohiei Radeni. Cuvantul de invatatura a fost rostit de parintele Hariton, care a aratat semnificatia cinstirii sfintilor, dar si cat de important este sa nu ne indepartam de adevarata credinta, ci sa-L marturisim pe Mantuitorul Hristos, precum Sfintii Serghie si Vah. A doua zi, un sobor de sapte preoti a oficiat slujba Sfintei Liturghii in cinstea ocrotitorului bisericii, unde au fost pomeniti ctitorii bisericii. Principalul ctitor al bisericii parohiale din Radeni, care a fost sfintita in 1922, este colonelul Sergiu Candiano, in amintirea lui fiind adaugat ca ocrotitor, alaturi de Sfantul M. Mucenic Gheorghe, si Sfantul Mucenic Serghie. Cuvantul de invatatura a fost rostit de pr. dr. Mihai Zvoriste. La final, parintele paroh Andrei George Stan a multumit enoriasilor pentru sustinerea acestui hram si pentru dragostea cu care cei prezenti au raspuns invitatiei. Parohia Radeni dezvolta numeroase proiecte pastoral-misionare, dintre care amintim ,,Tabara din pridvorul satului", cateheze, dar si un grup vocal sub indrumarea doamnei preotese. In prezent, parohia construieste un centru social-pastoral. Toate aceste initiative sunt puse in practica de la 1 februarie 2017 de noul paroh Andrei George Stan, alaturi de Consiliul parohial si sprijinit de oameni cu dragoste de biserica. Comunitatea parohiala din Radeni se afla intr-un amplu proces de reinviere si reinnoire a vietii duhovnicesti. Sursa,,Este cea mai frumoasa slujba, cea pe care am trait-o astazi!"
Ieri-seara, pe 16 octombrie 2017, in sala mare a Teatrului National ,,Vasile Alecsandri" a avut loc ...

Cea mai potrivita analogie pentru vesnicie
In fiecare zi este benefic sa ascultam cel putin o melodie, sa citim cel putin o poezie, sa privim c...

MURATURI? DA, ORICAND!
Totdeauna am fost (placut) surprins de atasamentul romanilor fata de traditionalele... muraturi. Cel...

Fara educatie, sufletul nu poate deveni mai bun
Omul contemporan vrea cu orice pret sa fie original (chiar in sens negativ), in loc sa doreasca doar...

Samarkand: Mormantul Proorocului Daniel
In fiecare an, pe 17 decembrie, cu o saptamana inainte de luminosul praznic al Nasterii Domnului, Bi...


TOAMNA STEARPA
o toamna stearpa si piezisa desfacu-si pasarile cuiburi gradina lumii e pietrisa ceruri se departeaz...

Rugaciunea din scorbura
Vor fi primejdii de la tilhari, primejdii de la rudenii, primejdii de la neamuri, primejdii intre fr...

Pe jos la Sfantul Antonie
Ca multe din pelerinajele mele, trebuie sa marturisesc ca si drumul in Egipt, la Sfantul Antonie cel...

Sfintirea Bisericii ,,Sfantul Ierarh Nectarie" din Iasi
Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inco...

Cuvioasa
Cuvioasa Paraschiva, ocroteste familia noastra! Asa incheiem fiecare rugaciune, atat cei mici, cat s...