Romanescu, acuzat ca "ii ia de prosti pe targujieni". "Sunt acuzatii PUERILE" | Protest la DSP Gorj impotriva Legii Salarizarii Unitare | Caldaruse: Vrem MAJORARI salariale incepand din acest an | Iordache: PNL si PMP ar vrea postul de viceprimar la Turceni | Marin Condescu: Situatia decurge normal la Pandurii Targu-Jiu | Primarul Jianu: Luni dam drumul la caldura | Weber promite ca incepe modernizarea DN 67B Scoarta-Pitesti | Moldovenii decisi sa se desprinda la 7 puncte de Dinamo | Deputat Oana Vladuca: "De ce este un abuz ancheta DNA impotriva Rovanei Plumb!" | Deputat Carmen Holban: "Dialogul cu cetatenii este intotdeauna constructiv" | Deputat Oana Vladuca- Introducerea la finantare a lucrarilor de consolidare si reabilitare a Oficiului de Posta Targoviste - strada Garii | Scolile pot castiga o transformare in valoare de 15 000 de euro prin actiuni de ecologizare | Radio Resita - Executive Chef Marian Popovici, carasanul cu sange peruan | USR cere coalitiei de guvernarea PSD - ALDE sa opreasca experimentul Misa la care este supusa economia Romaniei | Este bine sa oferi locul din autobuz unei persoane in varsta? Unii experti spun ca nu | Start-up Nation: Antreprenorii care au semnat contracte de finantare trebuie sa contacteze agentiile de care apartin | Productia europeana de vin, minim istoric / Romania, locul 6 in UE | Precizarile Finantelor legate de taxa de solidaritate: Nu este o taxa noua/ O parte din banii vor alimenta Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale | Legendara actrita franceza Danielle Darrieux a murit la varsta 100 de ani | La comisia SIPA vor fi invitati saptamana viitoare patru fosti ministri ai justitiei |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Sfintiri si binecuvantari la mai multe locasuri

In Duminica a 20-a dupa Rusalii, la unele catedrale si biserici parohiale din eparhii ale Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, ierarhii au oficiat slujbe de sfintire si au savarsit in continuare Sfanta Liturghie, in prezenta a numerosi credinciosi. Cu aceasta ocazie au fost acordate ranguri onorifice si distinctii pentru slujitorii, ctitorii si binefacatorii sfintelor locasuri. Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat duminica, 8 octombrie, slujba de sfintire a Bisericii ,,Sfantul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul" din localitatea Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta, informeaza arhiepiscopiatomisului.ro. In continuare, ierarhul a savarsit Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusa in data de 26 februarie 2012. Sub coordonarea pr. Viorel Stan, biserica a fost finalizata un an mai tarziu, in martie 2013, avand un stil arhitectonic stefanian. Pana in august 2015, pictorul Dorinel Coman a realizat pictura locasului de cult, in fresca.
Parohia Oarja din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului a imbracat duminica, 8 octombrie, haine de sarbatoare. Credinciosii din aceasta comunitate situata in sudul judetului Arges au participat la slujba de sfintire a bisericii si la Sfanta Liturghie, savarsite de IPS Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, se arata pe site-ul eparhiaargesului.ro. La slujbe au participat reprezentanti din administratia centrala si locala, precum si fiii satului. In cuvantul de invatatura, ierarhul a apreciat eforturile sustinute ale credinciosilor, dar si dragostea si staruinta inaintasilor care au contribuit la ridicarea unei biserici cu o arhitectura deosebita. La final, preotii Gabriel Ilie si Adrian Carstea au fost hirotesiti iconomi stavrofori.
Duminica, IPS Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, a efectuat o vizita pastoral-misionara in Parohia Paltin, jud. Vrancea. Cu acest prilej, ierarhul a savarsit Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, ne-a transmis Dragos Olteanu, consilier media eparhial. La slujba arhiereasca au participat credinciosi din parohie si din imprejurimi, printre care s-au aflat si copii imbracati in frumoase costume populare. Grupul psaltic misionar ,,Sfantul Roman Melodul" al eparhiei a oferit raspunsurile la strana. ,,Mantuitorul Hristos a murit pe cruce pentru pacatele noastre, apoi a inviat, ca sa ne arate tuturor ca nu moartea are stapanire asupra omului, ci viata. Chiar si dupa plecarea sa din aceasta lume trecatoare, prin moartea biologica, omul continua sa existe", a subliniat ierarhul. Locasul de cult al Parohiei Paltin a fost construit intre anii 2001 si 2005. In perioada 2008-2010, a fost impodobit cu pictura realizata in tehnica fresca de catre pictorul Lucian Oprea din Focsani.
PS Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a fost prezent duminica in mijlocul credinciosilor din Parohia Smirna, Protopopiatul Slobozia, unde a oficiat Sfanta Liturghie, informeaza sf-esc.ro. Raspunsurile la strana au fost date de un grup de elevi ai Seminarului Teologic ,,Sfantul Ioan Gura de Aur" din Slobozia. Preasfintia Sa l-a hirotesit pe pr. paroh Marian Ion intru sachelar pentru activitatea depusa in cadrul comunitatii parohiale si a acordat medalia aniversara a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor primarului Vasile Stroe si inginerului Adrian Georgescu pentru implicarea in bunul mers al lucrarilor ce s-au desfasurat la parohie. PS Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a savarsit duminica Sfanta Liturghie in noua Catedrala Episcopala ,,Sfantul Mare Mucenic Gheorghe" din municipiul Giurgiu. In cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit intru diacon pe tanarul teolog Sandu Gheorghita, pe seama noii Catedrale Episcopale. La final, toti credinciosii au primit iconite.
In Duminica a 20-a dupa Rusalii, PS Parinte Visarion, Episcopul Tulcii, a savarsit Sfanta Liturghie in Biserica ,,Acoperamantul Maicii Domnului" din Tulcea. In cuvantul de invatatura, ierarhul a talcuit pericopa evanghelica a duminicii, punand accent pe rolul tinerilor in viata de credinta si de har a Bisericii lui Hristos. Biserica ,,Acoperamantul Maicii Domnului" din Tulcea a fost impodobita recent cu o frumoasa pictura in stil bizantin, aflandu-se in santier de restaurare exterioara. In curtea locasului de cult este ingropat Mitropolitul Nikifor de Karpat (+1893), care a trait ultimii ani ai vietii la Tulcea. SursaMantuirea nu este inutila
De la ateism la barbarism nu este decat un singur pas. Drama consta in lipsa comunicarii cu Dumnezeu...

Vulgaritatile fac viata de netrait
Sursa intelepciunii este experienta, iar sursa experientei este smerenia. Nefericirea omului contemp...

Sa aveti nadejde ca orice veti cere de la Sfantul Nectarie cu credinta se va implini
Ma numesc Milioara Avarvarei si Dumnezeu mi-a randuit sa fiu sotie de preot. In acest articol, vreau...

,,Este cea mai frumoasa slujba, cea pe care am trait-o astazi!"
Ieri-seara, pe 16 octombrie 2017, in sala mare a Teatrului National ,,Vasile Alecsandri" a avut loc ...

Cea mai potrivita analogie pentru vesnicie
In fiecare zi este benefic sa ascultam cel putin o melodie, sa citim cel putin o poezie, sa privim c...


MURATURI? DA, ORICAND!
Totdeauna am fost (placut) surprins de atasamentul romanilor fata de traditionalele... muraturi. Cel...

Fara educatie, sufletul nu poate deveni mai bun
Omul contemporan vrea cu orice pret sa fie original (chiar in sens negativ), in loc sa doreasca doar...

Samarkand: Mormantul Proorocului Daniel
In fiecare an, pe 17 decembrie, cu o saptamana inainte de luminosul praznic al Nasterii Domnului, Bi...

TOAMNA STEARPA
o toamna stearpa si piezisa desfacu-si pasarile cuiburi gradina lumii e pietrisa ceruri se departeaz...

Rugaciunea din scorbura
Vor fi primejdii de la tilhari, primejdii de la rudenii, primejdii de la neamuri, primejdii intre fr...