Luptatorii de la "Wazary Dojo" Barlad au cucerit 19 medalii la Open-ul Munteniei la Grappling si MMA | Doi fotbalisti barladeni vor infrunta campioana de la Mondialul U20 de anul trecut | Batut pentru "impertinenta" de a le cere sa nu il mai fure | Aproape 100 de firme din judetul Vaslui au trecut la split TVA, dar la nivel national suntem la pamant | Zeci de vasluieni au incasat ilegal indemnizatie de somaj in timp ce erau angajati, iar acum vor trage ponoasele | Solutie pentru diminuarea cheltuielilor cu iluminatul public in municipiul Vaslui: fonduri europene pentru achizitionarea de leduri | Alarma falsa: nu exista niciun caz de gripa porcina in judetul Vaslui | Situatie tragi-comica la Suletea: firma primariei e plina de datorii, desi nu a functionat nicio zi | Oficialitatile barladene au aniversat ziua de nastere a lui Cuza ... depunand coroane funerare | Magistratii au respins eliberarea conditionata a unuia dintre cei sapte tineri care au violat o eleva de 18 ani, in 2014 | Probleme mari cu poleiul in judet! Autoritatile au solicitat suplimentarea stocurilor de material antiderapant | Opozitia din judet se cutremura! Singurul parlamentar din PNL Vaslui, pe "lista neagra" a conducerii liberale? | Romanii protesteaza la Rugby Europe | Taifunul din Erbiceni a zguduit Opera din Paris | Meciul de baschet care poate fi castigat | Razboi psihologic romano-rus cu handbaliste | Monica Niculescu a intregit cvintetul | Multe si marunte: Primaria din Sibiu investeste in stadion | Norocul lui Habarnagiu: frica baietilor de la partidoi de propria umbra | Se pot plati taxele locale, cu bonificatie de 5%, pana pe 2 aprilie |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Slujbe arhieresti in Duminica Izgonirii lui Adam din Rai

La Catedrala Arhiepiscopala din Roman, a fost oficiata duminica, 18 februarie 2018, Sfanta Liturghie baptismala de catre IPS Parinte Ioachim. Tot duminica, PS Parinte Ignatie a slujit in Parohia Oltenesti din Protopopiatul Husi.
Inaltpreasfintitul Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, a savarsit duminica, 18 februarie 2018, Sfanta Liturghie baptismala in Catedrala Arhiepiscopala din Roman. Cu acest prilej, prunca Maria, fiica arhidiaconului Alexandru Grigoras, a primit Taina Sfantului Botez. De asemenea, diaconul Daniel Pintilie a fost hirotonit preot pe seama Manastirii ,,Stefan cel Mare" - Slanic Moldova, Protopopiatul Onesti, judetul Bacau. Raspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic ,,Filomelos" al Parohiei Borzesti, Protopopiatul Onesti. In cuvantul de invatatura, IPS Arhiepiscop Ioachim a explicat credinciosilor importanta postului in viata omului, indemnand la trezirea constiintei si la urmarea poruncilor dumnezeiesti. ,,Ziua de astazi (n.r. duminica) face inceputul unei perioade importante si dense din punct de vedere liturgic si mistagogic, fiind perioada Postului Mare. Avem o viata inclinata spre rele si facem raul pe care nu il dorim. Totusi, fiinta noastra are nevoie de o trezire a constiintei, de o venire in sine, tocmai pentru a ne reorienta viata catre Domnul nostru Iisus Hristos, pentru a ne scoate pe noi din robia pacatului si a mortii".
Dobandirea raiului prin postire si infranare
In Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, a fost prezent in mijlocul credinciosilor din Parohia Oltenesti, Protopopiatul Husi, judetul Vaslui, pentru a sluji Sfanta Liturghie. Dupa citirea Sfantei Evanghelii, ierarhul de la Husi a rostit un cuvant de invatatura in care a evidentiat scopul perioadei de post: ,,Adam, impreuna cu sotia sa, Eva, n-a reusit sa pastreze promisiunea de a nu manca din pomul care era in mijlocul Raiului. Neascultandu-L pe Dumnezeu, Adam si cu Eva au fost izgoniti din Rai, din locul unde ei Il puteau vedea pe Dumnezeu, din locul unde puteau vorbi cu Dumnezeu fata catre fata. Adam si cu Eva au cazut in capcana vicleniei celui rau. In urma acestei neascultari, noi traim o conditie de exilati, in care nu mai suntem in raiul lui Dumnezeu. Trebuie sa recastigam raiul prin nevointa, prin impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos. Pacatul lui Adam este ca el nu a stiut sa posteasca, n-a stiut sa se infraneze, ceea ce a dus la ruperea comuniunii cu Dumnezeu". La finalul Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa a oficiat Taina Sfantului Botez pentru prunca Ioana-Alexandra, fiica preotului paroh Ionut Creanga.
Duminica Iertarii la Catedrala Arhiepiscopala din Roman
In Duminica Iertarii (n.r. duminica, 18 februarie 2018), Inaltpreasfintitul Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, a oficiat slujba Vecerniei in Catedrala Arhiepiscopala din Roman. Alaturi de ierarh au fost preotii consilieri si inspectori eparhiali, dar si parintii slujitori din parohiile Protopopiatului Roman. Cu acest prilej, sapte tineri preoti, care au fost hirotoniti in aceasta luna, au fost hirotesiti duhovnici, pentru a raspunde nevoilor duhovnicesti din parohiile incredintate spre pastorire. Dupa oficierea slujbei, Parintele Arhiepiscop Ioachim a adresat credinciosilor si proaspetilor duhovnici un cuvant prin care i-a indemnat la mult echilibru duhovnicesc si la o viata curata. La final, ierarhul, preotii si credinciosii si-au cerut si daruit iertarea, intalnindu-se in mod simbolic in sarutarea pacii. SursaDesi am schimbat decorul, nu mi-am schimbat niciodata inima
Ma simt paradoxal si neimportant pentru lume. In orice caz, inoportun pentru felul in care lumea gan...

Rescript 6
Cel ce se roaga va dobandi intelepciune. Dar si blandete, rabdare si bunatate. Rugaciunea atrage har...

Rugaciune pentru prieteni
Doamne, Dumnezeul meu, ajuta-i pe toti prietenii mei vazuti si nevazuti. Pomeneste-I cand vei veni i...

Iconarul fara maini
Iata mai jos viata unui Iov al vremurilor de pe urma cand nimeni nu mai credea ca poate exista asa c...

Despre impartasirea Sfantului Duh
Fiindca mintea e de-a pururi miscatoare si nu poate nici o clipa sa stea, se cuvine ca de-a pururi s...


Binecuvantare arhiereasca la Manastirea Piatra Sfanta - Tarata
Preasfintitul Parinte Calinic Botosaneanul, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat d...

Ajutor de la Prislop
O doamna a scris intr-un comentariu la un articol anterior despre Prislop ca parintele Arsenie e mor...

PS Episcop Macarie Dragoi, la Liturghia din Stavanger, Norvegia
PS Episcop Macarie Dragoi, la Liturghia din Stavanger, Norvegia: ,,Cand ne aflam pe scara nevointelo...

Rescript 5
Intruziune. Proces de patrundere si solidificare a magmei in crapaturile scoartei terestre (de-a lun...

Ieromonahul anonim, despre rugaciune
Am gasit o rugaciune impotriva rautatii din inima. Am cautat-o indelung si mi-am propus ca, pana nu ...