Bistrita-Nasaud, in urcare in topul judetelor cu cea mai mare rata a criminalitatii | VIDEO - Din satul lui Cosbuc, in ring. Cum a ajuns o bistriteanca speranta Romaniei la box | Trei scoli , INCHISE din cauza vremii. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, convocat! | In sfarsit s-au primit avizele! Pediatria se muta pana in iunie | Ioana Grama, aventuri la Paris | Celebru artist de la noi, usurat de camatari: "S-a profitat de naivitatea mea" | A renuntat la televiziune pentru marea dragoste. Cum arata acum Raluca Lazarut | Dani Mocanu, probleme cu banii! | Antal Arpad (UDMR Covasna): Comunitatea maghiara a oferit mai mult decat a primit de la statul roman | UPDATE Iohannis sesizeaza CCR cu legea prin care parlamentarii pot avea calitatea de comerciant persoana fizica | Vosganian, despre Dancila: ALDE are mai putine convingeri si mai multe asteptari | Tomac: Prin desemnarea lui Dancila ca premier, Iohannis a dat dovada de indecizie si neputinta | PACT: Decizia presedintelui Iohannis de a accepta persoana nominalizata de PSD-ALDE pentru pozitia de premier, cea corecta | Iohannis solicita Parlamentului reexaminarea legii prin care Monitorul Oficial trece in subordinea Camerei Deputatilor | Iohannis retrimite la Parlament Legea pentru aprobarea programului de sustinere a crescatorilor de suine | Gorghiu (PNL Timis): Este o mare eroare sa-l culpabilizezi pe presedinte ca a respectat Constitutia | Legea privind Programul de sustinere pentru activitatea de reproductie, incubatie si de crestere in sectorul avicol, la reexaminare | Legea ce prevede asistenta medicala pentru presedinte, premier, presedintii Parlamentului - la SUUMC, promulgata | Legea prin care autoritatile locale sunt obligate sa achizitioneze mijloace de transport in comun electrice, promulgata | Legea care abroga prevederea referitoare la obligativitatea educatorilor si invatatorilor sa absolve studii universitare, promulgata |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

Solutionarea rapida a litigiilor transfrontaliere sub 5.000 euro

O noua procedura de solutionare rapida a litigiilor transfrontaliere de mica valoare a intrat in vigoare vineri, 14 iulie. Gratie acesteia, consumatorii si companiile, in special IMM-urile,vor putea sa solutioneze mai rapid si mai putin costisitor litigiile care depasesc granitele nationale. Astfel, daca un client cumpara online o pereche de schiuri, de exemplu, din alta tara europeana, iar vanzatorul nu i le livreaza, dar nici nu vrea sa ii restituie suma platita, se poate apela la aceasta procedura. Noile norme ridica valoarea maxima de luat in calcul per litigiu la 5.000 de euro, de la 2000, cat era prevazut anterior, marind astfel numarul celor ce vor putea beneficia de aceasta procedura. De asemenea, ea a fost simplificata prin folosirea noilor tehnologii, evitand celor ce depun o plangere deplasarea in fata instantelor de judecata. Noile reglementari vor garanta si faptul ca taxele de judecata se incadreaza intr-un anumit plafon si sunt proportionale, pentru a nu fi depasita suma despre care este vorba in litigiu.
Context
Procedura europeana cu privire la cererile cu valoare redusa (ESCP) exista inca din 2007 si si-a dovedit utilitatea in disputele transfrontaliere. Prin utilizarea ei, perioada unui litigiu a fost redusa de la 2 ani si jumatate la doar 5 luni, in medie, in prezent.
Comisia Europeana, 13.07.2017
Articolul Solutionarea rapida a litigiilor transfrontaliere sub 5.000 euro a fost publicat pe Prisma SursaSa inceapa distractia, la Valiug, de Ziua mondiala a Zapezii!
Ziua Mondiala a Zapezii va fi sarbatorita la finalul acestei saptamani pe partia Casa Baraj din Vali...

Ziua Internationala a Omului de Zapada
Ziua Internationala a Omului de Zapada a fost sarbatorita pentru prima data in anul 2011. Data nu es...

[EXCLUSIV] Situatia drumurilor din zona montana este tinuta sub control
In mai putin de 24 de ore, drumurile de acces din zona montana din Caras-Severin au fost deblocate. ...

[FOTO] O noua manifestare dedicata Centenarului Marii Uniri sub genericul Cultura Uneste !
Toate evenimentele care s-au desfasurat cu ocazia Zilei Culturii Nationale in Caras-Severin au fost ...

Moarte misterioasa pentru un tanar roman in Marea Britanie. Exista suspiciunea de crima
Moarte cu semne de intrebare, la Londra, unde un un tanar roman de 33 de ani, din judetul Iasi, a fo...


Primaria militeaza pentru taxiuri electrice
Primaria militeaza pentru taxiuri electrice. Primaria Resita vrea sa dea un semnal pentru un mediu c...

Viitorul 1913 se reuneste luni
7 Zile, ziarul gugulanilor Vizualizari: 17 Reunirea lotului echipei Viitorul 1913 Caransebes va avea...

Ultimul episod
7 Zile, ziarul gugulanilor Vizualizari: 20 Daca ultima oara am furat ceva - sau cred ca am facut ast...

Caransebesenii sunt dependenti de ,,Prima Casa"
7 Zile, ziarul gugulanilor Vizualizari: 19Din punct de vedere al dezvoltatorilor imobiliari caranseb...

UPDATE: Victorie categorica a Simonei Halep la Australian Open
UPDATE: Victorie categorica a Simonei Halep la Australian Open. Jucatoarea romana de tenis Simona Ha...