Cu cartile pe masa | Avancronica muzicala: Tango simfonic | Colegiul Pacientilor are sucursala si in Bacau | Amenzi pentru cei care n-au platit parcarea | "Am avut pacienti care au iesit din cabinet si au aruncat carja, la propriu, in strada!" | Chimcomplex a semnat contractul de cumparare la Oltchim | ,,Studentiada" este sarbatorita si in Bacau | Actiunea ,,ajutorul de incalzire" a inceput. Beneficiarii au la dispozitie o luna | Astazi se redeschide Magazinul Luceafarul | Despre violenta | Pagina 1 | Argesul - Catalog 2017 in format PDF | Udrea a facut dezvaluiri uluitoare! | Macovei si Predoiu vor fi audiati! | Gigi Becali a avut o reactie INCREDIBILA, dupa ce Steaua a invins in Israel: 'Dica a fost genial' | Un veteran de razboi, in varsta de 92 de ani risca 5 ani de puscarie: faptele de care il acuza procurorii | Un veteran de razboi, in varsta de 92 de ani, risca 5 ani de puscarie: faptele de care il acuza procurorii | SCANDAL in Guvern: Ministrul Finantelor a fost CERTAT de Mihai Tudose (presa) | Medicii sunt in alerta! Boala care se raspandeste cu o viteza necontrolabila in Europa de Est: 'Este o CATASTROFA' | Un fost sef ANAF il 'desfiinteaza' pe ministrul Finantelor: 'Omul acesta ori este habarnist ori mincinos sadea' |
Stiri din ziare si reviste, stiri din Romania

,,Viata crestinului este o mucenicie de fiecare zi"

Desi nu a fost zi de sarbatoare, credinciosi de toate varstele si din mai multe localitati au tinut sa fie prezenti sambata, 7 octombrie 2017, la resfintirea Bisericii ,,Sfantul M. Mucenic Gheorghe" si ,,Sfanta M. Mucenita Ecaterina" din Draguseni, Protopopiatul Saveni. Locasul de cult areo istorie bogata, de 155 ani. Atat slujba de tarnosire, cat si slujba Sfintei Liturghii au fost savarsite de Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan, inconjurat de un sobor impresionant de preoti si diaconi. Ca semn al pretuirii pentru lucrarile realizate la biserica parohiala in ultimii ani, preotul paroh Ioan Manoliu a primit distinctia ,,Crucea Sfantul Ierarh Dosoftei".
Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan a fost prezent sambata la sarbatoarea comunitatii din Draguseni, prilejuita de resfintirea bisericii parohiale, in urma unor ample lucrari de consolidare, reconstructie si conservare. Dupa primirea traditionala a ierarhului cu paine si cu sare, a urmat slujba de tarnosire. Dupa slujba de sfintire prin ungere cu Sfantul si Marele Mir si prin stropire cu apa sfintita, atat la exteriorul, cat si la interiorul bisericii, soborul slujitor, condus de IPS Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat Sfanta Liturghie pe un podium special amenajat in curtea locasului de inchinare.
In cuvantul rostit in cadrul Sfintei Liturghii, Parintele Mitropolit Teofan i-a indemnat pe credinciosi sa aiba o viata marturisitoare, asemenea sfintilor mucenici: ,,Viata noastra, iubiti credinciosi, trebuie sa fie o viata marturisitoare. Si dupa cum au marturisit Sfintii Serghie si Vah, care sunt praznuiti in aceasta zi, putem spune ca viata crestinului este o mucenicie de fiecare zi. Si noi suntem chemati, in duh de jertfa, sa ne inscriem in lumea mucenicilor Bisericii lui Hristos. Cand spunem mucenicie, spunem purtarea crucii. Cand spunem mucenicie, spunem jertfa. Cand spunem mucenicie, spunem smerenie. Cand spunem mucenicie, spunem osteneala trupului prin post si metanie. Cand spunem mucenicie, spunem marturisirea lui Hristos prin rugaciune, prin zidire de biserici, prin milostenie data saracilor, prin nastere de copii, prin fidelitate fata de familia proprie, fata de valorile neamului, fata de Biserica lui Hristos".
La final, dupa citirea hrisovului de sfintire de catre parintele protopop Constantin Macuc, parintele Ioan Manoliu a primit distinctia ,,Crucea Sfantul Ierarh Dosoftei". Parohul din Draguseni a rostit o alocutiune, subliniind insemnatatea zilei: ,,Incep cuvantul prin a-I multumi lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa ajungem in acest moment, cand dorinta noastra a fost de doua ori implinita. In primul rand, a sosit ziua cea binecuvantata a resfintirii bisericii noastre, iar in al doilea rand, avem bucuria prezentei in comunitatea noastra a Mitropolitului Moldovei si Bucovinei". De asemenea, Inaltpreasfintia Sa i-a felicitat si pe enoriasi pentru felul in care au stiut sa-si impodobeasca biserica, oferind distinctie de vrednicie Consiliului parohial. Printre cei evidentiati s-a numarat si prezbitera Verginica Manoliu.
Biserica ,,Sfantul M. Mucenic Gheorghe" si ,,Sfanta M. Mucenita Ecaterina" din Draguseni a fost ridicata intre anii 1861-1864, de catre boierii Gheorghe si Ecaterina Codrescu, in cinstea carora locasul de cult a primit cel de-al doilea hram. Biserica a fost restaurata in intregime in perioada 1990-2017, sub coordonarea parintelui paroh Ioan Manoliu, prin ajutorul exclusiv al enoriasilor. SursaMantuirea nu este inutila
De la ateism la barbarism nu este decat un singur pas. Drama consta in lipsa comunicarii cu Dumnezeu...

Vulgaritatile fac viata de netrait
Sursa intelepciunii este experienta, iar sursa experientei este smerenia. Nefericirea omului contemp...

Sa aveti nadejde ca orice veti cere de la Sfantul Nectarie cu credinta se va implini
Ma numesc Milioara Avarvarei si Dumnezeu mi-a randuit sa fiu sotie de preot. In acest articol, vreau...

,,Este cea mai frumoasa slujba, cea pe care am trait-o astazi!"
Ieri-seara, pe 16 octombrie 2017, in sala mare a Teatrului National ,,Vasile Alecsandri" a avut loc ...

Cea mai potrivita analogie pentru vesnicie
In fiecare zi este benefic sa ascultam cel putin o melodie, sa citim cel putin o poezie, sa privim c...


MURATURI? DA, ORICAND!
Totdeauna am fost (placut) surprins de atasamentul romanilor fata de traditionalele... muraturi. Cel...

Fara educatie, sufletul nu poate deveni mai bun
Omul contemporan vrea cu orice pret sa fie original (chiar in sens negativ), in loc sa doreasca doar...

Samarkand: Mormantul Proorocului Daniel
In fiecare an, pe 17 decembrie, cu o saptamana inainte de luminosul praznic al Nasterii Domnului, Bi...

TOAMNA STEARPA
o toamna stearpa si piezisa desfacu-si pasarile cuiburi gradina lumii e pietrisa ceruri se departeaz...

Rugaciunea din scorbura
Vor fi primejdii de la tilhari, primejdii de la rudenii, primejdii de la neamuri, primejdii intre fr...